Szülés utáni depresszió egyik oka

Csuka György
2017. 06. 04. 13:46:00
Szülés utáni depresszió egyik oka

 

Szülés után depresszió 

 

Szülés után depresszió egyik fizikális oka: a fejlődésben lévő magzat, csecsemő, elszívja az anya, omega - zsírsav, tápanyag készletét. 

Omega zsírsavak, nélkülözhetetlenek a magzat, és a csecsemő optimális fejlődésében. 

Több felől megközelíthetjük a szülés utáni depressziót. Szociális, családi háttér, anyagi körülmények, női hormon vissza esése, szülés után. De ha fizikálisan fel van készülve az anya terhesség alatt, szülés után, ezeket a terheket, sokkal kiegyensúlyozottabban elviseli. Sőt, nagyban hozzá járul a csecsemő fejlődéséhez, egy jó alapot fektet le a későbbiekre nézve, a gyerek egészséges életéhez.

 Így a szülök, nem csak az anya, de még az apa is nyugodtabban tudják nevelni a csemetét. Nem azzal kell harcolniuk, hogy orvosról, orvosra, kell hordani a gyereket, gyerekeket, ami persze megint csak a kimerültség, idegesség, kilátástalanság, depresszióhoz vezet. 

Anyának már terhesség alatt, fel kell készülni tudatosan, a tápanyagok beviteléről, (ami persze nem sütemények, édességeket jelent). Amit az anya eszik, azt kapja a magzat, azt kapja a szoptatás alatt a csecsemő. 

Fizikálisan fel kell készülni, Omega-zsírsavakat érdemes bevinni a szervezetbe, de ilyenkor jön a kérdés: „melyiket, mert jót akarok”? Kapjuk a tanácsokat ezt, és ezt szedd. Először is pár dolgot tisztába kell rakni: Ezt Te hosszú távon viszed be a szervezetbe, természetesnek kell lenni. 

Nézzük a legközismertebbet, a halakat amiből kivonják az omega- zsírsavakat.

De a halakban ez hogy keletkezik? Egyszerű a magyarázat: el kell menni ahhoz amit a halak esznek! Azok a halak, amibe sok az omega-zsírsav, algákat, planktonokat, moszatokat esznek. 

Algák a legtisztább, természetes omega- zsírsav forrás. Ezen felül nem csak Omega 3, Omega 6, zsírsavakat, tartalmaznak, olyan vitaminokat, ásványi anyagokat, aminosavakat, esszenciális aminosavakat, nyomelemeket, enzimeket, antioxidánsokat, karotinokat, ami a szervezet teljes tápanyag szükségletét ellátja, ezt mind természetes formában, hosszútávon lehet fogyasztani. 

 

 

Kedves leendőbeli anyukák, már anyukák, ha fizikálisan felkészültök, sokkal kiegyensúlyozottabban, tudjátok átvészelni a nehéz időszakokat. Mivel mindig van jó minőségű tápanyag utánpótlás, amit a csecsemő elszív tőled, nem érzed magad lestrapáltnak, energikusabb leszel, könnyebben elvégzed a többi teendőd, még ha dolgozol mellette otthon arra is jobban tudsz koncentrálni, könnyebbé válik az életed.

 

 

Még a végére annyit hozzá tennék:  mikor már cseperedik elmúlt egy éves, ne szenvedjen hiányt a fejlődésben, amit eddig anyukájától megkapott, az algákat 1 éves kortól már a gyerekeknek is lehet beilleszteni az étrendjébe. Sőt, az idegrendszer kialakulásban, és a fejlődésben, fontos szerepet játszik a megfelelő minőségű tápanyag, többek között az omega-zsírsavak . 

 

blog comments powered by Disqus