Weboldalunk használatával jóvá hagyja a Cookiek használatát, a Cookiek kapcsolatos írányelv értelmében.

Miért nincs fogyás?

Csuka György
2018. 06. 18. 11:29:44
Miért nincs fogyás?

 

 

 

 

Fogyás nem egyenlő az éhezéssel 

 

Számolni kell a kalóriát!

Számolni kell egy héten keresztül naponta mennyi kalóriát viszel be. Ha ezt tudod mennyi a napi kalóriád, amitől nem fogysz, ezt a napi kalóriát csökkented és ragaszkodsz hozzá. Pl eddig volt 3-3.500cal, vidd le 2.000cal-ra, Teljesen mindegy mit eszel, ha kevesebb a napi kalóriád, fogyást eredményez.   

De az egészségünk is fontos nem csak a fogyás!

Most következik az a rész ne együnk meg mindent, kezdjünk el szelektálni azok közül az ételek, élelmiszerek közül, ami szervezetünknek hasznos is.

  • teljes kiőrlésű liszteket válaszd, vedd ki a fehér lisztből készült termékeket.
  • Cukrot tartalmazó élelmiszereket figyeld a termékek hátoldalán a leírásnál.
  • Édességek üres, és magas kalóriák!
  • Pl 100g Nápolyi  511kcal – Zöldség mix 40kcal. Több mint tízszerese a nasizás.
  • Több zöldség, rostban gazdag ételek, jobban telítenek, nem emeli meg az inzulint, mint a fehér lisztből, cukorból készült termékek. Az éhség érzeted kitolódik.

Most eljutottunk oda, hogy egészségesebben étkezel! Ezt kell számolnod mennyi kalóriát viszel be egy nap. Ha azt eszel, amit akarsz, kevesebbet ehetsz, az egészséges ételekből többet ehetsz ugyan annyi kalóriával. Számold a kalóriát, a tükör, és a mérleg vissza fog igazolni, hogy jól számolsz.

 

 

Sport és a fogyás

Szeretnél feszesebb, tónusosabb formát, válassz egy sportot amit szívesen csinálnál. Eddig nem mozogtál volt egy napi mozgásod, amivel egy bizonyos kalóriát égettél el. Ezt a kalóriát számoltad eddig. Most hogy elkezdtél mozogni és a táplálkozásodon nem változtattál, a kalória bevitel megmaradt. Mivel a mozgás kalóriát éget, ezért a kalória beviteled meg kell emelned, ellenkező esetben állandóan fáradt, kimerült leszel. Ezt semmi másért, eddig nem mozogtál a kiszámolt kalória elég volt, de a mozgással többlet kalóriára van szükséged. A tükörbe nézel úgy érzed fogytál, de mérleg többet mutat. Ez csak annak köszönheted az izmaid ami eddig nem volt igénybe véve, tónusosabbak, feszesebbek lettek.

Miért nem tudsz fogyni? Akár sportolsz, akár nem, ha a kalóriát nem számolod, ami biztos támpont lenne, csak a hasadra gondolsz, mindig többlet kalóriát viszel be, így csak egy illúzió marad az áhított alak.

 

 

blog comments powered by Disqus