Weboldalunk használatával jóvá hagyja a Cookiek használatát, a Cookiek kapcsolatos írányelv értelmében.

Emberi vér kémhatása enyhén lúgos

 

Vér kémhatása enyhén lúgos - optimális pH értéke 7,365

 

Az emberi vér kémhatása enyhén lúgos, optimális pH értéke 7,365. Ezt az értéket testünk igyekszik betartani, hasonlóan a 37 fokos optimális testhőmérséklethez. A megbetegedések oka többnyire a túl sok savjelenléte a testben - olyan mennyiségben, amit a szervezet már nem tud kezelni, és a betegségek tünetei megjelennek. A tünetek lehetnek asavterhelés közvetlen eredményei, de lehetnek annak a jelei is, hogy a szervezet igyekszik semlegesíteni a savakat. A savterhelés mértékének és időtartamának hatására a tünetek komolyabbak, vagy kevésbé komolyak lehetnek.

 

 

A test elsavasodását elsősorban a helytelen táplálkozás okozza. Szervezetünk valamennyi szabályozó mechanizmusa (keringés, légzés, hormontermelés, emésztés) úgy működik, hogy egyensúlyban tartsa a belső sav-bázis szintet. A test nem tolerálja hosszú távon a túlzottan savas állapotot. Az egyensúly felborulásának kezdetén a tünetek még nem erősek: bőrkiütés, fájdalmak, allergiák, megfázás és influenza, valamint fejfájás. Ahogy az elsavasodott állapot állandósul, a szervek és szervrendszerek működésében lépnek fel problémák. Ha a test szöveteinek pH értéke kritikusan savas, akkor az oxigénszint lecsökken, és a sejtek anyagcseréje leáll. A sejtek elhalnak. És Ön meghal.

 

 

Az elsavasodást, azaz a pH érték csökkenését el kell kerülni. Testünk úgy gondoskodik erről, hogy a vér lúgos ásványi anyagokat von ki a szövetekből, ezzel a pH érték eltolódását kiegyensúlyozza. Egyes ásványi anyagoknak az a feladata, hogy a savakat semlegesítsék, mérgező hatásukat gyengítsék. Ezek a nátrium, a kálium, a kalcium és a magnézium. Ha ezek az ásványi anyagok megkötik a savakat, akkor a kevésbé káros salakanyagokat a szerveztünk már ki tudja üríteni.

 

Az egészséges test tartalékot halmoz fel ezekből az ásványi anyagokból, vészhelyzet esetére. Ha viszont helytelen étrendünk miatt nem kerül be elég ezekből a szervezetünkbe, és elfogy a tartalék, akkor a test óvintézkedéseket tesz, és kivonja ezeket a csontokból (a kalciumot) vagy az izmokból (a magnéziumot) - ahol azonban a helyes működéshez szükség lenne ezekre.

Ha az elsavasodás már olyan mértékű, hogy a vér nem tudja ellensúlyozni, akkor a felgyűlő savak elraktározódnak a szövetekben. A savakból a nyirokrendszer (immunrendszer) igyekszik semlegesíteni amennyit tud, de ezután elkezd megszabadulni a feleslegtől. Erre egy módja van:visszanyomja azt a vérbe.

A véráramba jutó savaktól a keringési rendszer azonnal elkezd megszabadulni a tüdőkön vagy a veséken keresztül. A ki nem ürülő savas méreganyagok lerakódnak a szervekben, a szívben, a hasnyálmirigyben, a májban és a vastagbélben. Ezen kívül a zsírszövet is megköti és raktározza a savakat a mellekben, a csípőn, a combokon, a hason és az agyban. A savak rombolását és eltárolását röviden úgy hívjuk, hogy „az öregedés folyamata".

 

A gyorsan kialakuló, vagy az újra meg újra visszatérő betegségek oka az, hogy a szervezet beveti az ásványi anyag tartalékait, hogy elkerülje a sejtek elhalását, vagy az, hogy a test vészhelyzeti méregtelenítő folyamatokat indít be.

A szervezet savakat ürít a bőrön keresztül is, olyan tüneteket előidézve, mint az ekcéma, a pattanások, a kelések, de létrejöhet fejfájás, izomgörcs, izomfájdalom, duzzanat, irritáció, gyulladás és fájdalomérzet. Krónikus tünetek alakulnak ki, ha a szervezet már nem rendelkezik eszközökkel a savak semlegesítése és kiürítése terén.

A vér ideális, enyhén lúgos kémhatása, azaz a 7,365-ös pH érték megtartása érdekében térjen át a lúgosító étrendre, fogyasszon lúgosító étrend-kiegészítőket és folytasson lúgosító életmódot!

[Forrás: Dr. Robert O. Young - A pH csoda]

 

IMUNEX hatásai