Reggeli - Vaníliás zabpehely

Reggeli - Vaníliás zabpehely

A SZÉNHIDRÁT MENNYISÉGE ADAGONKÉNT: 30 G

4 FÖRE/ELKÉSZÍTESI IDŐ: 5 PERC/ FŐZÉSI IDŐ: 40 PERC


A vanília ízét fokozhatjuk, ha kivonat helyett vaníliababot használunk. A kivonat ízét is élvezhetjük, de a bab előnyösebb az egészségre nézve. A vaníliabab B-vitamint, cinket, kalciumot, vasat és káliumot tartalmaz. Ez azt jelenti, hogy a vaníliabab sokkal inkább szív- és csontbarát. Ha ehhez a recepthez ki akarjuk próbálni a vaníliababot, kaparjuk ki belőle a magokat, mielőtt felforralnánk a vizet.


4 csésze víz

Csipetnyi tengeri só

1 csésze apróra vágott zabpehely

¾  csésze zsírszegény tej

2 teáskanál tiszta vaníliakivonat

 

 

1. Nagy lábasban forraljuk fel a vizet és a sót magas hőtokon.

2. Vegyük takarékra a lángot, és alacsony hótokon elkeverjük el a zabpelyhet a vízben.

3. Főzzük a zabpelyhet időnként megkeverve (kb. 30 perc), amíg megpuhul.

4. Keverjük hozzá a tejet és a vaníliát, és addig főzzük, amíg el nem érjük a kívánt állagot (kb. 10 perc).

5. Vegyük le a zabkását a tűzről. Tálaljuk napraforgómaggal, apróra vágott őszibarackkal, friss bogyós gyümölcsökkel, mandulaszelettel vagy lenmaggal megszórva.

 


Kalóriatartalom adagonként: 160 kcal; teljes zsírtartalom: 0 g: koleszterin: 1 mg: nátrium: 36 mg; teljes szénhidráttartalom: 30 g: cukor: 2 g; rost: 5 g: fehérje: 9 g

 

 

blog comments powered by Disqus