Sült marhahús borsmártással - Főételek – marhahúsból

Sült marhahús borsmártással - Főételek – marhahúsból

SZÉNHIDRÁT MENNYISÉGE ADAGONKÉNT: 4 G

4 FŐRE / ELI<ÉSZÍTÉSI IDŐ: 10 PERC / FŐZÉSI IDŐ: 1 ÓRA 40 PERC


A borsmártás rendkívül népszerű választás a steak mellé a bors ereje feldobja az ízvilágot és kiemeli a marhahús ízét. A zöld borsot apró konzervben találjuk az élelmiszerboltok fűszerrészlegén; valószínűleg nem használjuk fel a teljes mennyiséget ehhez az ételhez, hacsak nem készítünk dupla adag mártást. A maradék borsot és a levet öntsük át lezárható műanyag edénybe, és így tároljuk.

 

0,6 kg marhafartő
Tengeri só
Frissen őrölt fekete bors
3 teáskanál extraszĺíz olívaolaj
3 lereszelt mogyoróhagyma
2 teáskanál lereszelt fokhagyma
1 evőkanál konzerv zöldborsó
2 evőkanál száraz sherry
2 evőkanál finomliszt
1 csésze nátriummentes marhahúsleves

 

1. Melegítsük elő a sütőt 150 0C-ra.
2. Sózzuk, borsozzuk a húst.
3. Tegyünk nagy serpenyőt a tűzre közepes lángon, és öntsünk bele
2 teáskanál olívaolajat.
4. Minden oldalán pirítsuk barnára a marhahúst (összesen kb. 10 perc), és tegyük át tepsibe.
5. Süssük a kívánt mértékig; a közepesen átsült hús kb. másfél óra alatt készül el. Amikor a sült már egy órája bent van a sütőben, kezdjük el készíteni a mártást.
6. Közepes méretű lábasban, közepes hőfokon dinszteljük üvegesre a mogyoróhagymát a maradék 1 teáskanál olívaolajon (kb. 4 perc).
7. Adjuk hozzá a fokhagymát és a zöldborsó-szemeket, és főzzük még 1 percig. Öntsük bele a sherryt, és keverjük össze, hogy feloldjuk a sütés közben letapadt hagymát.
8. Keverjük hozzá a lisztet, hogy sűrű mártást kapjunk, és főzzük 1 percig, folyamatosan kevergetve.
9. Öntsük a marhahúslevest az edénybe, és keverjük, amíg a mártás sűrű és sima nem lesz (kb 4 perc). Sózzuk, borsozzuk a mártást.
10. Tálaljuk a marhahúst nagy adag mártással.

 

Kalóriatartalom adagonként: 335 kcal; teljes zsírtartalom: 18 g; koleszterin: 109 mg; nátrium: 207 mg; teljes szénhidráttartalom: 4 g; cukor: 1 g; rost: 0 g; fehérje: 36 g

 

 

blog comments powered by Disqus