SZÖVET - IZOM - GÖRCS - BÉNULÁS -PROBLÉMÁK

SZÖVET - IZOM - GÖRCS - BÉNULÁS -PROBLÉMÁK

 

GÖRCS (általában)

Egy izom vagy izomcsoport akaratomon kívüli, fájdalmas és múló összehúzódása. A görcsök nagy (néha szélsőségesen nagy) belső feszültséget jeleznek. Megakadályozom, hogy az isteni energia áramoljon bennem, mert szorult helyzetben vagyok. Berögzült gondolatsémáimat ki kellene irtanom magamból. Jelenleg rengeteg feszültséget élek meg, amely tehetetlenség érzésével is párosul. Azon gondolkodom, mitévő legyek, mi a legmegfelelőbb megoldás számomra. Mivel félek, ezért begörcsölök, fix ideákba kapaszkodom. Félek az élettől, és radikálisan blokkolom az energiát bizonyos pontokon. A görcs helye elvezethet annak a felismeréséhez, hogy min kell változtatnom. Ha a lábam görcsöl, akkor az általam választott irányon, ha a lábszáram, akkor azon a módon, ahogy az életben előrehaladok, ha a kezeim, akkor a tetteimen, és cselekvéseimen kell változtatnom. Tudatára ébredek az engem nyomasztó belső fájdalmaknak, és rájövök, hogy képes vagyok ezen változtatni. Nyitott maradok az isteni energia előtt. Időt szánok arra, hogy megállják és elgondolkodjak. Ez a pillanatnyi megállás lehetővé teszi számomra, hogy lassabban és más irányba, másképpen folytassam az utamat, és azt is, hogy jobban érezzem magam a bőrömben.

 

GÖRCS - HASI GÖRCS

A has az intuíció és a kreativitás csakrájához kapcsolódik. így a hasgörcs arról árulkodik, hogy félek a megérzéseimre hallgatni, vagy nem hagyom kibontakozni a bennem lévő kreativitást. Blokkolom az isteni energiát a testem köldök alatti területén. Minden olyan folyamatot megállítok, amely lehetővé tenné számomra, hogy meglássam, mi az, ami az előrehaladásban segítene engem. Elfogadom és megnyílok, bízom az életben. Hagyom, hogy a megérzéseim vezessenek engem.

 

GÖRCS - IZOMGŐCS (általában)

Valamit visszatartok, nem akarom elengedni. A belső feszültség izmot érintő energiablokkolás révén fejeződik ki. Az izom az energiát, az életet, az erőt szimbolizálja. Így az életnek állok útjába, ha nem hagyom a megváltozó, már feleslegesség vált gondolataimat elmenni. Bizonyos elveket fel kellene már adnom, mégis átitatják mindennapjaim cselekedeteit. Fontos megvizsgálni, hogy a görcs melyik testrészt érinti. Mostantól megtanulom, hogy a szívemmel gondolkodjak, hogy jobban kinyíljak az előrehaladásomat elősegítő új lehetőségekre. A múltat nem tudom megváltoztatni, de tudatában vagyok a jelen szépségeinek. A meditáció és egy, az egyensúlyom visszanyerését segítő energetikai módszer segít abban, hogy megszabaduljak a felesleges feszültségektől.

KÖTŐSZÖVET (gyengesége)

A szövet hasonló alakú vagy hasonló funkciójú sejtek csoportját jelenti. A kötőszövet egyik szerepe az, hogy a test más szöveteit megtartsa, biztosítva az izom-, ideg- és a felhámszövet táplálását, másik pedig a szervek közti hézagok kitöltése. Fel kell tennem magamnak a kérdést: „Mire van szükségem ahhoz, hogy érzelmileg, fizikálisan és lelkileg „jóllakott legyek"? „Úgy érzem, megfelelően támogatnak, vagy az a benyomásom, hogy mindent nekem kell elvégeznem? Mivel hajlamos vagyok önmagam alulértékelésére, fontossá és hasznossá kell tennem magam. Gyakran érzem magam szabadságomban korlátozottnak, s gyakran teszek másokat felelőssé a bajaimért. Gyűlölködővé válok, s nehezen bocsátok meg. Jobban teszem, ha kommunikálom környezetem felé a lelkiállapotaimat, szükségleteimet: ez segíthet abban, hogy megismerjem önmagamat, hogy az életemet végre kézbe vehessem, és olyan segítséget kérjek, amire szükségem, és amihez jogom van.

BÉNULÁS (általában)

A bénulás egy vagy több izom reagálási képtelenségét, működésének leállását jelenti. Egy végtagot, testrészt vagy az egész testet érintheti. Ez a betegség a meneküléshez köthető: megpróbálok kitérni egy ember vagy egy helyzet elől. Gyakran a félelem az, amely lebénít engem. Tarthatatlannak és leküzdhetetlennek tűnik számomra az a probléma, amit éppen megélek, a felelősséget azonban nem vagyok képes felvállalni, és mivel nem találok megfelelő megoldást, „válaszként" érzéketlenségre vágyom. Talán olyan trauma ért, amely testemnek túl sok volt, így az élet feladásával reagált. Esetleg nagyfokú önutálatot és bizonytalanságot érzek, ezért a rossz lépéseket elkerülendő, a teljes passzivitás nyújt védelmet számomra. Talán merev gondolkodásmódom miatt visszavonulással és meneküléssel válaszolok, ha valami nem úgy „sült el", ahogyan azt én elterveztem. Fontos, hogy tudatosítsam magamban és uralhatóvá legyem a rám nehezedő terhet, lehetővé téve ezzel a bénult végtag számára, hogy újra élet költözzön bele. Olyan helyzetben is érezhetem magam „bénultnak", amelyben nincs választási lehetőségem vagy cselekvési szabadságom. Az érintett testrész kiegészítő információkkal szolgálhat a bajom vagy félelmem forrásáról. Például ha a jobb lábam bénult, akkor a problémám vagy a jövendő munkámmal kapcsolatos, vagy a családi kötelezettségeimmel.

MEREVGÖRCS

A merevgörcs egy olyan rohamot jelent, amely során az idegeim és az izmaim összehúzódnak, begörcsölnek, főleg a végtagokban. Úgy érzem, hogy a kezeim, a lábaim, és minden izmom összerándul. Ez egyfajta túlérzékenységből ered, és akkor jelenik meg, amikor bosszúságaim, gondjaim vannak. Bizonyos esetekben, amikor jelentősebb rohamot élek meg, az ujjaim összehúzódnak, s a hüvelykujj az ujjaim mögé rejtőzik úgy, mintha cl akarna bújni, mintha el akarná magát szigetelni a külvilágtól. Lehetséges, hogy én is el akarom szigetelni magam, cl akarom vágni magam a világ impulzusaitól, talán tudat alatt még a saját halálomat is kívánhatom, mivel nincs többé életkedvem. Meg kell tanulnom önmagamat irányítani. A negatív gondolataimat megszüntetem, és a bosszúságérzést minimálisra csökkentem.

 

MEREVSÉG (ízületi és izommerevség)

Az izommerevség, amelyet a tejsav felhalmozódása okoz, merev és zárlatos mentális energia felhalmozódására utal. Ez azt jelzi, hogy csökönyös és merev gondolatsémáim vannak, sőt képtelen vagyok önmagam odaadására, vagy legalábbis elutasítom azt. Ellenállok a mozgásnak. Ez az ellenállás a tekintéllyel szembeni ellenállásra is vonatkozhat. Megkell vizsgálnom a mentális hozzáállásomat a merevség által érintett testrésszel kapcsolatosan. Ha a végtagjaim vagy a gerincoszlopom ízületei merevek, akkor a csontom ellenállást tanúsít, amely nagyfokú merevséget takar, és az előrehaladás visszautasítására utal. Jobb, ha nyitottabbá és rugalmasabbá válok az új irányokkal szemben. Ahelyett, hogy ellenállnék, hagyom, hogy az élet a maga medrében folyjon.

 

IZMOK (általában)

Az izmokat a mentális erő irányítja, ez ad csontjainknak életet, teljesítményt és erőt. Az izmok annak a lenyomatai, amik vagyunk, amikké válni akarunk az életünk során. Az izmok az előrehaladáshoz szükséges kifejtett erőt és az elvégzendő feladatot jelképezik. Az izmok a mentális energiáimnak felelnek meg, mivel a mozgáshoz, a cselekvéshez szükségesek. Ha izmokat érintő betegségben szenvedek, akkor meg kell vizsgálnom, hogy melyik testrész érintett azért, hogy megtaláljam a betegség testi szinten kifejeződött okát. Megvizsgálom, hogy mely mentális helyzethez, mely gondolatsémához vagy milyen viselkedéshez kapcsolódik az adott testrész.

 

IZMOK - CISZTÁS FIBRÓZIS

A cisztás fibrózis lágy szövetek képződését jelenti az izmaimon és a rostos szöveteimen. A merev gondolkodásmódom és a mentális gondolatsémáim azt eredményezik, hogy elutasítottam a haladást az életemben. Annyi régi gondolathoz ragaszkodtam, hogy nem követtem az élet áramát. A fájdalmaim lebénítanak engem. Elbátortalanodtam, semmi nem működik az életemben. Úgy is érezhetem, hogy mindig visszatartottam, visszafogtam magam, főleg bizonyos dolgok kimondásában vagy végrehajtásában, mivel féltem azok következményeitől. Ezért ez a betegség gyakran a lábakat és a kezeket érinti, mivel a kezek az élethelyzeteim megragadásához kötődő félelmet, a lábak pedig az életemben történő előrehaladástól való félelmet szimbolizálják. Sajnálom magam, szánakozom a saját sorsomon, és azt szeretném, ha mások is ezt tennék. Elfogadom , hogy jobban megnyílok az élet előtt, és elengedem az elavult, régi gondolataimat. így újra képes leszek fejlődésre, és elfoglalom az univerzumban nekem szánt helyet.

 

IZMOK - IZOMBETEGSÉG. MIOPÁTIA

A miopátia egy általános kifejezés, az izomrostok megbetegedéseinek gyűjtőfogalma. Az izmok metafizikus megközelítésben szorosan kapcsolódnak az elmémhez, a gondolkodásmódomhoz. Folyamatosan alulértékelem magamat. Azt akarom, hogy egy helyzet alakulását megakadályozzam, meg akarok minden mozgást szüntetni valakivel vagy valamivel kapcsolatosan, aki, vagy ami jelenleg az életem részét képezi, ezért az izmok, amelyek a hely- és helyzetváltoztatásomban vannak segítségemre, el fognak sorvadni. Ha megnézem, melyik testrészem érintett a betegségben, és ez milyen mozgás elvégzésében akadályoz meg engem, akkor ez jelzi számomra azoknak a gondolatoknak a természetét, amelyeken változtatnom kell. Azonban mindemellett elismerem, hogy mindez azért történik velem, hogy segítsen engem a tudatom kiszélesítésében azért, hogy több szeretetet, szabadságot, bölcsességet élhessek meg.

 

IZMOK - IZOMELVÁLTOZÁS, IZOMDISZTRÓFIA

Az izomdisztrófia egy olyan betegség, amely során az izmok gyorsan elgyengülnek, elsorvadnak. Ez egy olyan, a helyzetek és az emberek irányítására irányuló vágyról tanúskodik, aminek következtében minden kontrollt elveszitek. Az az érzésem, hogy számomra már minden eleve elveszett, és hogy a testem annyira belefáradt a stresszbe, hogy elhagyja magát és lassan, fokozatosan megsemmisíti önmagát. Nem vagyok elég jó, vagy nem gondolom azt, hogy a helyzet magaslatán állnék. Az életem „csúnya", és nem érdekel már többé. Valóban félek attól, hogy nem sikerül az életem, és ezért nem teszek több erőfeszítést. Ennek következtében az izmaim, amelyek a cselekvést jelképezik, megbetegszenek, és a saját félelmem az, amely átveszi az irányítást. Az izomdisztrófia egy súlyos és gyakran gyógyíthatatlan betegség, azonban stabilizálódhat az állapotom, ha megteszem a szükséges erőfeszítéseket. Elengedek dolgokat, nyitott maradok, és itt és most szembenézek a félelmeimmel. Ha szembenézek a félelmeimmel, és azonosítom azokat, akkor már nincs arra szükségem, hogy mindent irányítsak. Elfogadom 4-v, hogy előrehaladjak, és hogy megszabaduljak a mindent kontrollálni, irányítani akaró vágyamtól, amely csak a félelmeim projekciója.

 

IZMOK - IZOMGYULLADÁS, MIOZITISZ

Az izomgyulladás az izmok gyulladását jelenti, amely izom merevséget és izomgyengeséget okozhat, mivel az izmok az erőkifejtéshez kötődnek. Ez az általam megvalósításra váró erőfeszítéshez kapcsolódó stressz következtében alakul ki. Lehet ez egy fizikai, testi megerőltetés, de lehet intellektuális vagy érzelmi is, amihez nincs feltétlenül kedvem, mert ez sok energiát követel a részemről, és kicsit „csapdában" érzem magam. Mivel az a benyomásom, hogy valamit köteles vagyok megtenni, azonban nem érzek túl nagy kedvet, késztetést ahhoz, hogy bármilyen erőfeszítést is tegyek ennek érdekében, nagyon kevés motivációi érzek erre. Nem sietek, kapkodok, hanem segítséget kérek vagy több időt szánok egy-egy feladat elvégzésérc azért, hogy pihentessem az izmaimat, és feltöltsem kiürült energiakészleteimet.

 

IZMOK - MIASZTÉNIA

A miaszténia egy olyan krónikus idegi bántalom, amely fáradtsággal, izomgyengeséggel párosul. Bár ez a fajta betegség igen ritka, mégis, ha ebben a betegségben szenvedek, akkor az azt jelenti, hogy levertséget érzek, semmi nem motivál, és belefáradtam az életembe. Az a benyomásom, hogy sosem fogom azt tenni, amit akarok, vagy hogy sosem fogom tudni megvalósítani az álmaimat. Megpróbálom megtalálni azt az okot, ami engem annyira elkedvetlenít, hogy szinte elsorvadok. Amikor megtaláltam, könnyebben tudok majd a helyzetemen változtatni. Ha nem találom meg a konfliktusom pontos okát, attól még kereshetek magamnak olyan motivációkat, amelyek esetlegesen elvezethetnek a konfliktusom megoldásának kulcsához.

 

IZMOK - FIBROMATÓZIS

Két formája ismert: az idegdaganat és a csontot érintő megbetegedés. Különféle bőrtünetekben mutatkozik meg. Ilyenek a festékes foltok (tejes kávé színű), valamint az idegek lefutása mentén elhelyezkedő változatos méretű csomók, amelyek általában jóindulatúak, olykor azonban rosszindulatúan elfajulhatnak. A csomó a szövetben található rostok számának megnövekedését jelenti, amely az izmok és a rostos szövetek nagy fájdalommal járó merevségét eredményezi. A lágy szövetek a gondolkodásmódomhoz kapcsolódnak. Az általam érzett fájdalmak arról értesítenek engem, hogy sok stresszt és feszültséget élek meg, innen ered az intenzív mentális fáradtság. Arra ébresztenek rá, hogy nem vagyok eléggé rugalmas, hogy merev vagyok és szorongó, főleg a gondolataimmal és a dolgokhoz való hozzáállásommal kapcsolatosan. A saját belső konfliktusaim miatt megakadályozom, hogy az izmaimban az energiák szabadon áramoljanak. Megpróbálom megnevezni ezeket a feszültségeket: vajon honnan származnak? Ez lehet egy olyan mentális fáradtság, amely a cselekvéseimmel, a létezésemmel, és az önkifejezési módommal kapcsolatos. Az érintett testrész beazonosítása segít nekem a betegség okának felderítésében. Lehetséges, hogy irányt kell változtatnom. Elfogadom hogy nyitottá válok, és úgy fogom érezni, hogy a feszültségcsomók eltűnnek majd. Azért vagyok itt ebben a világban, hogy fejlődésen menjek keresztül. A fájdalmakat a merevségem okozza. A jelen percet élem, és megtanulok bízni.

 

IZMOK - RÁGÓIZOMGÖRCS 

A rágóizomgörcs az állkapcsaim akaratomon kívüli összeszorítását jelenti, amelyet az izmok összehúzódása okoz. Ez gyakran a tetanusz első jele. Ez a helyzet főleg akkor alakul ki, amikor agresszivitást érzek magamban valaki vagy valami iránt. Mivel elutasítom, hogy ezeknek az érzéseknek hangot adjak, az a benyomásom, hogy ura vagyok a helyzetnek. Nem vagyok hajlandó kinyílni, megnyílni, mivel félek, hogy elítélnek, elutasítanak, nem értenek meg. Ha bezárom magam, akkor a szeretet előtt is bezárom az ajtót. Jobban teszem, ha bízom az emberekben és a dolgokban, ha világosan kifejezem a vágyaimat és beengedem a szeretetet a szívembe.


IZOMFÁJDALOM

Az izomfájdalom az izmok fájdalmát, fáradtságát jelenti egy szokatlan megerőltetés következtében, vagy bizonyos vírusos megbetegedések kezdeti szakaszában (influenza, hepatitis). Az izomfájdalom az izmokban létrejött energiablokkolódás következménye. Ez olyan fájdalomhoz köthető, amelyet akkor érzünk, ha egy érzelmi szükségletünk nem elégült ki. Mivel az izmokban elraktározott energia általában egy mozdulat vagy egy gesztus formájában jut kifejezésre, az izmaimban tudat alatt blokkolom ezt az energiát. Egyfajta belső lázadást élek meg (mentális fájdalom), és ezt fizikai, testi szinten ezzel az izomfájdalommal fejezem ki. Meg kell változtatnom a viselkedésemet, helyes irányba kell haladnom, lázadás nélkül. A fájdalom több szinten jelenhet meg, a csontfájdalom nagyon mély belső fájdalomról tanúskodik. A lényem legmélyebb részéig hatol ez a fájdalom. Elfogadom , hogy az legyek, aki vagyok, hogy a jelen pillanatban éljek, tudatában annak, hogy az élet kielégíti legfontosabb belső igényeimet.

 

IZOMGÖRCSÖK

A görcsöt egy vagy több izom akaratomon kívüli összehúzódása jelenti. A görcs olyan, mint egy kötelék. Összehúzódom, vissza akarom tartani a szeretetet, félek, hogy elveszítek egy általam nagyon szeretett személyt. A görcsök bennem nyugtalanság, tehetetlenség érzéseit keltik. A szenvedéskötelék, amelyet nem vagyok képes kontrollálni, az életemet megkeserítő kellemetlenségek, irritációk sokaságának összeadódásából keletkezik. Ez bennem a szexualitásommal kapcsolatos negatív érzelmeket, bűntudatot okoz. Felismerem, hogy a kötelék meglehetősen fojtogató, és annak érdekében, hogy a körülöttem levő szeretetet megtartsam, elfogadom, hogy leválok bizonyos személyekről, elengedek dolgokat, embereket.

 

 

blog comments powered by Disqus