Nyelvhal-piccata - Főételek – Hal - tengergyümölcse

Nyelvhal-piccata  - Főételek – Hal - tengergyümölcse

SZÉNHIDRÁT MENNYISÉGE ADAGONKÉNT: 7 G

FŐRE / ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 10 PERC / FŐZÉSI IDŐ: 20 PERC


Négycsillagos séfnek fogjuk érezni magunkat, amikor összeütjük ezt a gyors, profi ízvilágú fogást. Válasszunk mellé hamar elkészíthető köretet, mint amilyen a roston sült spárga vagy az egyszerű, pirított vegyes zöldség, így az étkezést nem késlelteti a köret elkészítése. Amikor nyelvhalat vásárolunk, szagoljuk meg a filéket, hogy meggyőződjünk róla, valóban frissek-e. Nem szabad halszagot éreznünk, a szeletek állagának pedig tömörnek kell lennie, nem lehetnek benne pépes részek.

 

1 teáskanál extraszűz olívaolaj
4 (140 grammos) nyelvhalfilé, szárazra törölgetve
3 evőkanál vaj
2 teáskanál lereszelt fokhagyma
2 evőkanál finomliszt
2 csésze alacsony nátrium-tartalmú csirkehús-alaplé
1/2 citrom leve és héja
2 evőkanál kapribogyó

1. Tegyünk nagy serpenyőt a tűzre közepes lángon, és öntsük bele az olívaolajat.
2. Töröljük szárazra a nyelvhalat papírtörlővel, aztán a serpenyőben pirítsuk körbe a halat oldalanként kb. 4 percig, amíg átsül, szedjük tányérra a halat, és tegyük félre.
3. Tegyük vissza a serpenyőt a tűzre, és tegyük bele a vajat és a fokhagymát.
4. Dinszteljük a fokhagymát üvegesre (kb. 3 perc),
5. Keverjük hozzá a lisztet, hogy sűrű masszát kapjunk, és folyamatosan kevergetve főzzük, amíg aranybarna nem lesz (kb. 2 perc).
6. Keverjük hozzá a csirkehús-alaplét, a citrom levét és héját.
7. Addig főzzük, amíg a mártás be nem sűrűsödik (kb. 4 perc).
8. Keverjük hozzá a kapribogyót, öntsük a halra, és tálaljuk.


TIPP A HOZZÁVALÓKHOZ: A kapribogyó éretlen bimbó, amit általában sós vízben tartósítanak vagy kiszárítanak. Citrusos, olívára emlékeztető íze van. 


Kalóriatartalom adagonként: 275 kcal; teljes zsírtartalom: 13 g; koleszterin: 94 mg; nátrium: 413 mg; teljes szénhidráttartalom: 7 g; cukor: 2 g; rost: O g; fehérje: 30 g

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Cukorbeteg diéta egészséges receptek
blog comments powered by Disqus