Naranccsal pácolt sertés vesepecsenye - Főételek – sertés

Naranccsal pácolt sertés vesepecsenye - Főételek – sertés

 

SZÉNHIDRÁT MENNYISÉGE ADAGON KÉNT: 4 G

FŐRE / ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 10 PERC, PLUSZ 2 ÓRA PÁCOLÁS / FŐZÉSI IDŐ: 30 PERC


A sertés vesepecsenye olyan, mint egy kis méretű rostélyos, amit tökéletesen szaftos, kör alakú szeletekre vághatunk. Ha a zsírt és az ezüstös hártyát teljes egészében eltávolítjuk a vesepecsenyéről, csak a hihetetlenül sovány hús marad. Az ezüstös hártya egy erős kötőszövet, ami nem oldódik fel, ha a húst megsütjük. Próbáljunk olyan húst vásárolni, amiről ezt már eltávolították, mert nagyon éles késre és határozott kézre van szükség, hogy a hártyát hatékonyan levágjuk.

 

1/4 csésze frissen facsart narancslé

2 teáskanál reszelt narancshéj

2 teáskanál lereszelt fokhagyma

1 teáskanál alacsony nátriumtartalmú szójaszósz

1 teáskanál reszelt friss gyömbér

1 teáskanál méz 

Kb. kg sertés vesepecsenye, zsír nélkül

1 evőkanál extra-szűz olívaolaj

 

1. Kis tálban keverjük össze a narancs levét és héját, a fokhagymát, a szójaszószt, a gyömbért és a mézet.
2. Öntsük a páclevet visszazárható műanyag zacskóba, és tegyük bele a vesepecsenyét.
3. Préseljünk ki annyi levegőt, amennyit csak lehet, és zárjuk le a tasakot. Pácoljuk a sertéshúst 2 órán át a hűtőszekrényben, néhányszor átfordítva a tasakot.
4. Melegítsük elő a sütőt 200 C-ra.
5. Vegyük ki a vesepecsenyét a pácból, és öntsük ki a páclevet.
6. Tegyünk nagy hőálló sütőtálat a tűzre közepes lángon, és öntsük bele az olajat.
7. Pirítsuk meg a vesepecsenyét minden oldalán (összesen kb. 5 perc).
8. Tegyük a sütőtálat a sütőbe, és süssük a húst, amíg éppen csak átsül (kb. 25 perc).
9. Pihentessük a húst 10 percig, mielőtt tálaljuk.


TIPP A FŐZÉSHEZ: A maradék sertéshús tökéletes tortilla- vagy pitatöltelék. Ha látványos, ínyenc ebédre vágyunk sokszínű ázsiai ízvilággal, adjunk hozzá csíkokra vágott uborkát, ropogós piros kaliforniaipaprika-csíkokat, és fűszerezzük csípős szósszal.

 

Kalóriatartalom adagonként: 243 kcal; teljes zsírtartalom: 9 g; koleszterin: 82 mg; nátrium: 486 mg; teljes szénhidráttartalom: 4 g; cukor: 3 g; rost: 0 g; fehérje: 34 g

 

 

blog comments powered by Disqus