Reggeli - Erdei gombás frittata

Reggeli - Erdei gombás frittata

 

A SZÉNHIDRÁT MENNYISÉGE ADAGONKÉNT: 5 G


4 FŐRE/ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 10 PERC/ SÜTÉSI IDŐ: 15 PERC


A legtöbb szupermarket gombák csodálatos választékát kínálja, a laslkagombától a portobellón át a téli fülőkéig. Mindegyikük más-más textúrával és ízzel rendelkezik, így vegyünk legalább háromfélét, és kísérletezzünk a lehető legjobb íz érdekében. Ez a frittata hidegen teljes kiőrlésű tortillába tekerve is ízletes, így a maradék is gyorsan el fog fogyni másnap.

 

8 nagy tojás
1/2 csésze zsírszegény tej
1/4 teáskanál őrölt szerecsendió
Tengeri só
Frissen őrölt fekete bors
2 teáskanál extraszűz olívaolaj
2 csésze szeletelt erdei gomba (cremini,laskagombat shiitake,portobello stb.)
1/2 apróra vágott lila hagyma
1 teáskanál lereszelt fokhagyma
1/2 csésze
összemorzsolt kecskesajt

 

  1. Melegítsük elő a grillsütőt.


2. Közepes méretű tálban keverjük össze a tojást, a tejet és a szerecsendiót. Enyhén sózzuk, borsozzuk, majd tegyük félre.


3. Tegyünk hőálló sütőtálat a tűzre közepes lángon, öntsük bele az olajat, és az edényt megdöntve oszlassuk el teljesen a tál alján.


4. Dinszteljük a gombát, a lila és a fokhagymát, amíg üvegessé nem válik (kb. 7 perc).


5. Öntsük a tojásos keveréket a sütőtálba, és addig süssük, amíg a frittata alja meg nem szilárdul. Kissé emeljük meg a megsült széleket, hogy a még nyers tojás aláfolyhasson.

      6.Tegyük a sütőtálat a grill alá, amíg a teteje is megszilárdul (kb.1 perc).


7. Szórjuk a kecskesajtot a frittatára, és grillezzük, amíg a sajt meg nem olvad (kb. 1 perc).


8. Vegyük ki a tálat a sütőből. Vágjuk részre a frittatát, és tálaljuk.

 


TIPP A HOZZÁVALÓKHOZ: A kecskesajt  ez a savanykás sajt ma már a legtöbb élelmiszerboltban megtalálható a többi sajt mellett. Az igazi kényeztetés érdekében szerezzük be a kecskesajtot egyenesen a termelőtől vagy termelői piacról.


Kalóriatartalom adagonként: 231 kcal; teljes zsírtartalom: 15 g; koleszterin: 430 mg; nátrium: 223 mg; teljes szénhidráttartalom: 5 g; cukor: 4 g; rost: 1 g; fehérje: 17 g

 

 

blog comments powered by Disqus