Weboldalunk használatával jóvá hagyja a Cookiek használatát, a Cookiek kapcsolatos írányelv értelmében.

Sertéskaraj vöröskáposztával és almával - Főételek – sertés

Sertéskaraj vöröskáposztával és almával - Főételek – sertés

 

Sertéskaraj vöröskáposztával és almával  elkészítés

 

A SZÉNHIDRÁT MENNYISÉGE ADAGONKÉNT: 12 G

4 FŐRE / ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 15 PERC / FŐZÉSI IDŐ: 30 PERC


Szerény, egyszerű és ízletes: a jó ételnek semmiképpen nem kell időigényesnek lennie vagy bonyolult összetevőket tartalmaznia. Szánjuk rá az időt, hogy szép aranybarnára pirítsuk a sertéskarajt, mert a többi hozzávalót is ugyanabban a serpenyőben készítjük majd, és a sertéshús apró, karamellizált darabkái gazdagítják az étel ízét.

 

1/4 csésze almaborecet
2 evőkanál por állagú édesítőszer
4 (113 grammos) sertéskaraj, kb. 2 és 1/2 cm vastagok
Tengeri só
Frissen őrölt fekete bors
1 evőkanál extra-szűz olívaolaj
1/2 vékony csíkokra vágott vöröskáposzta
1 vékony szeletekre vágott vöröshagyma
1 meghámozott, kimagozott és felszeletelt alma
1 teáskanál apróra vágott friss kakukkfű

 

1. Kis tálban villával keverjük össze az ecetet és az édesítőszert. Tegyük félre.
2. Sózzuk, borsozzuk a sertéshúst.
3. Tegyünk nagy serpenyőt a tűzre közepes hőfokon, és öntsük bele az olívaolajat.
4. Süssük a karajszeleteket, amíg el nem veszítik rózsaszín árnyalatukat, egyszer átfordítva őket, oldalanként kb. 8 perc.
5. Szedjük tányérra a karajszeleteket, és tegyük félre.
6. Tegyük a serpenyőbe a káposztát és a hagymát, és dinszteljük, amíg a zöldség megpuhul, kb. 5 perc.
7. Öntsük a serpenyőbe az ecetes keveréket, tegyük hozzá az alma-szeleteket, és forraljuk fel.
8. Vegyük takarékra a lángot, és lefedve főzzük még 5 percig.
9. Tegyük vissza a húst a serpenyőbe a tányéron összegyűlt szafttaI és a kakukkfűvel együtt, fedjük le, és főzzük további 5 percig.


Kalóriatartalom adagonként: 232 kcal; teljes zsírtartalom: 8 g; koleszterin: 54 mg; nátrium: 292 mg; teljes szénhidráttartalom: 12 g; cukor: 8 g; rost: 3 g; fehérje: 26 g

 

 

 
 
 
 
blog comments powered by Disqus