Reggeli - Tojással töltött paradicsom

Reggeli  - Tojással töltött paradicsom

A SZÉNHIDRÁT MENNYISÉGE ADAGONKÉNT: 10 G

4 FŐRE/ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 20 PERC, PLUSZ 30 PERC CSEPEGTETÉS / FÖZÉSI IDŐ: 15 PERC


Ha a családtagjaink nem szeretik a tükörtojást, rántottaként is elkészíthetjük, egyszerűen kanalazzuk a nyers, felvert tojást a paradicsomba. Gondosan mérjük ki a tojást, mert rántottának felverve könnyű többet tölteni a kelleténél, és kifolyhat a paradicsomból. 

 

 

1 teáskanál extraszűz olívaolaj

4 nagy paradicsom

¼  teáskanál tengeri só és egy kevés a fűszerezéshez

1 csésze összetépkedett fodros kel

2 evőkanál sűrű (hab)tejszín

¼  csésze apróra vágott zsírszegény ementáli sajt

4 nagy tojás

1 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem

Frissen őrölt fekete bors 

 

 

1.Melegítsük elő a sütőt 190 °C-ra.

2. Vékonyan kenjünk ki egy kb. 20x20 centiméteres tepsit az olivolajjal, és tegyük félre.

3. Vágjuk le a paradicsomok tetejét, és óvatosan kanalazzuk ki a belsejüket úgy, hogy a héjuk sértetlen maradjon.

4. Szórjuk meg a paradicsomok belsejét az ¼  teáskanál sóval, majd 30 percre állítsuk a levágott oldalukkal lefelé papírtörlőkre.

5. Tegyük a paradicsomokat a tepsibe, a levágott felükkel felfelé, és osszuk el köztük egyenlően a fodros kelt.

6. Töltsük a tejszínt és a sajtot is a paradicsomokba. Óvatosan üssünk egy-egy tojást a sajt tetejére.

7. Süssük a paradicsomokat, amíg a tojás meg nem szilárdul (kb.15 perc)

8. Petrezselyemmel megszórva, enyhen sózva-borsozva tálaljuk a töltött paradicsomokat.


Kalóriatartalom adagonként: 175 kcal; teljes zsírtartalom: 10 g: koleszterin: 223 mg; nátrium: 145 mg; teljes szénhidráttartalom: 10 g; cukor: 5 g; rost: 3 g fehérje: 10 g

 

 

blog comments powered by Disqus