Sült paradicsomos, kaliforniai paprikás leves

Sült paradicsomos, kaliforniai paprikás leves

 

 

 

A SZÉNHIDRÁT MENNYISÉGE ADAGONKÉNT: 21 G

6 FŐRE / ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 20 PERC / FŐZÉSI IDŐ: 35 PERC


A fokhagymát hosszú idők óta gyógyírként használják számos egészségügyi problémára, valamint világszerte az egyik legnépszerűbb ízesítő. A fokhagyma antioxidáns, ami azt jelenti, hogy támogatja az immunrendszer egészséges működését, és allicin nevű összetevője nagyon jó hatású diabétesz esetén. Az allicin segíthet megemelni a vérben lévő szabad inzulin szintjét, mert verseng az inzulinnal a máj inzulin-inaktiváló területeiért. Az eredmény az, hogy a máj nem inaktiválja az inzulint, ami a szabad inzulin szintjének megemelkedéséhez vezet.

 

2 evőkanál extraszűz olívaolaj, plusz további olaj a lábasba
16 lukullusz paradicsom, kimagozva, félbevágva
4 piros kaliforniai paprika, kimagozva, félbevágva
4 szárzeller, durvára vágva
1 vöröshagyma, 8 részre vágva
4 fokhagymagerezd, enyhén összezúzva
Tengeri só
Frissen őrölt fekete bors
6 csésze alacsony nátrium- tartalmú csirkehúsalaplé
2 evőkanál apróra vágott friss bazsalikom
56 gramm kecskesajt

 

1. Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra.
2. Vékonyan olajozzunk ki egy nagy tepsit olívaolajjal.
3. Tegyük a paradicsomokat vágott oldalukkal lefelé az edénybe, majd szórjuk rájuk a kaliforniai paprikát, a zellert, a hagymát és a fokhagymát.
4. Locsoljuk meg a zöldségeket 2 evőkanál olívaolajjal, és enyhén sózzuk, borsozzuk.
5. Süssük a zöldségeket, amíg puhára sülnek és kissé megpirulnak (kb. 30 perc).
6. Vegyük ki a zöldségeket a sütőből, és adagonként pürésítsük a csirkehúsalaplével konyhai robotgépben vagy turmixgépben.
7. Tegyük a pürésített levest közepes lábasba, és közepes lángon forraljuk fel, amíg gyöngyözni nem kezd.
8. Közvetlenül tálalás előtt keverjük hozzá a bazsalikomot és a kecskesajtot.


TIPP A TÁPANYAGOKHOZ: A főtt paradicsom valamivel egészségesebb, mint a nyers, mert a benne található likopin nevű antioxidáns melegen hatékonyabban szívódik fel. A sárga és a narancssárga paradicsom szintén a likopin kiváló forrása.


Kalóriatartalom adagonként: 212 kcal; teljes zsírtartalom: 10 g; koleszterin: 10 mg; nátrium: 826 mg; teljes szénhidráttartalom: 21 q; cukor: 14 g; rost: 6 9. fehérje: 8 g

 

 

blog comments powered by Disqus