Weboldalunk használatával jóvá hagyja a Cookiek használatát, a Cookiek kapcsolatos írányelv értelmében.

Spirulina alga és a Chlorella alga a természet vitál bombája

Csuka György
2017. 06. 08. 15:24:40
Spirulina alga és a Chlorella alga a természet vitál bombája

 

 

 

Spirulina alga - Chlorella alga hatása

 

Azt hiszem mindenképp említést érdemel ha a Spirulina és a Chlorella algákról  beszélünk, egy olyan ember leírását mutassam meg, aki azért fáradozott, hogy ezt a két csodálatos szuper táplálékot közelebbről megismerhessük.

 Demecs István könyvéből idézek pár sort.

Tudta például bárki, hogy egy gramm Spirulina 12-szer több fehérjét tartalmaz, mint a marhahús?

Ráadásul ez a protein sokkal jobb minőségű, mint ami a marhahúsban található, mivel tartalmaz számos nyomelemet (például magnézium), amit a marhahús nem.

Vagy ismeri valaki azt a tulajdonságukat, hogy mind a Spirulina, mind a Chlorella tartalmaz egy fitotápanyagot, ami az agy és az idegek sérülése esetén képes segíteni azok újra felépítésében?

Emiatt alkalmazzák Alzheimer és Parkinson betegségek kezelésében. Tudatában volt, hogy mindkét alga képes számos rákos betegség kezelésére?

A Spirulina és a Chlorella esetében is több klinikai kísérlet igazolta, hogy hatékonyan csökkenti a rák kialakulásának veszélyét és meglévő daganatok esetén is hatékony kezelési mód.

Végül, de nem utolsó sorban egy leírás sem említi meg, hogy ez a két superfood nagy mennyiségben tartalmaz gamma-linolsavat (GLA), ami ruti nszerűen hiányzik a mindennapi étkezésünkből, pedig létfontosságú lenne a kiegyensúlyozott agyi működéshez.

Ezek mind csak ízelítő abból, hogy mit adhat nekünk ez a két alga. Amennyiben ezek nem a természetben szabadon előforduló és viszonylag egyszerűen fogyasztható állapotba hozható anyagok lennének, a gyógyszeripar már bizonyosan szabadalmaztatta volna és ott virítana minden reklámfelületen, mint csodaszerek és grammonként 15 000Ft-ot kérnének érte. És a dolog remekül fogyna, az orvosok ezt írnák fel számtalan betegség és elhízás esetén és a gyártójuk és forgalmazójuk milliárdokat kereshetne velük. „

Megszámlálhatatlan időt töltöttem az elmúlt 5 évben azzal, hogy megtaláljam a megoldást a tápanyaghiányokkal kapcsolatos krónikus betegségekre. Ezt több dolog is motiválta. Olyan családba születtem, ahol nagy tisztelet övezte az orvostudományt. Édesanyám egy kórházban töltötte el aktív munkaéveit ápolónőként, és szépen észrevétlenül minden nap a kórház illatával együtt hazahozta és belénk nevelte a bizalmat az orvoslással kapcsolatban.

Ugyanilyen észrevétlenül megszoktuk, hogy bármi tünet jelent meg rajtunk, azt gyógyszerrel kezeltük. Ha lábgombánk alakult ki, bekentük valami kenőccsel. Ha pattanásos lett a bőrünk, egy másikkal. Ha begyulladt a torkunk, antibiotikumot szedtünk, majd ha ez sem segített , kivágták a mandulánkat.

Ha fájt a fejünk, fájdalomcsillapítót kaptunk, ha allergiásak lettünk, allergia elleni szert szedtünk, és ha a stressz miatt gyomorfekélyt, akkor Grandaxint (nyugtató) és gyomorsav-termelődést gátlótablettát. Mindenre volt azonnali „megoldás”, de soha nem tűntek el a problémák, csupán tünetmentes lettem és vártam a következő problémát, amire ritkán kellett egy-két évnél többet várni.

Nagyon sok évnek kellett eltelnie és az Internetnek létrejönnie, hogy rájöjjek, hogy valami nem stimmel. Szinte semmi nem igaz abból, amit tanultam korábban. A gyógyszerek kevés kivétellel nem gyógyítanak meg semmit, csupán enyhíti k a tüneteket, hogy könnyebben elviseljük a bajt, míg magunktól meg nem gyógyulunk, már ha szerencsénk van.

Elkezdtem tehát adatokat gyűjteni. Elolvastam vagy 100 könyvet, több ezer publikációt az Interneten és tapasztalataimat megosztott am több magazin olvasóival és az általam szerkesztett www.naturhirek.hu látogatóival. Amit kerestem az a táplálkozás és az egészség kapcsolata volt minden esetben.

Amit találtam persze azonnal ki is próbáltam magamon, és ha bevált, erre bíztattam másokat is. Nagyon rövid idő alatt elértem, hogy magam teljesen egészséges lettem, amit az időnkénti önkéntes orvosi vizsgálatok is igazolnak. Ettől éreztem magam még bátrabbnak és mivel nem arról írok, amit „tanítottak”, hanem arról, amit magam is megéltem, nincs semmi kétségem azzal kapcsolatban, hogy értékesek ezek a kiadványok, beleértve ezt a könyvet is, amit most a kezében tart. A  Spirulina és a Chlorella közel három éve minden nap bent van az étkezésemben és teljesen bizonyos vagyok abban, hogy hozzájárultak mostani jóllétemhez. „

 

 

 

blog comments powered by Disqus