Weboldalunk használatával jóvá hagyja a Cookiek használatát, a Cookiek kapcsolatos írányelv értelmében.

Alga, az aranyér tüneteinek enyhítésére!

Csuka György
2017. 08. 21. 15:31:55
Alga, az aranyér tüneteinek enyhítésére!

 

 

       

Miért válaszd az algákat az aranyér betegségre?

 

 Magyarországon is elmondható a felnőtt lakosságnál megtalálható valamilyen fokú aranyeres elváltozás, mely így népbetegségnek tekinthető. Az aranyérbetegség a túlnyomórészt végbél környéki betegség.

        Az aranyér egy érköteg, mely a végbélnyálkahártya alatt található. Az aranyeres csomó apró visszerekből álló gomolyag a nyálkahártya alatt, melyet a végbél ütőereinek végágai látnak el. A vénás hálózat növekedésével az aranyér fokozatosan megduzzad, és egyre jobban előtüremkedik.

 

Aranyér kiváltó főbb okai lehetnek:

 • genetikailag veleszületett örökölt (mint más betegségek is örökölhetők)
 • visszerességhez hasonlóan véráramlás gyenge (vénás pangás)
 • fokozott hasüregi nyomásviszonyok, puffasztó étrend
 • kevés rostot tartalmazó étrend, ezáltal kemény széklet érfalakra nehezedő nyomás
 • nem megfelelő vízmennyisség a testsúlyhoz képest
 • mozgás szegény életmód, mely az érrendszert erősíti
 • nehéz súlyok emelése, erőlködés
 • folyamatos tartós ülés pl. munkahely
 • terhesség idején, szülés után
 • felfázás

Legfőbb tünetei:

 • vérzés
 • fájdalom
 • kitüremkedés
 • előesés (prolapsus)
 • viszketés
 • váladékozás
 • székelési nehezítettség
 • égő érzés
 • gyulladás
 • duzzanat

 

     Az aranyerek kialakulását  a visszerességhez hasonlóan civilizációs okokra vezethetjük vissza: Ezek között leggyakrabban a kevés rostot tartalmazó, fűszeres, puffasztó étrend, mozgásszegény életmód szerepelnek. A végbéltájék vénás érrendszere abban különbözik a többitől, hogy nincsenek benne áramlásszabályozó billentyűk. Ezért a vénás pangás aranyeres csomók, bevérzések kialakulásához vezethet.

   

     A külső aranyeres csomó a végbél külső záróizmának vonala felett helyezkedik el, és benne vérrög vagy kötőszöveti csomó fordulhat elő, a nem megfelelő véráramlás miatt.     

 

 

     A belső aranyeres csomó a vastagbelet és a végbelet elválasztó záróizom fölött alakul ki, de néha annyira megnagyobbodik, hogy előreesve, a végbél záróizma alá kerül

 

     Külső-belső vagy vegyes aranyeres csomóról pedig akkor van szó, ha a külső és belső csomók összefüggő zónát alkotnak, zsákszerű duzzanatot létrehozva.

 

Az aranyeres csomónál előfordulhat vérzés, viszketés, és fájdalom, a záróizom összehúzódása miatt leállhat a vérkeringés. Ez utóbbi esetben kizáródott csomóról beszélünk, nagyon fájdalmas, többnyire vérrögöket tartalmaz.

 

Az aranyér betegség lényege, a vénákban pang a vér, nincs megfelelő keringés.

 

Javasolt étrend:

 

      Alapvetően az egészséges étrend, ami mindennapi életünket képezi. Magas rosttartalmú ételek fogyasztása, étrend beállítása, a székelés könnyű és fájdalommentes legyen.  Zöldségfélék, gyümölcsök, magvak, főzelékek, saláták, az egyik legfontosabb, teljes kiőrlésű pékárú, gabonafélék. Flavonoidokban gazdag a földi szeder, a cseresznye, a fekete áfonya és a citrusfélék. 

 

 

 

Életmód:

 

       Aki rendszeres ülő munkát végez, érdemes beiktatni mozgást a statikus ülő munka mellé. Rendszeres sétát, ha lehetséges valamilyen sportot a vérkeringés miatt. Akinek hosszabb ideig kell ülnie vagy állnia, az tartson gyakrabban szünetet a munkájában, megváltoztatva a testhelyzetet.

       Aranyér állapot romlást megelőzzük, pl. nagyobb súlyok emelésekor, ne emeljünk lehajolva, egyenes lábbal! Mindig guggoljunk le, és a lábizmaink segítségével, a gerincet nem terhelve emeljük fel a súlyt. Nehezebb súly emelésekor vagy székeléskor ne tartsuk vissza a levegőt, mert ezzel is növeljük a nyomást a hasüregben.

 

 

Imunex alga komplex hatása aranyérre:

Elsősorban olyan készítmény, táplálékkiegészítő, jöhet szóba, amely erősíti a vénák falát, és csökkenti a bőrnek a gyógyulás közben fellépő irritációját.

 

Chlorella alga sejtszinten tisztít:

Tisztítási folyamatot visz végbe az egész szervezetben, ami a gyomor és a bélflórákkal kezdi, egészen az érfalakig, sejtekig.

A bevitt táplálék, lényegesen könnyebben szívódik, jobban hasznosul. Magas rost tartalma segíti, a könnyebb emészthetőséget, a széklet állaga normalizálódik.

A méregtelenítés, tisztítás folyamán, az érfalak regenerálódnak, erősödnek, a vérkeringés szabad utat kap.

Chlorella tartalmaz tápanyagokat, hasznos vitálanyagokat ami a sebgyógyulást nagymértékben elősegíti.

 

Spirulina alga Lithothamnium, KELP barna alga sejtszinten táplál:

Táplálási folyamat, azokat a hasznos vitaminokat, tápanyagokat jutattja a szervezetbe, ami elősegíti aranyér enyhítését, vissza szorítását tartósan. Spirulina legmagasabb vitál anyaggal rendelkezik, a Lithothamnium a legjobb minőségű Kalcium – Ásványi anyag forrás.

 

Asztaxathin sejtszinten véd:

 Védelmet, a világ legerősebb antioxidánsa végzi Asztaxanthin. Öregedés gátló, (anti-aging) érfalakat erősíti, szabadgyököket kivezeti a szervezetből. Szervezetbe képes eljutni a véráramon keresztül, ahol gyulladásos problémák alakultak ki, itt is képes kifejteni a hatását. Asztaxanthin nem csak a legerősebb, de első osztályú gyulladás gátló antioxidáns.

A négy alga keveréke egymást hatását erősítve, érezhető látványos javulást hoz nem csak aranyérben, más betegségre is pozitív hatással lesz.

 

 

Fontos! Transzplantált betegeknek nem javasolt az Imunex alga komplex fogyasztása, erős immunerősítő hatása miatt!

Ügyeljünk arra hogy elegendő vizet igyunk, ami az alapvető életmódhoz tartozik!

 

 

 

blog comments powered by Disqus