Reggeli - Tökös-almás gofri

Reggeli - Tökös-almás gofri

A SZÉNHIDRÁT MENNYISÉGE ADAGONKÉNT: 40 G

6 FŐRE/ ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 10 PERC / FŐZÉSI IDŐ: 20 PERC


Az őszi hangulatú gofrik tök- és fahéjillata mindenkit a konyhába csábít reggelizni. Ha konzervtököt használunk, mindenképpen natúr terméket válasszunk, mert a pitetölteléknek szánt tökben rengeteg a hozzáadott cukor, tartósítószer és fűszer.

 

2 és ¼  csésze teljes kiőrlésű rétesliszt

2 evőkanál por állagú édesítőszer

1 evőkanál sütőpor

1 teáskanál őrölt fahéj

1 teáskanál őrölt szerecsendió

4 tojás

1 és a csésze natúr tökpüré

1 meghámozott, kimagozott, apróra vágott alma

Olvasztott kókuszzsír a sütéshez

 

  1. Nagy tálban keverjük össze a lisztet, az édesítőszert, a sütőport, a fahéjat és a szerecsendiót.
  2. Kisebb tálban a tojást és a tököt keverjük össze.
  3. Adjunk nedves hozzávalókat a szárazakhoz, és keverjük simára.
  4. Keverjük az almát a tésztához
  5. A gofrisütő használati utasításainak megfelelően süssük ki a gofrikat, a sütőlapot az olvasztott kókuszzsírral megkenve, amíg az összes tésztát el nem használtuk.
  6. Tálaljuk a gofrit.
  7.  

Kalóriatartalom adagonként: 247 kcal; teljes zsírtartalom: 4 9: koleszterin: 141 mg; nátrium: 51 mg; teljes szénhidráttartalom: 40 g: cukor: 5 g: rost: 7 g fehérje: 11 g 

 

 

blog comments powered by Disqus