Görög joghurtos, fahéjas amerikai palacsinta elkészítés
A SZÉNHIDRÁT MENNYISÉGE ADAGONKÉNT: 28 G
4 FŐRE/ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 5 PERC / FŐZÉSI IDŐ: 20 PERC
A görög joghurt nagyon gazdag az immunrendszert erősítő probiotikumokban és kalciumban is, ami támogatja a csontok egészségét. A görög joghurt a kálium, a B-vitaminok, a jód és az aminosavak kiváló forrása is. Mindenképpen szűrt görög joghurtot vásároljunk, és ne hagyományos. hozzáadott sűrítőszerekkel és savófehérje-koncentrátummal készült terméket.
1 csésze 2 százalékos natúr görög joghurt
3 tojás
1 és ½ teáskanál tiszta vaníliakivonat
1 csésze zabpehely
1 evőkanál por állagú édesítőszer
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál őrölt fahéj
Csipetnyi őrölt szegfűszeg
Letapadást gátló főzőspray
1.Tegyük a joghurtot, a tojást és a vaníliát turmixgépbe, és pulzáló funkcióval keverjük össze.
2. Adjuk hozzá a zabpelyhet, az édesítőszert, a sütőport, a fahéjat, a szegfűszeget, és keverjük simára.
3.Tegyünk nagy tapadásmentes serpenyőt a tűzre közepes lángon, és vékonyan fújuk be a főzőspray-vel.
4.Palacsintánként kanalazzunk 4 csészényi keveréket, egyszerre négy adagot a serpenyőbe. Addig süssük a palacsintákat, amíg az aljuk szilárd és aranybarna nem lesz (kb. 4 perc).
5. Fordítsuk át a palacsintákat, és süssük a másik oldalukat is, amíg teljesen át nem sülnek (kb. 3 perc).
6. Tegyük át a palacsintákat tálra, és ismételjük a műveletet a maradék tésztával.
7. Friss gyümölcsökkel tálaljuk.
Kalóriatartalom adagonként: 243 kcal; teljes zsírtartalom: 8 9: koleszterin: 169 mg; nátrium: 81 mg; teljes szénhidráttartalom: 28 g; cukor: 3 g; rost: 4 g: fehérje: 13g