Alga a nőknek

Csuka György
2017. 05. 15. 19:00:00
Alga a nőknek

 

Alga a nőknek a fiatalság elixírje

 

Hölgyeim van egy jó hírem, meg van a fiatalság elixírje!

Viszont van rossz hírem is, nem maradsz mindig húsz éves. Ha viszont teszel magadért, jobban nézel ki mint egy húsz éves. 

Sokat változott a világ, harminc éve egy középkorú nő, ( férfi) idősebbnek nézet ki mint napjainkban. Ez köszönhető annak, fejlődik a világ és az emberek életmódja is megváltozott. De mitől öregszünk? Sok tudós fejtegeti ezt a kérdést, amit viszont mindenki tud, van egy természetes folyamata a biológiánknak, egy szavatossága ami lejár, ez ellen nem tudunk mit tenni. Azért hogy ezt a folyamatot lelassítsuk, igen is nagyon sokat tehetünk érte, ez csak kizárólag rajtunk múlik csak a mi kezünkben van.

      

     

 

Kezdjük az alapoknál:  ezt a az emberek túlnyomó része tudja de még sem teszi.

 

A legalapvetőbb szabály: Étkezz naponta háromszor - négyszer: 

változatosan tápláló ételeket. Mi az, ami nem tápláló? Reggeli rohanásban gyorsan megvenni egy-két péksüteményt. Mi az, ami tápláló? Erre nem térek ki részletesen lexikonok szólnak arról hogy és mit egyél reggel tízóraira ebédre vacsorára. Rendszeres evést betartod utánanézel milyen tápláló ételeket fogyassz, akkor megtetted az első lépést. Mellékhatása ha súlyproblémával is küszködsz ez normalizálódik.

Most kérdezheted mi köze ennek az öregedésnek? Nagyon sok. Ha ezt nem tartod be idővel beteg leszel, és egy beteg ember nem néz ki úgy a bőrében mint egy vele egykorú egészséges. Részletesebben: a sejtjeid nem azokat az anyagokat kapják meg amiből az életfunkciók optimálisan egészségesen tudnak működni, akkor ezek a sejtek mivel nincs tápanyag, hamarabb öregednek.

 

 

Második alapvető szabály, igyál elegendő vizet:  

a testsúlyodnak megfelelően. Olvasok olyan cikkeket napi öt liter víz napi négy liter víz szükséges. Ide rakok egy táblázatot, ami megközelítőleg hosszútávon betartható.

Víz az életfeltételekhez ugyan úgy szükséges nem csak a helyes étrend, ez a kettő elengedhetetlen. 

 

 

 

 

 

Hármas szabály, kerüld a cukrot: 

 Hosszútávon cukros termékeket élelmiszereket fogyasztasz, ugyan úgy betegségeket okoz ami ugyan úgy öregbití a szervezetünket. Helyette kétszer - háromszor naponta fogyassz gyümölcsöt, ami pótolja a cukor utáni vágyad. pl tízóraira, vagy uzsonnára. 

 

 

Négyes szabály: Minden héten mozogj!

Nincs időd elmenni terembe? Szánj rá hetente kétszer-háromszor 20-30 percet valamilyen jellegű mozgásra. Otthoni edzésekre bőven találsz már neten is a Neked testhez álló edzésekből. Igen a rendszeres mozgás is hozzá tartozik az előző háromhoz, vérkeringésben nagy szerepet játszik és a fiatalos formás külsődet mozgással tudod tartani.

 

Miért kezdtem ezekkel az alapvető szabályokkal, és miért nem az algákkal.

Mert soha nem volt még és nem is lesz ha valamibe kárt tesznek, ez legyen egy tárgy, legyen növény, legyen élőlény, ha kárt tesznek benne nem lesz hosszú életű. 

 

 

Alga nem csodaszer, csak vannak különleges tulajdonságai. Igen fiatalabbak lehetünk nem öregszünk oly mértékben lelassítjuk az öregedést így az egyetlen egy életünket meghosszabbíthatjuk 20-30 évvel. Erről már vannak beszámolok statisztikák ázsiai országokban Japánba több mint ötvenezer ember élte meg a százéves kort, nem tolókocsiba, hanem fitten. De ez már itt Magyarországon is kezd kialakulni, van már egy kisebb tábor kb tízezer ember aki szedi az algákat, és hasonló beszámolókat írnak róla.

Még ennyire se menjünk messzire csak a közvetlen környezetemben akik szedik nők, mivel ezt ígértem „alga a nőnek”. Azok a nők akik szedik az algát fél év szedés után ezt kérdeztek „Létezik hogy a hajam nem zsírosodik, nem korpásodik, nem töredezik,?” Erősebb, sűrűbb, gyorsabban nő? Szebb a bőröm, az arcom, szemeim nem karikásak, a körmeim nem töredeznek két hét után vágnom kell, műkörmösöm nem tudja mitől ilyen a körmöm?„ Még sorolhatnám mennyi mindenről számoltak be. A válaszom egyszerű volt. Előtte voltak ilyen jelek? Válasz „ nem” Akkor nagy valószínűséggel az algák tehetnek arról, hogy újra normálisan működik a biológia.

Tudom most arra gondolsz hogy leírom miért különösek az algák? Sokat lehetne írni róluk, az oldalon vannak külön fejezetek ami az algákat boncolgatja. De ha a legegyszerűbbeket kellene kiemelnem. Felszívódása magasan a legmagasabb, mivel egysejtű. Miért anti aging , fiatalító hatású? A sérült sejteket is képes újra regenerálni, az egészséges sejtek sokkal tovább élnek. Egyik élő példa a haj: ami ugyan úgy sejtekből áll! De nem csak a haj-bőr-körömre hat, ez az egész szervezetünkre ki hat. Tápanyagokat ennyire széles körűen nem találsz meg más anyagokban, ami biztosítja mindennap azt hiányt ami viszont szükséges az életfeltételekhez. A szépség belülről jön, de ezzel párhuzamosan az egészség is. Akkor így lassul az öregedés, és mindig kitűnő formában várhatod a holnapot.

Hölgyeim akkor van egy jó hírem, van fiatalság elixírje, csak az alapszabályokat tartsátok be, mellé persze az algákat! Öt év múlva ha találkozol egy régi ismerőssel, csak ennyit mondjon. Te nem hogy nem változtál semmit, fiatalabb vagy mint amikor legutoljára láttalak. Hogy csinálod?

 

blog comments powered by Disqus