Weboldalunk használatával jóvá hagyja a Cookiek használatát, a Cookiek kapcsolatos írányelv értelmében.

Megnövelte az őssejttermelést az alga

2020. 04. 04. 12:07:12
Megnövelte az őssejttermelést az alga
 
 
 
 
 
 
 

 

Őssejt-termelés kék zöld alga

 
 
A sok pozitív hatáson felül mint pl erős gyulladás csökkentő, hatékony méregtelenítő, egy igen jelentős hatásról számol be  egy Magyar kutató csoport. Ez megmagyarázza amit mi alga fogyasztók már évek óta érzünk a bőrünkön, miért segítenek nekünk ennyi betegségben az algák?
 
"A magyar kutatócsoport felfedezése tulajdonképpen egyszerűségében zseniális. Egy kanadai tudós, bizonyos Christian Drapeau néhány évvel ezelőtt vizsgálni kezdte a kékalgát, ugyanis megfigyelte, hogy az alga fogyasztásától javul az emberek központi idegrendszere és a kognitív képességek, de még a mozgásszervek is. Ő vetette fel, hogy lehetséges, hogy az alga nem közvetlenül ezekre a területekre hat, hanem az őssejtszintre. Kékalga  (Spirulina) fogyasztása 20-25 százalékkal megnövelte az őssejttermelést. "
Bizonyítást nyert, hogy az őssejtek - a vérbe kerülve - képesek a test károsodott vagy beteg részeire eljutni és ott épp szövetsejtekké alakulni. 
 
 
Az őssejteknek figyelemre méltó képességük van arra, hogy számos különböző típusú sejtté fejlődjenek a szervezetben. Mintegy javítórendszerként szolgálnak, elméletileg végtelen számban tudnak osztódni, hogy "lecserélhessenek", tehát pótoljanak beteg sejteket. Amikor az őssejt osztódik, a keletkező új sejtekben megvan az a képesség, hogy vagy őssejtek maradjanak, vagy pedig egy másfajta, szakosodott szerepű sejtté váljanak, mint például egy izomsejt, egy vörösvérsejt vagy agysejt. Így határozza meg az őssejtek fogalmát a Nemzetközi Egészségügyi Intézet.
 
Egy gyermek vagy fiatalember szervezete jóval több őssejtet termel, mint egy felnőtté. (Ennek tudható be, hogy a különböző őssejtterápiák során - például Ukrajnában - előfordul, hogy abortált magzatokból nyerik az őssejteket.) A fiatalkori őssejttermelésnek köszönhető, hogy ha egy gyermek sérülést szenved (például elvágja az ujját), sokkal gyorsabban regenerálódik, sokkal hamarabb behegednek a sebek, mint idősebb korban. A tudósok megállapítása szerint harmincöt éves kor felett azért gyógyulunk egyre lassabban és nehézkesebben, mert szervezetünkben már nem szabadulnak fel az őssejtek olyan mértékben, mint fiatalabb korban.
 
 
A tudósok megállapítása szerint harmincöt éves kor felett azért gyógyulunk egyre lassabban és nehézkesebben, mert szervezetünkben már nem szabadulnak fel az őssejtek olyan mértékben, mint fiatalabb korban.
 
Ha nem is nyújtanak mindenre megoldást, az már most látszik, hogy megfelelő felhasználásukkal szinte bármilyen betegség gyógyítható, pontosabban a kór tünetei csökkenthetők.
 
 
 
Világszerte számos tudományos csoport különféle kutatásokkal kimutatta, hogy az őssejtek kiválása a csontvelőből, vándorlásuk a testbe, a test számos szerveibe, és azon képességeik, hogy más szervek és szövetek sejtjeivé váljanak, egy természetes folyamat, amely nap mint nap megtörténik. Évekkel ezelőtt közzétettek egy tanulmányt, amelyben a kutatók leírták: egy felnőtt csontvelőőssejt nemcsak velőt és vért volt képes regenerálni, de májat, tüdőt, emésztési területet, bőrt, szívet és izmot is. "
 
 
Forrás:  házipatika
 
blog comments powered by Disqus