Spirulina és a négy alga titka - Imunex alga komplex

Spirulina és a négy alga titka - Imunex alga komplex

 

Alga készítmények jótékony hatásai

 
 

Tízből egy ember aki hallott már az alga készítmények jótékony hatásairól!

 
 

Legtöbben a Spirulinát említik, ami érthető mert a médiában is megjelent, de hogy mennyire hasznosak  az algák a szervezetünkre, csak azok tudják akik fogyasztják. 

Ha a legegyszerűbben szeretnénk erre válaszolni: "az algák helyre hozzák azt a hiányállapotot, ami az évek alatt kialakult, és ezt betegség formájában jelzi a szervezetnek. "

Ez azt jelenti; a betegségek 80 % -ka hiány állapotokból alakulnak ki.

A rendszeres alga fogyasztással a betegségek, és annak okozói a hiányállapotok megszűnnek. 

Széleskörű problémákat oldanak meg az algák, több féle alga kombinációjával.

 
 

Hiányállapotból kialakult betegségek:

 

Ez lehet: allergia, cukorbetegség, magas vérnyomás (szív-érrendszeri), bőrbetegség, pajzsmirigy betegség (autoimmun), daganat-ciszták, idegrendszeri betegség, emésztőrendszeri, izületi - reumatikus, férfi problémák, nőgyógyászati problémák,  stb, stb.. 

Ezeket a betegségeket nem lehet csak úgy elkapni, ezek a betegségek kialakulnak évek alatt, 80 %- ban vitálanyag hiányától, étrendünk hiányosságából alakulnak ki. 

Aki megérti hogy a szervezetünk hasznos vitál-anyagokból tud egészségesen működni, a betegsége visszafordul, mivel nem szenved hiánytól a szervezete, amitől a betegsége kialakult. 

 

Most azokhoz szólunk, akik megkérdezik "mire jó, mire való?"és nem csak találgatnak, hanem komolyan veszik a saját, és családjuk egészségét.

Az algák közel kb. 15 éve vannak jelen a Magyar emberek életében. 

Más országokban mint pl Japán itt kb 80 éve vezették be, mint hasznos táplálék. 

Japánba az eredmények önmagukért beszélnek: éves szinten 10 kg / fő algát fogyasztanak

60 éve 150 száz éves embert tartottak számon Japánba, ezek a számok a mai napra többszörösére nőtt, több mint 50.000 százèves él Japánba. 

 

A Japán minta adva van. 

 

Ennek ellenére, hogy Japánba 80 éve bizonyít, itt Magyarországon még nem ismertek a zöld alga készítmények. 

Egy alga készítménynek szükséges több év ahhoz hogy biztos hatást lehessen rá mondani. 

Ez a több év inkább 7-8 év, mint sem 1-2 év

Ez alatt az idő alatt bebizonyosodik, hogy nem csak véletlenek sorozata a betegek javuló tendenciája, hanem bizonyított, és betegségtől függetlenül, sorozatos pozitív visszajelzések a betegek tapasztalataival. 

 

Nem csak kiváltságosok juthatnak hozzá, hanem mindenki számára elérhető, és árban is elérhető (napi maximális adagja 290  - 310 Ft ) 

Az algáknak több fajtája is létezik, ami jótékony hatással van a szervezetünkre. 

 

Ebből öt algát javaslunk a mindennapi fogyasztásra:

 • Spirulina alga
 • Chlorella
 • Lithothamnium
 • Kelp barna alga
 • Asztaxantin
 
 
 

1. Spirulina alga - Lithothamnium (Aquamin):

TÁPLÁLJA A SZERVEZETET - Spirulina az egyik legjobb immunerősítő kék zöld alga: vitaminokkal, ásványi-anyagokkal, Omega zsírsavakkal, nyomelemekkel, aminosavakkal,(esszenciális- nem esszenciális) enzimekkel, látja el a szervezetet. Ez a két alga biztosítja az összes vitamin féleséget a szervezetnek, nincs szükség további kisérő vitaminokra. A legfontosabb...az algák nem kézzel készített szintetikus vitaminok !! Szerves mikroorganizmusok, sejt szerkezete miatt magasabban szívódnak fel mint egy növény, vagy egy gyümölcs, a szintetikus vitamin formákról ne is beszéljünk. Az algáknál is inkább a por formát részesítsük előnyben, mivel hőkezelésen- préselésen nem estek át, így megmarad a magas vitálanyag tartalma.  

 

2. Chlorella: 

TISZTÍTJA, MÉREGTELENÍTI A SZERVEZETET - Chlorella mint zöld alga, méregtelenítésben magasan a legerősebb méregtelenítő, számos hatása közül; erős béltisztító, ami a tápanyagok felszívódásában segít. Tudjuk a mindennapi életünkben sok olyan felesleges anyag kerül a szervezetbe amit nem hasznosít a szervezetünk. Ezt amit nem hasznosít, táplálkozásunkkal, (városokban) légszennyezettséggel, rendszeres gyógyszer fogyasztással, stb... visszük be a szervezetbe. Chlorella a legintenzívebb méregtelenítő. A szervezetben ami nem hasznosuló idegen "méreganyag" többek között a nehézfémeket is, azt összegyűjti, és kivezeti a szervezetből. Chlorella tartalmaz egy anyagot neve: Sporopollenin, ami a zsírszövetek között raktározott "méreganyagot" fellazítja, és sok folyadék kíséretében kivezeti a szervezetből. A szervezetben nemcsak, nem-hasznosuló "méreganyagok" raktározódnak, hanem lerakódások is keletkeznek. Ízületeknél, érfalakon plakkok, kövek, homok a vesékben, epében, ezt ugyan úgy kezeli a Chlorella, fellazítja és kivezeti a szervezetből. 

Ezért ha ezt összeadjuk,, akik gyógyszert szednek, azok akinek érrendszeri betegségük van, lerakódás az érfalakon  és gyógyszert szednek, ezekben az esetekben a szervezet nagyon igénybe veszi, és az értékek átmenetileg rosszabbodhatnak, és a közérzetük is rosszabbra fordulhat. 

Pl ízületi betegeknél fájdalommal járhat a tisztulási folyamat, pl magasvérnyomás betegnél megemeli a vérnyomást. pl egy daganatos betegnél a vérkép rosszabb lesz. Ez az átmeneti  krízis időszak, ami azért következik be, mert ami elvolt raktározva "méreganyag" ami lerakodások eddig voltak, azokat mind fellazítja és bekerül a véráramba ami változást hoz. De ez csak átmeneti amíg ki nem ürül a szervezetből, ezért nem javasolt abbahagyni, mert nem lesz ami kivezeti a szervezetből,  legfeljebb csökkenteni kell a napi adagot. Chlorella magas rosttartalmának is köszönhetően bélfalaknál kezdi a tisztítást, ami utat ad a hasznos tápanyagok felszívódásának. Chlorella ezenfelül számos egészség javító hatással bír.

 
 

3. Astaxanthin:

VÉDI A SZERVEZETET - Antioxidánsok közül mint a legismertebb a C-vitamin,  az E- vitamin ami meggátolja a C-vitamin és a Béta-karotin  oxidációját, a C-vitamin segíti az E- vitamin regenerálódását. Ezek mind ismert kiváló antioxidánsok, de egymás nélkül a hatásuk gyengülnek. Astaxanthin egyedül képes megoldani az antioxidáns hatást, nincs szüksége kisérő antioxidánsokra. 

Astaxanthin amivel még kivívta a figyelmét, magasan a legerősebb antioxidáns az összes antioxidánsok közül, és nagyon erős gyulladáscsökkentő hatású.  A véráramba bekerülve áttöri az agyér-gátat így az idegrendszeri betegségekre erős gyulladásgátló hatása van. Áttöri a szem retina-gátat így a szem betegségekben fejti ki a gyulladásgátló hatását. Az egész szervezetbe, a szervekhez, a sejtekhez eljutva, mindenhol kifejti a gyulladásgátló hatását, a  betegségeket fokozó gyulladásokat. 

Ahhoz hogy az Astaxanthin kifejtse a hatását, csak a természetes Astaxanthin ami szervezet egészséges működésében optimálisan hatékony. Ez az alga pedig a Haematococcus pluvialis ebben található Astaxanthin. Azok az Astaxanthin készítmények ami nem proformában van, pl tabletta, vagy más darabos formában kaphatók, már veszít a vitál-anyag tartalmából, hatékonyságából.

 
 

4. KELP barna alga:

HORMON RENDSZERT- EMÉSZTŐ RENDSZERT TÁMOGATJA - A Kelp alga, vagy latin nevén a Thallus of the ascophyllum nodosum, a természet egyik legjobb bioaktív jód forrása, ezenfelül tartalmaz további 60 nyomelemet is. A jód a pajzsmirigy-hormonok egyik alkotóeleme, de nem csak a pajzsmirigynek van szüksége jódra.

A jód ugyanolyan fontos mikrotápanyag, mint más létfontosságú vitamin, vagy aminosav, vagy ásványianyag. Valójában az összes sejtünknek szüksége van rá, használja igényli.

De mivel nem jut elegendő mennyiség szervezetbe, ezért jódhiány keletkezik ami különböző betegségeket idéz elő. 

 
 

Jódra a Pajzsmirigyen kívül, szüksége van a következő szerveknek: 

 

 • belső és külső elválasztású mirigyeknek: hasnyálmirigy, a hormonrendszer endokrin mirigyei, könny-, nyál-, izzadságmirigyek stb. (minden váladéktermelő mirigy)
 • reproduktív szervek: mellek, petefészkek, méh, férfiaknál prosztata, herék
 • immunrendszer
 • szív és harántcsíkolt izmok 
 • a teljes gyomor-bél traktus
 •  idegrendszer

 

 

 

 

Barna alga tartalmaz jó minőségű amit szervezet mellékhatás nélkül elfogad, szerves-kötésű természetes jódot.

 

Olyan biológiailag hasznos anyagokat, funkciókat, tartalmaz minden egyes alga-faj, amivel fenn tudja tartani hosszú távon a szervezetünk egészséges működését. 

Amiről most szó van, egy alga komplex készítmény, ami öt alga megfelelő arányú keveréke. IMUNEX Alga komplex

 

Mint ahogy említettük, a por formát részesítsük előnyben, mivel hőkezelésen- préselésen nem estek át, így megmarad a magas vitál-anyag tartalma. 

Az IMUNEX Alga komplex por formában tartalmazza az öt alga fajt, hogy megmaradjon a magas vitál-anyag tartalma az algáknak, és a könnyebb fogyasztás érdekében bekapszulázták, szétszedhető természetes alapanyagú kapszulába. 

 
 

IMUNEX Alga komplex összetétele: (napi javasolt mennyiség) 3 x 2 (6 db) kapszula

 • Spirulina - 1200 mg  
 • Chlorella - 600 mg  
 • Lithothamniom corallioides (Aquamin) - 600 mg  Ebből: calcium - 180 mg
 • Ascophylliium nodosum (Kelp barna alga) - 300 mg  Ebből: jód  - 180 µg  
 • Haematococcus pluvialis  - 150 mg  Ebből: Astaxathin   -  6 mg  ( jelenleg a legmagasabb tiszta természetes Astaxanthin tartalmú alga komplex)

 

Ha Japánban ezzel az egyszerű megoldással, hosszabb életet élnek egészségesen, akkor nekünk csak utánozni kell. Utánozni kell azokat akik itt Magyarországon öt éve, tíz éve akgákat fogyasztanak, és nincsenek egészségügyi problémák. Minőségi életet tudnak élni évek óta, szenvedés, betegségek nélkül. 

A fent leírtak hiteles szakmai forrásokból származnak, kutatások, és évtizedes tapasztalatok támasztják alá.

 
 
IMUNEX Alga összetevői: ITT
 
 
 
blog comments powered by Disqus