Weboldalunk használatával jóvá hagyja a Cookiek használatát, a Cookiek kapcsolatos írányelv értelmében.

Mire jó az Imunex alga 

 

Mire jó az Imunex alga komplex?

Imunex Zöld alga komplex biztosítja az egészség fenntartását életének minden napján! Néhány gramm (6g) 

 

 

 

Imunex alga komplex 5 fajta algát tartalmaz:

Spirulina Platensis

Chlorella Vulgaris

Lithothamnium Corallioides

Haematococcus P. Asztaxantin

KELP Barna alga

 

 

Cukorbetegség, hipoglikémia, vércukorszint szabályozása

Az algák számos tápanyagot és fito-tápanyagot tartalmaznak, amelyek a probléma gyökerének “okával” segít. Ha a hasnyálmirigy is megkapja a fontos fito-tápanyagokat, akkor van a szervnek  esélye metabolikus hatásra, a pl. vércukorszint szabályozására. Agákban (Spirulina, Chlorella) megtalálható GLA immunstimuláló, vércukorszint szabályozó, és az agy fontos tápanyagait biztosítja.Továbbá tartalmaz EFA zsírsavat, ami úgyszintén a vércukorszintet szabályozza, és a rák kockázatának kialakulását. Astaxanthin antioxidáns tulajdonságai is hozzájárulhatnak a hasnyálmirigy béta-sejtjeinek védelméhez azáltal, hogy csökkentik a vér oxidatív stresszét és cukor-toxicitását. A cukorbetegséggel kapcsolatos klinikai vizsgálatok során a GLA megfordította a neurológiai károsodásokat és csökkentette a plazma koleszterinszintjét és trigliceridjeit. .

 

Pajzsmirigy, hormonháztartás

Barna alga szerepe: A magas kálium- és jódtartalmú barnamoszatok fogyasztása javasolt. Pajzsmirigy alulműködése esetén, felnőttek napi jódszükséglete 150-200 µg, egyéves korig a gyermekeknek napi 100 µg (koraszülötteknek akár dupla mennyiségű) jód bevitelére van szükségük, állapotos kismamáknak pedig napi 300 µg jódpótlás javasolt. A fiziológiás jódpótlás alkalmas a pajzsmirigy biokémiai paramétereinek (FT4; FT3; TSH) a normalizálására. A Spirulinában a GLA elősegití a hormonális és mentális fejlődést, (A szokásos 6 gramm (kapszula)  adag, jó napi GLA-forrást tartalmaz.) A Spirulinában a gamma-linolénsav (GLA), az esszenciális zsírsav, a test prosztaglandinjainak előfutára: a szervezet számos funkcióját szabályozó mesterhormon. A prosztaglandin PGE1 számos feladatban vesz részt, beleértve a vérnyomás szabályozását, a koleszterinszintézist, a gyulladást és a sejtproliferációt. A PGE1 általában étkezési linolénsavból képződik, és a GLA PGE1-re fejlődik. Az étrendben telített zsírok, alkohol, és egyéb tényezők gátolhatják ezt a folyamatot, ami GLA-hiányt és elnyomott PGE1-képződést eredményezhet.

 

Nyirokrendszer, szerv-betegségek

Algák tartalmazzák a phycocyanint. A nyirokrendszer általános funkciója a test többi szervének egészségének fenntartása, valamint a rák, fekélyek, és egyéb betegségek elleni védelem. Ezek az eredmények arra utalnak, hogy a fikocianin nem a helyi rák elleni korlátozott támadással hat, hanem a nyirokrendszeren keresztül a test ellenállásának erősítésével. A phycocyanin az immunitás növelésével aktívan megakadályozhatja a degeneratív szervbetegségek sokaságát. 

 

Szív- érrendszer, vérnyomás

A barnamoszatok ( Barna alga) fogyasztása javasolt szívbetegeknek, régebben ugyanis a koleszterinszint csökkentésére és értágítóként is használták a jódot. Vérrögbontó és vérrögképződést gátló hatásának köszönhetően jótékony hatású agyi infarktus és trombózis veszélyének fennállásakor is. Spirulina és Chlorella Omega zsírsav tartalma GLA-ban gazdagok, és alfa-linolénsavat (ALA) omega-3, linolsavat (LA) omega- 9, sztearidonsavat (SDA), eikozapentaénsavat (EPA), dokozahexaénsavat (DHA) is tartalmaznak és arachidonsav (AA). GLA hatékony Szív- és érrendszeri betegségek – gyulladáscsökkentő hatás; a vérlemezke aggregáció csökkentése, ezáltal az alvadás csökkentése; a vérnyomás csökkentése az érhang csökkentésével; koleszterinszint-csökkentő hatás. Spirulina Chlorella magas klorofill tartalma elősegíti a károsodott májsejtek regenerálódását, és az erek tisztításával növeli az összes szerv keringését. A szívben a klorofill elősegíti az összehúzódást vezérlő idegi impulzusok továbbítását. A pulzus lassul, mégis minden összehúzódás megnövekszik, így javul a szívmunka általános hatékonysága. Az asztaxantin egyedülálló molekulaszerkezetével és ebből fakadó erős antioxidáns aktivitásával hatékony terápiás mód számos állapotra, beleértve a szív-érrendszeri, immun-, gyulladáscsökkentő és neurodegeneratív rendellenességek. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, elmondta, szinte minden embernek vannak valamilyen felrakódások a koszorúéren. Nagy szerepet tölt be az emberek életében, hogy az Asztaxantin segíthet megelőzni vagy csökkenteni a szív-érrendszeri betegségek kockázatát.

 

Aranyér

Az aranyér egy érköteg, mely a végbélnyálkahártya alatt található. Az aranyeres csomó apró visszerekből álló gomolyag a nyálkahártya alatt, melyet a végbél ütőereinek végágai látnak el. A vénás hálózat növekedésével az aranyér fokozatosan megduzzad, és egyre jobban kitüremkedik. Az aranyerek kialakulását  a visszerességhez vezethetjük vissza, érrendszeri betegség. A végbéltájék vénás érrendszere abban különbözik a többitől, hogy nincsenek benne áramlásszabályozó billentyűk. Ezért a vénás pangás aranyeres csomók, bevérzések kialakulásához vezethet. Az aranyér betegség lényege, a vénákban pang a vér, nincs megfelelő keringés. 

Aranyérre gyakorolt  hatást több alga végzi el; Chlorella, Tisztítási folyamatot visz végbe az egész szervezetben, ami a gyomor és a bélflórákkal kezdi, egészen az érfalakig, sejtekig. Az aranyér pangó erekben a lerakódott plakkokat tisztítja az érfalakat regenerálja a vérkeringés szabad utat kap. Chlorella tartalmaz hasznos tápanyagokat, ami a sebgyógyulást is nagymértékben elősegíti. Spirulina, Lithothamnium, KELP barna alga, azokat a hasznos vitaminokat, tápanyagokat juttatja a szervezetbe, ami elősegíti aranyér enyhítését, visszaszorítását tartósan. Haematococcus pluvialis Asztaxanthin az aranyér hátterében húzódó gyulladásos fájdalmakat, nagymértékben mérsékli a legerősebb antioxidáns hatásának köszönhetően. 

 

Prosztata

Mi okozza a prosztatagyulladást? A betegség legfőbb oka a rossz vérkeringés a kismedence szerveiben, ezt a területet rendkívüli kiterjedésű érhálózat szövi be, ezek táplálják a prosztatát.  Különböző negatív tényezők miatt, beleértve az idősödő szervezetet, ezek a kapillárisok eltömődnek és megakadályozzák a vér szabad áramlását. Ennek következtében a prosztata (amely a férfi szervezetet 18 létfontosságú hormonnal látja el) nem képes tovább felvenni a működéséhez szükséges tápanyagokat és oxigént. Ez ahhoz vezet, hogy stagnálás alakul ki ezen a területen, a folyadék a prosztata szövetében kezd felhalmozódni, ebben a folyadékban a baktériumok aztán elszaporodnak, a prosztata begyullad. Így aztán érthetővé válik, mit kell tennünk a prosztatagyulladás legyőzéséhez. Nem a baktériumokat kell eltávolítani, egyébként veszélyes, antibiotikumokkal, hanem magát a stagnálást kell kezelni. Más szóval biztosítani kell a prosztata normális vérellátását. Gyulladásos folyamatokat a több alga mérsékli; mint pl. a Chlorella, Spirulina, Kelp barna alga, de a legdominánsabb gyulladásgátló, csökkentő hatással bír az a Haematococcus pluvialisban található Asztaxanthin. Asztaxanthin véd a bakteriális gyulladás, vírus-fertőzésekkel szemben  és a gyulladásgátló tulajdonságai segítenek megvédeni a tüdőt, a szemet, a gyomor, bélrendszert, prosztata, és a szív a bakteriális gyulladásokkal szemben. Éppen ezért egyre több ember fordul az Asztaxantinhoz mint természetes és biztonságosabb alternatívához. Vérellátás érrendszer tisztítását is több alga végzi; mint pl. Spirulina, Kelp barna alga, Chlorella de ezek közül ami kiemelkedik a Chlorrella méregtelenítő, értisztító hatása. Lerakódott plakkokat, amely a milliónyi parányi érhálózathoz is eljutva nem csak megtisztítja az érfalakat, de regenerálja is azt, ami idő haladtával rugalmatlanná válik. Összefügések az érrendszerrel a Spirulinában a GLA Szív- és érrendszeri betegségek gyulladáscsökkentő hatása, a vérlemezke aggregáció csökkentése, ezáltal az alvadás csökkentése; a vérnyomás csökkentése az érhang csökkentésével; koleszterinszintnt-csökkentő hatása. Így több alga végzi el egyszerre több szegmensben a gyulladáscsökkentő, az értisztítás hatásokat, ezen felül számos jótékony hatását fejti ki.

 

Allergia, asztma, légúti-betegségek

Méregtelenítés: az algák (Chlorella) erős béltisztító hatású, megtisztítja a lerakódott toxikus anyagokat – a belek fala pedig kulcsfontosságú szerepet játszik az immunrendszer erőssége szempontjából! Mondanunk sem kell, hogy az immunitás és az allergiás megbetegedések összefüggésben vannak. 

Az algák fogyasztása nagy segítséget jelent a hiányállapottal pl allergiában küzdő emberi szervezet számára. Ugyanis hiába eszünk sokat, minőségi tápanyagból, vitaminokból, ásványi anyagból és rostokból kevés jut a szervezetünkbe. Algák nagy mennyiségben tartalmaznak több ezer vitál-anyagot ami viszont határozottan segíthet allergiás, légúti- betegségek esetében.

PL: magnézium: az asztmás hörgőgörcsöt csillapítja. Omega 3 zsírsavak: GLA Allergia, asztma – gyulladáscsökkentő. B-vitami: mely (az omega 3-al együtt) a depressziót csökkenti, mely az allergiával néha együtt jár. Asztaxantin véd a túlműködő immunrendszerrel (autoimmun) szemben  mint például az asztma  és allergia. 

 

Depresszió, agyserkentő, memória javítás

Anekdotikus eredmények vannak olyan emberektől, akik koncentráltabbnak érzik magukat, és tiszták az elméjük az Algák használata után. Sokan megosztják velünk, hogy rövid távú memóriájuk javult, emlékeznek a telefonszámokra, felidézik álmaikat stb. Ezek az eredmények nagy valószínűséggel annak köszönhetők, hogy az algákban több a tápanyag és fitotápanyag, amelyek szoros affinitással rendelkeznek az aggyal. Számos tápanyaghiány kapcsolódik a depresszióhoz, és a mentális rendellenességekhez, mint például az autizmus és az ADD / HD. Az agy optimális működéséhez sok mikro- és makro-ásványi anyagra és vitaminra, például A-vitaminra és B-komplexre van szükség. Bizonyos mértékben mindannyiunknak vannak tápanyaghiányai, mivel egyes tápanyagokat nem lehet könnyen megszerezni étrendünkből, vagy a rossz asszimiláció miatt az agyba juttatni. GLA-hiány jelentkezhet degeneratív betegségekben, a spirulinában a GLA bevitele segít az ízületi gyulladásban, a szívbetegségben, az elhízásban, és a cinkhiányban, premenstruációs stresszben. Az alkoholizmus, a mániás depresszió, az öregedési tünetek és a skizofrénia szintén részben a GLA hiányának tulajdonítható. 

 

Prevenció, megelőzés, tápanyagpótlás

5 különböző alga, több mint 5.000 vitálanyag tartalommal látja el a szervezetet mindennap. Összes vitaminnal, ásványokkal, nyomelemekkel, enzimekkel, Omega zsírokkal, aminosavakkal (esszenciális, és nem esszenciális), antioxidánsok, klorofill lúgosító, méregtelenít, stb..  Nem lép fel hiányállapot ami a betegségeket előidézői.

 

Immunerősítés

Az immunitás általános meghatározása mellett még tucatnyi definíció létezik, amely a jól működő immunrendszerhez szükséges.

A „tágabb” meghatározás test minden egyes sejtje hordozza a saját immunvédő rendszerét, és amikor minden sejt immunitás állapotban van, az egész test jobban védett. 

Hipotalamusz irányítja a jól működő immunrendszert:  algákban található számos fitotápanyag és pigment, mint például a béta-karotin, az alfa-karotin és az asztaxantin, képes átjutni a vér-agy gátján így eljutva a hipotalamuszhoz, amely a testünk, szerveink, sejtjeink működését irányítja. 

Klorofill immunvédő, antivirális tulajdonságai: algák magas klorofilltartalma miatt energizáló, tisztító, sejtmegújító és gyulladáscsökkentő tulajdonságai immunerősítő hatású.  Például az energiát ürítő vírusok és gombák, a candida-overgrowth, az Epstein-Barr vírus, a krónikus fáradtság immunhiányos szindróma (CFIDS) és az AIDS elleni védekezést fokozzák a klorofill immunerősítő és antivirális tulajdonságai.

Fontos immunerősítő eleme a nukleinsav: az RNS és a DNS. A nukleinsavak felelősek a sejtek megújulásának, növekedésének és helyreállításának irányításáért. A testben a nukleinsav mennyisége az életkor előrehaladtával csökken; valójában az elégtelen nukleinsav idő előtti öregedést, valamint gyengített immunitást okoz. 

Az RNS / DNS pótlása fontos a testi egészség, és a hosszú élettartam szempontjából. A nukleinsav erősíti az immunitást, a vírusok és más behatoló mikroorganizmusok ellen védő T- és B-sejtek, valamint a rákot és általában a sejttörmelékeket elpusztító makrofágok aktivitásának javításával.

Antioxidáns pigmenttartalma erős immunitás: Haematococcus Pluvialis Asztaxantin, béta-karotint, alfa-karotint, luteint, likopint, xeaxantint, kvercitint, b kriptoxantint és sok más pigmentet tartalmaz, amelyek erős immunitást és toxin védelmet nyújtanak a folyamatos szennyezés, a toxinok és a stressz ellen. Pigmentek nélkül az organizmusok nem tudják szintetizálni az enzimek sokaságát, amelyek szükségesek az anyagcsere egyensúlyához. Az Imunex alga koncentrátum magas szintű enzimatikus pigmenteket és kevert karotinoidokat tartalmaz. Asztaxantin Egyedülálló molekulaszerkezete kiváló antioxidáns és immunerősítő képességet biztosít. Az asztaxantin antioxidánsként 40-szer hatékonyabb, mint a béta-karotin, 500–1000-szer hatékonyabban gátolja a lipidperoxidációt, mint az E-vitamin, nagyobb gyulladáscsökkentő képességgel rendelkezik, mint az E-vitamin, a lutein antioxidáns kapacitásának majdnem négyszeres védelem. Béta-karotin, a kanthaxantin, és a zeaxantin, rendkívül hatékony a T1 és T2 segéd-sejtek fokozásában. 

Phycocyanin fokozza az immunrendszert: A phycocyanin természetes immunrendszert erősítő és rákellenes hatásokkal rendelkezik. Ennek eredményeként számos vizsgálatot végeztek kék-zöld algákon a phycocyanin hatásainak tanulmányozása érdekében. 

 

Koleszterin szint csökkentés

A koleszterin önmagában nem rossz. Természetesen a máj termeli, és a vér útján szállítja, hogy felhasználják sejtmembránok, D-vitamin és bizonyos hormonok előállításához. A baj akkor kezdődik, amikor túl sok van a vérben, és LDL (rossz koleszterin) kerül túlsúlyba.

A koleszterinszint csökkentésének legjobb módja az étrend javítása, és mint ilyen, folyamatban vannak a koleszterinszint-csökkentő hatású természetes élelmiszerek,például  algák és halolaj. Spirulina csökkenti a koleszterinszintet, és kedvezően hat a szívbetegségek enyhítésére. Asztaxanthin elősegíti a rossz koleszterin visszaszorítását, hozzájárul  LDL (rossz koleszterin) szintjének csökkentéséhez, jelentősen csökkent az oxidatív stressz szint is.

 

Ízületvédő, Porcerősítő

Lithothamnion Coralloides  (Aquamin) Sea Minerals klinikai bizonyítékokkal támasztja alá, hogy a fokozott kalciumbevitel nemcsak a csontok erősítését segíti elő, hanem az osteoarthritis tüneteinek csökkentését is. Az Aquamin TG tudományos vizsgálatok tárgyát képezte, amelyek kimutatták, hogy hozzájárulhat a csontsűrűség javításához, valamint a fájdalom újraélesztéséhez és az osteoarthritikus ízületek mobilitásának javításához. Asztaxanthin erős gyulladáscsökkentő hatása a rheumatoid arthritis tünetekben, több beteg számolt be erős gyulladásos fájdalmai pár hét alatt elmúltak.

 

Csontok, csontritkulás

Az algák lúgosak, és tartalmaznak ásványokat, nyomelemeket, (Aquamin) ami biztosítja a csontok épségét és ellensúlyozzák a savas ételeket, segítenek a pH-szint emelésében a skála lúgos oldala felé. Ez pedig elősegíti a megnövekedett csonttömeget (mivel a testének nem kell feláldoznia a kalciumot a pH kiegyensúlyozásához), és jelentősen javítja az anyagcsere funkciókat. A testünk, ha nem elég lúgos, ásványi anyagokat húz ki a csontokból, amelyek nagy kalcium- és egyéb lúgos ásványi anyagok raktárai, és ezeket az ásványi anyagokat használja fel az elfogyasztott savas ételek és italok ellen. Éppen cukros, finomított élelmiszer fogyasztása az ásványi anyagok kimerülését okozza a szervezet csontjaiban, ami csonttömeg-sűrűség csökkenést és csontritkulás kialakulását eredményezheti.

 

Máj, zsírmáj-betegség

Az  algák tartalmaznak fikocianint, ami rokon az emberi bilirubin pigmenttel, amely fontos az egészséges májműködéshez és az aminosavak emésztéséhez. Amikor a máj és a vese gördülékenyebben működik, minden javul a szervezetben. Az algák (Chlorella, Spirulina) tartalmazzák a legnagyobb mennyiségben a a klorofillt, ami megtisztítja a májat, a vesét és a vért a méreganyagoktól és az anyagcsere-szennyeződéstől, például a húgysav feleslegétől. A felesleges ketonok eltávolítása a vérből és a testből munkát igényel. A finomított szénhidrátoknak nincs helyük az egészséges emberek étrendjében. Védelemként azoknak, akik betartják ezeket a diétákat, azt javaslom, hogy rengeteg Zöld algát fogyasszon, hogy megbizonyosodjon arról, hogy  a szervezetük megkapja a szükséges támogatást. Asztaxantin is szerepet játszik a máj egészséges működésében. A zsírmájbetegség nagyrészt az oxidatív stressz következtében jelentkezik, amelyet a máj tartós gyulladása okoz.  

Gyakran olyan anyagcsere-rendellenességekkel jár, mint az elhízás és a lipidek felhalmozódása a sejtek szintjén. Kétféle módon segít az Asztaxantint a májbetegségek megelőzésében vagy kezelésében. Először is antioxidánsként hat, amely a májban az oxidatív stressz tetején marad, megszabadulva az anyagcsere-rendellenességek által okozott felesleges gyököktől.Másodszor az Asztaxantin elősegíti a máj normál működésének helyreállítását és a májkárosodás elkerülését.

 

Bélrendszer, emésztés, anyagcsere

Az algák több mint 4000 enzimet tartalmaz! Egyetlen másik étel vagy ételkombináció sem tartalmaz ennyi természetes úton előforduló és élő enzimet. Ezen enzimek egy része kritikusan fontos az egészség szempontjából, mint például a szuperoxid-diszmutáz (SOD). A SOD egy vas-tartalmú enzim, amely támogatja a test-sejt fontos folyamatait, és védi a sejteket a szabad gyököktől is. Algák jelentős segítséget nyújtanak a bélműködés területén, és talán nem is olyan módon, mint ahogy gyaníthatnánk. A legjobb bléműködést bitosítja az egészséges bélflórának  az emésztőrendszerében lévő „barátságos” baktériumok (Laktobacilusok). Amelyek megvédik a betegségektől és elősegítik az emésztést. Úgy gondoljuk, hogy ezt a képességet részben a spirulinában található mukopoliszacharidok biztosítják. Az Asztaxantin a tünetek enyhítésére H. pylori-ban szenvedő betegeknél (fekély előtti emésztési zavarok). Az algákban a pigmentek, például a phikoeritrin, tetrapirrol, fitonadion és a karotinoidok nemcsak az élő szervezetek „színét” jelentik, hanem az egész szervezet anyagcsere folyamatainak  szolgálnak. Pigmentek nélkül az enzimatikus reakciók csökkennek, így a test-sejtek szétesnek. 

 

Vashiány, vérszegénység, csontvelő őssejt-termelés

Az algák nagy mennyiségben tartalmaznak jó minőségű szerves vasat, mivel teljes táplálékként fordul elő, ellentétben az izolált vas-készítményekkel, amelyek sok mellékhatással járhat. A vas elengedhetetlen az egészséges vörösvérsejtek, és az erős immunrendszer számára, (szintetikus) vas-kiegészítők az emberi szervezetben nem szívódik jól fel. Az algák közül  a Spirulina, Chlorella, és a Lithothamnium is nagy mennyiségben tartalmaz jó minőségű vas nyomelemet, ami jó felszívodó vasat biztosít a szervezetnek.  Az algák az egyik legjobb természetes vaspótlás. A vas elősegíti a hemoglobin, az egészséges vörösvérsejtekben található oxigént szállító vér pigment képződését. Algákban lévő vas, több mint kétszer jobban felszívódik, mint a zöldségekben és a legtöbb húsban található vas. Az algákban a fikocianin stimulálja a vérképzést (a vér képződését), emulálja az eritropoetin (EPO) hormont. Az EPO-t egészséges vesék termelik, és szabályozza a vörösvértestek csontvelő őssejt-termelését. A phycocyanin szabályozza a fehérvérsejtek termelését, még akkor is, ha mérgező vegyi anyagok vagy sugárzás károsítja a csontvelő őssejtjeit.

 

Makula degeneráció, gerincvelő, idegi rendellenességek

Algák egyik legjelentősebb tulajdonsága, hogy jelentősen növeli a test idegszöveteinek helyreállítását. Az algák tápanyagai olyan hatékonyan jutnak el az agyi mirigyek sejtjeihez, ami viszont aktiválja a veleszületett gyógyító képességet az idegszövet növekedését, helyreállítását. Az algák fitokemikáliák nagy eséllyel segíthetik az embereket az idegszövet helyreállítását, mint pl gerincvelő. Algákban található fitotápanyagok és tápanyagok a legelőnyösebbek a gyermekek fizikai, és mentális fejlődésére. Az algákkal az egészség megőrzés idős korban, a sérülések gyógyulása, és regeneráció ahol a betegség vagy degeneráció, beleértve az Alzheimer-kórt, Parkinson-kór, bénulás, görcsrohamok, sclerosis multiplex, idegesség és egyéb idegi rendellenességek alakulnak ki.

Az algákban található Lutein, Zeaxantin, Asztaxantin, karotinoidok segítenek csökkenteni az időskori macula-betegség kockázatát az időseknél. Kimutatták, hogy az asztaxantin csökkenti az ARMD kockázatát

 

Bőr, haj

Az Asztaxantin antioxidáns tulajdonságai remekül képesek hatni a bőrre is. Helyi alkalmazás esetén a fitokémia elősegíti a fiatal megjelenésű, egészséges bőrt. Az asztaxantin orális és helyi alkalmazásának kombinálása nagy szerepet játszhat az öregedési foltok csökkentésében, a ráncok simításában és a bőr nedvességének helyreállításában. Haj: a jó vérellátást az biztosítja, ha a hajszálak kialakulásához minden nélkülözhetetlen anyag  ( vitamin, ásványi anyag, zsírsavak, fehérjék) eljusson a hajhagyma sejtjeihez. 

A haj nélkülözhetetlen építő kövei: az algák összetevőibe megtalálhatóak (Spirulina és a Lithothamnium,  KELP Barna alga) azok a tápanyagok, ami a haj egészséges állapotához szükséges. Antioxidánsok növeli a haj ellenálló képességét, (Asztaxantin) elősegíti a vas felszívódását. A Spirulinában a GLA hatékonynak bizonyult számos súlyos betegség kezelésében, a GLA javítja a bőr állapotát, enyhíti a viszketést és csökkenti a szükséges szteroid gyógyszerek mennyiségét. 

 

Női egészség

Asztaxantin javítja  a menopauzás tüneteket. Az olyan tünetek, mint a szorongás, a stressz, a meleg hullámok és a depresszió, negatív hatással lehetnek egészségükre és jólétükre. Ezek befolyásolhatják a nők életminőségét. Tudósok által végzett kutatások szerint asztaxantin, amely segít csökkenteni ezeket a menopauza tüneteit. Ezek a tünetek, például meleg hullámok, amelyek gyakran társulnak a magas kortizol (stresszhormon) és az oxidatív stressz szintjéhez. 

 

Férfi meddőség

Az Asztaxantin pozitív eredményeit mutatja a férfiak meddőségének kezelésében. 3 hónapos időszakban a kutatók 30 olyan férfit vizsgáltak meg, akinek diagnosztizáltak férfi meddőségét. A kutatási időszak folyamán a tudósok feltűnő és pozitív javulásokat észleltek számos spermium mérőben. Az asztaxantinnal kezelt férfiak első pozitív eredményei között szerepelt a sperma csökkent halálozása, megnövekedett szám, valamint a vitalitás és a termékenység általános javulása. Az Asztaxantin hozzájárul az „emberi sperma kapacitásának” javításához.

 

Látásjavítás, szem, szürkehályog

Az asztaxantin gátolja a lipidek peroxidációját sejtszinten, így védi a sejtmembránt és a sejten belüli mitokondriális membránt. Képes átjutni a vér-agy gáton, amely elérhetővé teszi a szem, az agy és a központi idegrendszer számára az oxidatív stressz enyhítésére, amely hozzájárul a szem- és neurodegeneratív betegségekhez, mint például a glaukóma.  Asztaxantin megakadályozza a szürkehályog okozta látásromlást és leállíthatják a szürkehályog kialakulásának folyamatát.   

Csak három karotinoid (antioxidáns) létezik, amelyek képesek áthatolni a vér-agy gátat és a vér retina gátat, ezáltal lehetővé téve az oxidatív stressz enyhítését az agyban, a szemekben, és a központi idegrendszerben. Ez a három karotinoid a lutein, a zeaxantin és az asztaxantin. Az Imunex alga komplex mind a hármat tartalmazza, és még sok más ismert jótékony karotinoidot, és antioxidánst. Az Asztaxantin csökkenti az ARMD kockázatát, valamint megvédi a csilló testet, a szem azon részét, amely ellenőrzi a lencsét, a káros oxidatív stressztől.   Heomatoccocus pluvialis alga tartalmazza a legmagasabb szintű tiszta asztaxantint.    Az    Asztaxantin gátolja a sejtmembrán oxidációját, ezáltal megvédi a sejt többi részét a potenciálisan káros oxidációtól.

A spirulinában a GLA szintén hasznosnak bizonyult a Sjögren-szindróma kezelésében, a tünetek szem- és szájszárazság, valamint az ízületek fájdalmak javultak a Gla kezelés alatt.

 

Daganat, rák (minden típus)

A Chlorella, és a Spirulinában a fikocianin és a fikoeritrin akadályozzák a tumorogenesis kialakulását. Ezek a pigmentek (fikocianin és a fikoeritrin) kémiailag kötődnek az antitestekhez, így megakadályozzák a tumorogenezist. A chlorella, és a spirulinában a phycocyanin, napi szinten fenntartja, felgyorsítja a kontroll sejt normális működését, amely megakadályozza a rosszindulatú daganatok, a rák kialakulását, gátolja annak növekedését vagy kiújulását.  

Összefoglalva, a Spirulina, Chlorella tápanyagok nagyobb koncentrációját tartalmazza, ellentétben más gyógynövényekkel vagy növényekkel szemben. Tartalmaz gamma-linolsavat (GLA), linolsavat és arachidonsavat, B12-vitamint (főleg vegetáriánusok számára szükséges az egészséges vörösvérsejtek számára), vasat, magas szintű fehérjét, esszenciális aminosavakat, az RNS és a DNS nukleinsavakat, klorofill és phycocyanin, egy kék pigment, amely csak a kék-zöld algákban található meg, és amely laboratóriumi kísérletek során megnövelte a májrákban szenvedő túlélési arányát.

Asztaxanthin rákellenes hatása; nagy eséllyel segít a nyelv, a szájüreg, a vastagbél, a hólyag, a méh és a mell rákos sejtjeinek szaporodásának megakadályozásában. Növeli a fehérvérsejtek (limfociták) és a természetes ölő sejtek  aktivitását.

Asztaxantin a rák valamennyi fázisában előnyös hatást gyakorol;  A rák kialakulásának kezdetekor  védi a DNS –t az oxidációtól. Védelmet nyújt a  sejtben kialakuló rákos növekedéssel szemben. Blokkolja a rákos sejtek gyors szaporodását és csökkenti az életkorral járó gyulladást.

Az asztaxantin rák ellenes hatásával kapcsolatos pozitív eredményeket más tudósok is alátámasztották. Bertram, Jewell és Jyonouchi egymástól független tanulmányokat végeztek. Asztaxantin eredmények; (1) rákmegelőző hatású, antioxidatív és gyulladásgátló hatású  (2) a sejtek között, sejtmembránjai között jobb a kapcsolatot elősegíti   (3) a májban, tüdőben és vesékben a fázis-I enzimeket aktiválja, amelyek hozzájárulnak a karcinogén anyagok ártalmatlanná tételéhez,  (4) egy daganatelnyomó gén aktiválásához és  (5) a daganatsejtek ellen irányuló immunválasz modulációjához járul hozzá.

Spirulina  megnövelte a vörösvértesteket, a fehérvérsejteket, a vérlemezkéket és az albumint. Az albumin-növelés képessége létfontosságú, mert nagyon sok rákos embernél csökkent az albuminszint. 

A spirulina, a chlorella kék-zöld sejtvédelmet nyújt kivételes mennyiségű béta-karotin (A-provitamin) és klorofill jelenléte miatt. A spirulina, chlorella serkenti az immunitást az összes degeneratív betegség kezelésében, bebizonyosodott, hogy növeli a rákos sejtekkel szemben harcoló killer T-sejteket. A spirulina gazdag phycocyaninban, egy rákellenes tulajdonságú pigmentben. A spirulina a gamma-linolsav (GLA) legmagasabb növényi forrása, amely zsírsav erősíti az immunitást és gátolja a túlzott sejtosztódást. Mikroalgákat nagy mennyiségű rákellenes tesztnek vetették alá. E vizsgálatok eredményei meglehetősen lenyűgöző hírnevet szereztek a spirulinának, chlorellának.

Spirulina és a Haematococcus pluvialis (Asztaxantin) vegyes karotinoidjainak szignifikánsan nagyobb a tumorölő képessége, mint önmagában a béta-karotinnak. Nem szabad antioxidáns vitamint vagy flavonoidot önmagában szedni.

Minden orvosnak tisztában kell lennie az alga-koncentrátumok rákellenes tulajdonságaival, és ezt a szuperélelmiszert rákmegelőzési ételként és a betegséggel jelenleg küzdő betegek rákterápiájaként „fel kell írni”. Véleményem szerint minden rákban szenvedő személynek azonnal meg kell kezdenie bevinni étrendjébe, még akkor is, ha más rákellenes eljárásokon, például kemoterápián és sugárzáson esik át. 

Továbbá, minden olyan embernek, aki ismer valakit aki rákbetegségben szenved, társadalmi felelősséggel tartozik, hogy legalább tudatosítsa őket ezen információkban, hogy megalapozott döntést hozzanak arról, hogy  táplálkozási szempontból támogassák testüket a rák visszafordításában.

Az alga-koncentrátumok egyike azoknak a dolgoknak, amelyek a „nem bánthatják” kategóriába tartoznak, amikor a rákkal küzdenek. Nem számít, hogy milyen terápiás formában esik át – sugárzás, kemoterápia, műtét vagy valami holisztikusabb -, az Alga koncentrátumok csak javíthatják az eredményeket.   (Iijima, N., Shimamatsu, H. és mtsai. (feltalálók; Dainippon Ink x Chemicals megbízott). Daganatellenes szer és a kezelés módja. Amerikai szabadalom, ref. P1150-726-A82679,)

Az algákban található vitaminok, ásványi anyagok és fitokémiai anyagok ezrei együttesen szinergikusan hatnak, és erősebb hatást eredményeznek, mint a részek összessége, és olyan eredményt hoznak létre, amelyet nem lehet újjáépíteni kiegészítőkkel.
– Jeff Prince, az Amerikai Rákkutató Intézet oktatási alelnöke

 

Forrás: Roland Thomas  orvostudós, emelt szintű táplálkozás doktor – Dr. Michael Kiriac PhD alga-kutató, sejt-táplálkozás tudós professzor alga kutató

 

 

IMUNEX alga komplex árak