Sertéskaraj Diána módra - Főételek – Sertés

Sertéskaraj Diána módra - Főételek – Sertés

 

A SZÉNHIDRÁT MENNYISÉGE ADAGONKÉNT: 1 G

4 FŐRE / ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 10 PERC / FŐZÉSI IDŐ: 20 PERC


A sertést gyakran mellőzzük, ha húst keresünk egy tápláló főételhez. A sertéshús sovány, és kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a szárnyas- vagy a marhahús, különösen, ha levágunk minden látható zsírt a szeletekről, és egészséges elkészítési módot választunk, például roston sütjük vagy grillezzük. A vastag sertés vesepecsenye-szeletek ehhez az ételhez is kiválóak, ha épp nincs kedvünk a karajhoz.

 

1/4 csésze alacsony nátrium tartalmú csirkehús-alaplé
1 evőkanál frissen facsart citromlé
2 teáskanál Worcestershire-szósz
2 teáskanál dijoni mustár
4 szelet (140 grammos) kicsontozott sertés rövid karaj, kb. 2 és 1/2 cm szélesek
Tengeri só
Frissen őrölt fekete bors
1 teáskanál extra-szűz olívaolaj
1 teáskanál citromhéj
1 teáskanál vaj
2 teáskanál apróra vágott friss metélőhagyma

 

1. Kisebb tálban keverjük össze a csirkehús-alaplevet, a citromlét, a Worcestershire-szószt és a dijoni mustárt, és tegyük félre.
2. Enyhén sózzuk és borsozzuk a sertéskarajt.
3. Tegyünk nagy serpenyőt a tűzre közepes hőfokon, és öntsük bele az olívaolajat.
4. Süssük a karajszeleteket, egyszer átfordítva, amíg el nem veszítik a rózsaszín árnyalatukat, kb. 8 perc oldalanként.
5. Szedjük tányérra a karajt, és tegyük félre.
6. Öntsük az alaplé-keveréket a serpenyőbe, és főzzük addig, amíg felmelegszik és besűrűsödik (kb. 2 perc).
7. Adjuk hozzá és keverjük össze a citromhéjat, a vajat és a metélőhagymát.
8. Tálaljuk a karajszeleteket nagy adag mártásban.


Kalóriatartalom adagonként: 204 kcal; teljes zsírtartalom: 8 g; koleszterin: 70 mg; nátrium: 394 mg; teljes szénhidráttartalom: 1 g; cukor: 1 g; rost: O g; fehérje: 30
g

 

 
blog comments powered by Disqus