Mi az a Spirulina?

Csuka György
2017. 09. 04. 12:36:29
Mi az a Spirulina?

 

Milyen alga a Spirulina? 

 

A Spirulina alga, WHO által is a legértékesebb teljes értékű tápanyagforrás.

 

Spirulina az étrendünkben:

Legelső szempont, amiért a mindennapi étrendünkben helyet kell hogy kapjon a Spirulina, nem pont az íze miatt, hanem a mérhetetlenül gazdag tápanyag, vitálanyag forrása miatt, amit szervezetünknek mindennap tud biztosítani.

Miből tud a testünk, a szervezetünk, létezni, jól működni?

Mindennap a rendszeres étkezéssel, sok felesleges, nem hasznosult élelmiszert viszünk be a szervezetünkbe.

Egy példa: A növényeknek vízre van szüksége hogy növekedjen, zöldelljen, éljen, és a tápanyagot a  földből szívja (ásványi anyagokat, nyomelemeket). Ha üdítővel, cukros vízzel öntöznénk, és nem tudna tápanyagot, ásványi anyagokat szívni a földből amire szüksége van, de nem ezt kapja, akkor beteg lesz, és egy idő után elpusztul.

Szervezetünk hogy optimálisan működjön, széles körű tápanyagokra van szüksége, és ezt nem kúraszerűen, hanem erre mindennap szüksége van. Erre a alkalmas a Spirulina, az egészséges táplálkozás, egy tökéletes kiegészítője. A napi hiányosságot, tápanyagot, amit nem viszünk be a szervezetbe, ezt a rést pótolja ki, amit a napi élelmiszerekből nem tudunk fedezni. 

 

 

Dr  Joel Wallach több ezer boncolást végzett, embereken. Egyöntetűen kijelentette hogy az emberek tápanyag hiányban szenvednek, ezért betegednek meg, idő elött  betegség miatt, nem a természetes öregedésben hallnak meg az emberek. Kijelentette, ha a szervezet megkapná a szükséges tápanyagokat rendszeresen, mindennap, ásványokat, vitaminokat, aminosavakat, alapvető zsírsavakat, egészségesen és sokkal tovább élnének az emberek.

Dr Joel Wallach ezért a kutatásáért Nobel-díjra jelölték.  

Spirulina összetevői:

Spirulina hatása a szervezetre azért is egy tökéletes kiegészítő, mert amire szüksége van nap, mint nap, a szervezetünknek, ezt széles spektrumban pótolja.

 • Vitaminok:  E, H, B1 – B12 –ig,
 • Ásványok, nyomelemek: Kálium, Cink, Magnézium, Mangán, Szelén, Vas, Foszfor,
 • Enzimek pigmentek:
 • Karotinok:  Alfa-karotin, Béta-karotin, Xantofil, Kriptoxantin, Echinenone, Zeaxantin, Lutein,
 • Nem esszenciális aminosavak: Alanin, Arginin, Aszparaginsav, Cisztin, Glutaminsav, Glicin, Hisztidin, Prolin, Szerin, Tirozin,
 • 8 esszenciális aminosav: Izoleucin , Leucin, Lizin, Metionin, Fenilalanin, Treonin, Triptofán, Valin,
 • Klorofil: zöld vérnek is nevezik
 • Zsírsavak:  Linolsav Omega-3 (CLA ),  Gamma-linolénsav Omega-6,( GLA )
 • Fehérje:  49,5%

Szerves Spirulina:

Felsorolt vitálanyagok  szerves formában vannak jelen, amit nem szabad össze keverni a szervetlen formáikkal. Nem véletlenül hangsúlyozzák a kúraszerű fogyasztását a szintetikus változatuknak, mivel a felszívódásuk csekély az algákhoz képest.

Spirulina formája spirális, mikroszkóp alatt látható parányi kis mikroalga, zöld-kék algának is szokták nevezni. Sejtszerkezete vékony, könnyen felszívódik a szervezetünkben, így rendszeresen fogyasztható napi élelmiszernek. Összehasonlítva: az algák felszívódása a legmagasabb a többi élelmiszerhez, növényhez képest.  

Mivel rendszeresen megkapja a szervezetünk a minőségi vitálanyagokat, így a betegségek sem tudnak kialakulni, mert az immunrendszerünk folyamatosan megkapja a kellő támogatást. Sőt, a meglévő betegségekben támogatja a javulás állapotát, mivel a szervezetünk öngyógyító mechanizmusát felerősítettük a jól hasznosuló vitaminokkal, tápanyagokkal. Egy példa: elvágod a kezed, nem jó az immunrendszered, sokkal nehezebben forr össze. Ha jó az immunrendszer, sokkal gyorsabban regenerálódik, gyógyul be a seb.

 

Hatékonyabb Spirulina:

A Spirulina egy jó megoldás tápanyag hiány fedezésére. Viszont hogy egy teljes körű komplex hatást érjünk el, létezik egy alga komplex, ami növeli a Spirulina hatását.

Neve: IMUNEX Alga komplex

Így a Spirulina nem csak tápanyaggal látja el a szervezetet:

 •  Méregtelenít Chlorella (méregtelenítő hatása magasan kiemelkedik)
 • Védelmet biztosít  Asztaxanthin. ( világon elismert legerősebb antioxidáns)
 • Kalcium, nyomelemek, ásványi anyagok pótlása    Lithothamnium. KELP Barna alga ( 90% fölött felszívódó szerves Kalcium)

Négy + egy alga, azaz öt alga egymást támogatja, így teljes komplex hatást érünk el szervezetünkben. Mindegyik alga szerves, jól felszívódó, jól hasznosuló, amit a mindennapi élelmiszereink közé illeszthetünk. 

 

blog comments powered by Disqus