Pulykahússal töltött paprika - Főételek szárnyasokból

Pulykahússal töltött paprika - Főételek szárnyasokból

 

 SZÉNHIDRÁT MENNYISÉGE ADAGONKÉNT: 14 G

4 FŐRE / ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 15 PERC / FŐZÉSI IDŐ: 50 PERC


Egyszerű, mutatós étel mélyvörös paprikával, zöld bazsalikomlevelekkel és hófehér fetamorzsálkal. További jó hír, hogy tele van tápanyagokkal, amelyek támogatják az egészségünket. A piros kaliforniai paprika rengeteg vitamint és ásványi anyagot, többek között A- és C-vitamint, niacint, káliumot és folsavat tartalmaz. Ez a színpompás zöldség ugyanakkor 30 különböző karotinoid forrása, amelyek hatékonyan védenek a rák ellen, és támogatják a szív- és érrendszert.

 

2 teáskanál extraszűz olívaolaj, plusz egy kevés a tepsi kikenéséhez
1/2 kg darált pulykamell
1/2 apróra vágott édes hagyma
1 teáskanál lereszelt fokhagyma
1 kockára vágott paradicsom
1/2 teáskanál apróra vágott friss bazsalikom
Tengeri só
Frissen őrölt fekete bors
4 piros kaliforniai paprika, a tetejük levágva, kimagozva
56 gramm alacsony nátriumtartalmú feta sajt

 
1. Melegítsük elő a sütőt 180 0C-ra.
2. Vékonyan kenjünk ki egy 22x22 cm-es tepsit olívaolajjal, és tegyük félre.
3. Tegyünk nagy serpenyőt a tűzre közepes lángon, és öntsünk bele 1 teáskanál olívaolajat.
4. Tegyük a pulykahúst a serpenyőbe, és süssük, amíg elveszíti a rózsaszín árnyalatát, időnként megkeverve, hogy eloszlassuk a húst, és így egyenletesen pirulhasson (kb. 6 perc).
5. Adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, és dinszteljük, amíg puha és üveges nem lesz (kb. 3 perc).
6. Keverjük hozzá a paradicsomot és a bazsalikomot. Sózzuk, borsozzuk.
7. Tegyük a paprikákat levágott tetejükkel felfelé a tepsibe. Osszuk a tölteléket négy egyforma részre, és kanalazzuk a paprikákba.
8. Szórjuk a feta sajtot a töltelék tetejére.
9. Öntsünk a tepsibe 1/4 csésze vizet, és fedjük le alufóliával.
10. Süssük a paprikákat, amíg puhák nem lesznek, és átmelegednek (kb. 40 perc).
 

Kalóriatartalom adagonként: 288 kcal; teljes zsírtartalom: 14 g; koleszterin: 102 mg; nátrium: 271 mg; teljes szénhidráttartalom: 14 g; cukor: 9 g; rost: 4 g; fehérje: 24 g 
 
 
 
blog comments powered by Disqus