Reggeli - Sült áfonyás-kókuszos zabkása

Reggeli - Sült áfonyás-kókuszos zabkása

 

A SZÉNHIDRÁT MENNYISÉGE ADAGONKÉNT: 27 G

6 FŐRE/ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 10 PERC/ FŐZÉSI IDŐ: 35 PERC


A sült-zabkása készítés közben, nem kell a tűzhely mellett állva kevergetnünk a zabkását, szemben a főzött zabkásával.



2 csésze zabpehely

¼  csésze édesítetlen, aprított kókusz

1 teáskanál sütőpor

½  teáskanál őrölt fahéj

½  teáskanál tengeri só

2 csésze zsírszegény tej

¼  csésze olvasztott kókuszzsír, plusz még egy kevés a sütőtál kikenéséhez

1 tojás

1 teáskanál tiszta vaníliakivonat

2 csésze friss áfonya

1/8  csésze apróra vágott pekándió díszítésnek

1 teáskanál aprított friss mentalevél díszítésnek

 

 

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.
  2. Vékonyan olajozzunk ki egy kb. kétliteres sütőtálat, és tegyük félre
  3. Egy közepes méretű edényben keverjük Össze a zabpelyhet, a kókuszt, a sütőport, a fahéjat és a sót.
  4. Kisebb tálban villával jól keverjük össze a tejet, a kókuszzsírt, a tojást és a vaníliát.
  5. A száraz hozzávalók telét terítsük el a sütőtál alján, szórjuk rá az áfonya felét, ezután kanalazzuk rá a száraz hozzávalók másik felét, majd szórjuk a tetejére a maradék áfonyát.
  6. Öntsük a nedves hozzávalókat egyenletesen a sütőtálba. Finoman ütögessük meg, hogy egyenletesen eloszlassuk a nedves hozzávalókat.
  7. Tegyük a sütőbe a keveréket fedő nélkül, amíg a zabpehely meg puhul (kb. 35 perc)
  8. Tálaljuk azonnal, a pekandióval és a mentával megszórva. mentalevél díszítésnek


TIPP A SÜTÉSHEZ: A sütőben sült változatban az a legjobb, hogy előző este összeállíthatjuk, majd reggel kapkodás nélkül betehetjük a sütőbe.


Kalóriatartalom adagonként: 310 Kcal; teljes zsírtartalom: 17 g: koleszterin: 37 ma; nátrium: 154 mg; teljes szénhidráttartalom: 27 g; cukor: 11 q; rost: 4 g: fehérje: 10g

 

 

blog comments powered by Disqus