Weboldalunk használatával jóvá hagyja a Cookiek használatát, a Cookiek kapcsolatos írányelv értelmében.

Cukor hatása

 

Mi a táplálék valójában?

 

A "táplálék" a szótár szerint: egy olyan fehérje, szénhidrát vagy zsír, amit a szervezet növekedésre, helyrehozatalokra, és más életfunkciókhoz használ, illetve amiből energiát termel.

 

 

A cukor ezzel szemben egy olyan agyag amit megfosztottak az élet erejétől, fehérjéitől, enzimjeitől, vitaminjaitól, ásványaitól ami eredetileg a cukornádban, vagy a cukorrépában volt. Ami megmaradt az " tiszta, finomított szénhidrát" azaz üres kalória.

De még annál is rosszabb mert a testbe bekerülve a cukor elvonja a szervezetből a vitaminokat, ásványi anyagokat és akadályozza a szervezetet az emésztésben és a méregtelenítésben. Tehát a cukor nem csak hogy nem teljesíti a "táplálék" szó meghatározásában foglaltakat, hanem még ki is vonja a szervezetből a létfontosságú tápanyagokat, és energiát von el tőlünk(!) ahogy áthalad a szervezetünkön.

Minden fajtája, a fehér cukor, a barna cukor, a "nyers", a melasz is ebbe a kategóriába esik. Számos doktor egyenesen méregnek nevezi.

 

A cukor az emésztés során erjesztő hatású, amikoris ecetsav, szénsavés alkohol keletkezik. Az ecetsav, de főleg az alkohol nagyon erős romboló hatású a bél membránjaira. Az alkohol a vesét is roncsolja, és kihatással van az idegrendszerre is. Sok gyermek "viselkedési problémáit" lehet javítani vagy akár teljesen meg is lehet oldani egy cukormentes diétával, vagy akár csökkentett cukor bevitellel.

A cukor ezen kívül táplálja a káros mikroorganizmusokat ugyanúgy, ahogy a benzin táplálja a tüzet. Minél több cukorhoz jutnak a káros mikroorganizmusok, annál gyorsabban szaporodnak, és minél gyorsabban szaporodnak, annál intenzívebben bontják le és erjesztik az Ön testét belülről. Minden pék tudja, mi történik az élesztővel, ha cukrot adnak a tésztához: az élesztő erjeszteni kezdi a cukrot, és emiatt emelkedik meg a kenyér.

A mikroorganizmusok a cukor minden formáját kedvelik (a fehér kristálycukrot, a barnacukrot, a feldolgozott cukorrépát, a kukoricacukrot és -szirupot, a juharszirupot, a mézet, a melaszt, a szacharózt, a fruktózt, a maltózt, a laktózt, a glükózt, a mannitot, a szorbitot, a galaktózt, a monoszacharidokat, a datolyacukrot, a nádcukordarabkákat, az édességeket, az üdítőitalokat, a süteményeket, a jégkrémet, a csokoládét, a karobot, és bizony még a gyümölcsökben lévő „természetes" cukrokat is), különösen pedig azokat, amelyek hirtelen emelik meg a vércukorszintet (ilyen a nádcukor és kukoricacukor).

Ügyeljen rá, hogy ne helyettesítse a cukrokat mesterséges édesítőszerekkel, mert azok még rosszabbak a cukornál. Ha nagyon szeretne valamit megédesíteni, akkor használjon steviát vagy a cikóriát!

Jusson eszébe: a lúgosító étrend egyik legfontosabb célja éppen egy olyan belső környezet létrehozása a testben, amelyik nem támogatja a mikroorganizmusokat. Ha egy hosszú, egészséges élet az Ön célja, úgy javaslom a lúgos életmódot. És ha mégis fogyasztana édes finomságokat, válassza a steviát.

 

[Forrás: Dr. Robert O. Young - A pH csoda]

 

 

Fontos tápanyagok az algákban: tartalmaznak fehérjéket, enzimeket, nagyon gazdag vitaminokban, ásványokban ami  mára már, hiányzik már nagyon sok élelmiszerből 

IMUNEX - összetevői