A SZÉNHIDRÁT MENNYISÉGE ADAGONKÉNT: 11 G
A FŐRE / ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 10 PERC/ FŐZÉSI IDŐ: 20 PERC
A túró a tej - összetapadt tejfehérjéből -, és lágy, enyhén savanykás íze van. Gazdag fehérjében, foszforban, szelénben. kalciumban és B-vitaminban. A túró gyakran szerepel fogyókúrás vagy egészséges étrendekben, mert alacsony a kalóriatartalma, de a fehérje segít jóllakottnak éreznünk magunkat.
2 csésze zsírszegény túró
4 tojásfehérje
2 tojás
1 evőkanál tiszta vaníliakivonat
1 és ½csésze mandulaliszt
Letapadást gátló főzőspray
1.Tegyük a túrót, a tojásfehérjét, a tojásokat és a vaníliát a turmixgépbe, majd pulzáló funkcióval keverjük össze őket.
2. Tegyük a mandulalisztet is a turmixgépbe, és keverjük simára a masszát
3. Tegyünk nagy, tapadásmentes serpenyőt a tűzre közepes lángon, és vékonyan olajozzuk ki a főző-sprayvel
4. Palacsintánként kanalazzunk 4 csészényi keveréket, egyszerre négy adagot, a serpenyőbe. Addig süssük a palacsintákat, amíg az aljuk szilárd és aranybarna nem lesz (kb. 4 perc).
5. Fordítsuk át a palacsintákat, és süssük a másik oldalukat is, amíg teljesen át nem sülnek (kb. 3 pere).
6. Tegyük át a palacsintákat tálra, és ismételjük meg a műveletet a maradék tésztával.
7. Friss gyümölcsökkel tálaljuk.
Kalóriatartalom adagonként: 380 kcal; teljes zsírtartalom: 22 g: koleszterin: 110 mg; nátrium: 559 mg; teljes szénhidráttartalom: 11 g; cukor: 7 g; rost: 4 g: fehérje: 29 g