Weboldalunk használatával jóvá hagyja a Cookiek használatát, a Cookiek kapcsolatos írányelv értelmében.

Kalciumról

 

Kalcium elengedhetetlen a szervezetnek

 

Az emberi test számos funkciójához elengedhetetlen a kalcium, de napjainkban elterjedt egy túlzás, hogy hatalmas mennyiségű kalciumot veszünk magunkhoz (nagy mennyiségű tejtermék formájában és étrend-kiegészítőkkel), abból a hibás megfontolásból, hogy eltúlozzák jelentőségét a szervezetben.

Emberek sokaságát aggodalom tölti el - teljesen fölöslegesen - amiatt, hogy kalciumhiányuk lesz, ha elhagyják étrendjükből a tejtermékeket.

A valóság az, hogy az összes leveles zöldségféle és fűféle nagyon sok természetes kalciumot tartalmaz (ezen kívül vasat, magnéziumot, C-vitamint és B-vitaminokat is). De ide tartozik a mandula, a mogyoró, a zeller, az avokádó, a karfiol, a hagyma, a zöldbab, a feketebab, a csicseriborsó, a tofu és a szezámmag is. Világos tehát, hogy sok kalciumot tartalmaz a lúgosító étrend. Tudja mit tegyen, ha valaki megkérdezi Öntől, hogy honnan jut kalciumhoz a lúgosító étrendben? Egyszerűen csak kérdezzen vissza: és vajon a szarvasmarhák hogy jutnak hozzá?

Meg kell ismernie, hogy pontosan mennyi kalciumra van szüksége csontjai és szervezete egészségének biztosításához. A kalcium egyik legfontosabb funkciója a szervezetünkben az, hogy semlegesítse az állati eredetű fehérje elfogyasztása miatt képződő savakat. Ha savasító ételeket eszünk, a testünket arra kényszerítjük, hogy az egyetlen lehetséges módon térjen vissza a lúgos állapotába: vonjon ki kalciumot a tartalékaiból, azaz a csontokból, mert az ételben nincs elegendő mennyiségű.

 

A szokásosan ajánlott napi 1000 mg vagy azt meghaladó kalciumbevitel az átlagos (értsd: savasító) étrendhez igazodik, ami a ténylegesen szükségesnél 1,5-4-szer több fehérjét tartalmaz; ez az oka a természetellenesen nagy kalciumigénynek.

Csak példaként említjük, hogy a csontritkulás oka egyáltalán nem a kalciumhiány, hanem a fehérje túladagolása miatt bekövetkező kalciumhiány. Tehát fölösleges azon aggódnia, hogy nem jut a szervezete elég kalciumhoz. Sokkal inkább arra kell figyelnie, hogy ne egyen túl sok fehérjét.

 

A döntően az  összeállított lúgosító étrend biztosítja az Ön számára a megfelelő napi kalciumbevitelt. Javasoljuk biotermesztésű termények nyersen fogyasztását. Lúgosító étrendjét tegye teljessé  rendszeres fogyasztásával, amivel sok kalciumot juttathat a szervezetébe természetes összetevőkből, amiket a szervezete ténylegesen képes hasznosítani.

[Forrás: Dr. Robert O. Young - A pH csoda]

 

Egy kiváló természetes Kalcium forrás az algák közül 34 % szerves kalciumot tartalmaz, (Lithothamnium Corallioides) ami nem azonos a kalcium-karbonáttal 

Lithothamnium Corallioides