Reggeli - Görög joghurtos, fahéjas amerikai palacsinta

Reggeli - Görög joghurtos, fahéjas amerikai palacsinta

A SZÉNHIDRÁT MENNYISÉGE ADAGONKÉNT: 28 G

4 FŐRE/ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 5 PERC / FŐZÉSI IDŐ: 20 PERC

 


A görög joghurt nagyon gazdag az immunrendszert erősítő probiotikumokban és kalciumban is, ami támogatja a csontok egészségét. A görög joghurt a kálium, a B-vitaminok, a jód és az aminosavak kiváló forrása is. Mindenképpen szűrt görög joghurtot vásároljunk, és ne hagyományos. hozzáadott sűrítőszerekkel és savófehérje-koncentrátummal készült terméket.

 

1 csésze 2 százalékos natúr görög joghurt

3 tojás

1 és ½  teáskanál tiszta vaníliakivonat

1 csésze zabpehely

1 evőkanál por állagú édesítőszer

1 teáskanál sütőpor

1 teáskanál őrölt fahéj

Csipetnyi őrölt szegfűszeg

Letapadást gátló főzőspray

 

1.Tegyük a joghurtot, a tojást és a vaníliát turmixgépbe, és pulzáló funkcióval keverjük össze.

2.   Adjuk hozzá a zabpelyhet, az édesítőszert, a sütőport, a fahéjat, a szegfűszeget, és keverjük simára.

3.Tegyünk nagy tapadásmentes serpenyőt a tűzre közepes lángon, és vékonyan fújuk be a főzőspray-vel.

4.Palacsintánként kanalazzunk 4 csészényi keveréket, egyszerre négy adagot a serpenyőbe. Addig süssük a palacsintákat, amíg az aljuk szilárd és aranybarna nem lesz (kb. 4 perc).

5. Fordítsuk át a palacsintákat, és süssük a másik oldalukat is, amíg teljesen át nem sülnek (kb. 3 perc).


6. Tegyük át a palacsintákat tálra, és ismételjük a műveletet a maradék tésztával.


7. Friss gyümölcsökkel tálaljuk.

 


Kalóriatartalom adagonként: 243 kcal; teljes zsírtartalom: 8 9: koleszterin: 169 mg; nátrium: 81 mg; teljes szénhidráttartalom: 28 g; cukor: 3 g; rost: 4 g: fehérje: 13g 

 

 

blog comments powered by Disqus