Weboldalunk használatával jóvá hagyja a Cookiek használatát, a Cookiek kapcsolatos írányelv értelmében.

Alga nem lenne a földön, mi történne?

Csuka György
2017. 05. 30. 10:49:18
Alga nem lenne  a földön, mi történne?

 

Zöld alga az élet építő kövei

 

Tényleg: milyen beláthatatlan, következmények, sorozata történne meg, ha nem lennének algák a földön? 

 

Mert ha nem lenne autó, vagy okos telefon, tv, számítógép, nem történne semmi, legfeljebb másképp élnénk, ez a civilizáció fejlődésével együtt alakult ki. Viszont, ha nem lennének algák a földön, nem tudnád élvezni a technikai fejlődés nyújtotta lehetőségeket.

Nagy valószínűséggel, nem is kapnál levegőt, mivel az algák termelik a föld, oxigén készletének több mint az ötven százalékát. Erre is egyszerű a válasz : „miért termelik a nagy részét?”  algák vízben élnek, a föld nagy  részét  óceánok, tengerek borítják, sokkal nagyobb felületen, mint az őserdők, ami ugyan úgy oxigént termel. 

 

 

Tehát össze tehetjük a kezünket, hogy az algák léteznek, mert amíg ők vannak, addig mi is tudunk létezni. A jó hír: az ember se tud benne kárt tenni, mint megannyi másban, amit tönkre tett, kárt tett már a környezetben. 

 

 

Az algák elpusztíthatatlanok. Több millió éves jégkorszak sem tudta őket kipusztítani. Kettő létfontosságú elem szükséges az algának hogy éljenek: napfény, víz, ahogy ez két feltétel meg van, élnek és szaporodnak.

A kérdésre a válasz : ha nem lennének a földön algák, bizony bajban lennénk, és ennek több oka is van. A leges legelső életforma, amit a tudomány már bebizonyított: sztromatolit  cianobaktériumok, 3,5 milliárd évesek (alga félék)  Ha ők nincsenek, mi se vagyunk!

 

 

Első oxigént ők juttaták a légkőrbe, amikor még nem volt belélegezhető levegő. Az év milliók elteltével kialakult egy olyan közeg a földön, ami az életfeltételek kialakulását lehetővé tette, így kialakult az élet.

Amit ma élvezhetünk, és ha jobban bele gondolunk, mi embereknek az evolúciós leszármazottjai vagyunk. Sejtjeink, azokat az anyagokat, vitaminokat, tápanyagokat hordozza, mint ami az algákat alkotják.

 

 

blog comments powered by Disqus