Mi az optimális étrend-kiegészítő?

Mi az optimális étrend-kiegészítő?

 

 Mi is az az optimális étrend-kiegészítő amit kellene fogyasztani?

 

Mindenkinek más a tápanyagigénye, ezáltal ideális táplálék-kiegészítő nagyon kevés található. 
A tápanyag igény mindig változik! 
Ma erre van szüksége a szervezetnek, holnap arra van szüksége, mindig más vitál-anyagokra van szükség.
Nap mint nap, más-más hiányok lépnek fel, ezeket a vitál-anyagokat kiegyensúlyozottan képtelenség bevinni a szervezetbe.  
Nagyon összetett komplex folyamat, amire a szervezetnek nap mint nap szüksége van, és a legtöbb táplálék-kiegészítő önmagában ezt nem tartalmazza. 
 

Van - e optimális étrend-kiegészítő ami ezt egységesen pótolja?

Szinte minden embernek más-más a tápanyag igénye!

Hogyan lehet ezt áthidalni, hogy ez természetes is legyen, és mindent megkapjon a szervezet amire szüksége van? 
Mivel mindenkinek más a tápanyag igénye, ezért egy vitális svédasztalt kell teremteni, amiből a szervezet azt vesz el amire szüksége van, így a hiányállapot nem alakul ki. 

Erre a vitális svédasztalra legalkalmasabbak az algák!

 

Ha valami minél természetesebb, minél összetettebb, az annál hatékonyabb!
Szinergikus hatás az algáknál kiemelten magas, a tápanyagok egymásra gyakorolt hatásait kölcsönösen javítja. 


Ahhoz hogy egészségesen táplálkozz, körültekintően kell válogatni a táplálékok között.  Bevidd a napi szükséges tápanyagokat, széleskörűen, és sokszínűen kell táplálkozni, ha ezt nem így teszi az ember, akkor valamilyen vitamin hiány keletkezik a szervezetben. 

Ezt a széleskörű tápanyag, vitamin  bevitelt, az algák egyensúlyban tartják..

Viszont önmagában csak a vitaminok nem elegendőek, amit laikusként hallunk "szedjél ilyen vitamint, mellé olyan vitamint hogy hasznosuljon"! Ez kevés, és egyoldalú a szervezetnek. 
Ezen felül nagyon fontosak a rostok, enzimek, antioxidánsok, omega - 3 zsírsavak, és az egyik legfontosabb az esszenciális aminosavak, amiből felépülnek az immunsejtek. Ahhoz hogy komplexül táplálkozzunk, ezeket mind be kell vinni a szervezetbe egyforma arányban. 

Eddig a tápanyag bevitelről beszéltünk, de ezen felül más létfontosságú funkciók is szükségesek a szervezetünk számára!
A vitaminok, nyomelemek tápanyagokról beszéltünk hogy fontos, de hogy ezek mind érvényesüljenek ezek a komplex hatások, nem működnek százszázalékosan ha telítve vagyunk méreganyagokkal. Ebben az állapotban az immunrendszerünk, és a sejtjeink sem tudnak megfelelően működni, felszívódás is mérsékeltebb. 

 

Sejtszintű egészség:

 

 

 Sejtszinten egészséges legyen a sejt, ehhez méregteleníteni, védeni, és táplálni kell a sejteket, ez a három fontos alap pillér!
 
 
Ha az egyik hiányzik, és hiába szedünk jó vitaminokat, "táplálunk" ezt meg is kell védeni, ezek az  antioxidánsok "védünk" és tisztítani is kell a sejteket "méregtelenítés" mert felborul az egyensúly.  
Ezt a három fázist: méregtelenítés, táplálás, védelem, kell a szervezetnek minden nap biztosítani. 
A komplex hatás, nem csak azt jelenti hogy szedünk "6-7 féle vitamint".
 
 
Nem azzal kapunk komplex hatást hogy többféle vitamint viszünk be, hanem a életfontosságú fázisok fejtenek ki komplex hatást.

 

 

 HÁROM KOMPLEX HATÁS:

 
1. - Sejttisztítás (méregtelenítés)
2. - Táplálás (vitaminok, vitál-anyagok, tápanyagok)
3. - Védelem ( antioxidánsok)
 
 

 1. SEJTTISZTÍTÁS méregtelenítés

 
- Spirulina
- Chlorella
- Asztaxanthin
- Kelp barna alga
 
 
 

Az algák alap táplálékok főbb tartalmai:

 
Pigmenteket - klorofill, fikocianin -  lúgosító, vérképző, stimulálja a fehér vérsejteket, számos egyéb tulajdonság. 
Enzimek - glutation koenzim- sod, glutation peroxidáz.  -  Májműködés méregtelenítés szempontjából 
Mikrorostok - sporopollenin, cellulóz, mukopoliszacharidok. -   Prebiotikus hatás, bélflóra jó baktérium szaporodása
Nyomelem - jód, fertőtlenítő méregtelenítő hatású. Nem csak a pajzsmirigynek, több szervnek elengedhetetlen alkotóeleme a jód, hormonrendszer, emésztőrendszer jó működéséhez ( ezt csak a szerves kötésű jód tudja biztosítani, amit a Kelp barna alga is tartalmaz)
 
 
Méregtelenítés folyamatok nem csak egy adott pl cellulózon múlik, ezeknek az összes szegmense, együttes hatása végzi el a tisztítási méregtelenítési folyamatokat. 
 
 
 

 2. TÁPLÁLÁS esszenciális összetétel

 
- Spirulina
- Chlorella
- Kelp barna alga
- Lithothamnion Coralloides 
 
 
Fehérjék - Esszenciális aminosavak; Izoleucin, Leucin, Lizin, Metionin, Fenilalanin, Treonin, Triptofán, Valin, 
Zsírok -  Esszenciális  zsírsavak; Linolsav, Alfa -linolénsav (ALA), dokozahexaénsav (DHA) eikozapentaénsav (EPA)  F -vitamin
Poliszacharidok -   rostok, prebiotikus hatás - Poliszacharidok összetett szénhidrátok, mely nem egyenlő a magas glikémiás szénhidrátokkal. 
Poliszacharidok, táplálja a jó baktériumokat, amelyek előállítanak K- vitamint, B - vitamint. 
A fehérjék, omega 3- zsírsav, aminosavak, 8 esszenciális zsírsavak nélkül nem tudunk létezni. 
Helyette amit általánosan fogyasztunk az omega 6 - 9 zsírsavak. (étolaj stb..) 
 
 
A szervezet táplálása nem csak vitaminokból áll, fehérjére és zsírokra, rostokra is ugyanolyan szüksége van a szervezetnek.
 
 
 
 

 3. VÉDELEM szabadgyök-fogó

 
- Spirulina
- Chlorella
- Kelp barna alga
- Lithothamnion Coralloides 
- Haematococcus pluvialis Asztaxanthin 
 
 
Immunrendszer, Immunitás elengedhetetlen része a szervezet "sejtek" védelme.
 
 
Vitaminok -  A, E, K- vitaminok, B - vitamin sor; 1- től -10- ig, 12, 13, 14, 15, 16, 17,  C, H, P- vitaminok
Ásványi anyagok - nyomelemek - Vas, Cink, Jód, Króm, Germánium 132, Mangán, Magnézium, Szelén, Foszfor, Réz, Kalcium, Kalium, stb..
Enzimek - SOD, Glutation peroxidáz, Kataláz, 
Pigmentek -  Astaxanthin, Klorofill, Fikocianin, Karotinoidok
Aminosavak Alanin,  Arginin,  Aszparaginsav, Cisztin, Glutaminsav, Glicin, Hisztidin, Prolin, Szerin, Tirozin
Ugyan úgy mint a méregtelenítésnél, táplálásnál, itt is az antioxidáns védelemnél, a vitaminoknak, ásványi anyagoknak.., különböző vegyületeknek az összes szegmense biztosítja a védelmet testünknek, sejtjeinknek.  
 
 
Öt alga számtalan összetevőivel egymás hatását segíti, szimbiózist teremtve, együttműködve él a szervezettel. 
 
 
 
 
 

ÉLELMISZEREK ÉS AZ ALGÁK ÁSVÁNYI ANYAG ÖSSZEHASONLÍTÁSA

 
 Ásvány anyag              Élelmiszer                 mg / 100g
     tartalom
 
  • VAS                        Spenót                         2,9
                                          Alga                           215       -  74 x 
 
  • KALCIUM                  Tej                             113
                                          Alga                          33000    -  292 x  
 
  • MAGNÉZIUM         Spenót                          53  
                                          Alga                           3300      -  62 x 
 
 
 

 Chlorella tulajdonságai:

 
Vitaminok - B1, B2, B6, B12, C, K, E, Béta karotin
Ásványok - Selén, Magnézium, Calcium, Fosztfát
Aminósav - Alfa- linolénsav C18:3, (omega - 3) Sztearidonsav C18:4, Arachidonsav C20:4, 
Fehérje - 45 %
Rost - 10 - 15 %
Poliszacharidok  - 20 %
Zsírok - 20 %
 
 
 

Chlorella egyedülálló tulajdonságok:

 
Chlorella Growth factor ( C.G.F.) ennek e jelentése "Növekedési faktor"  2020.05.23. publikáció:
Fotoszintézis során CGF termelődik, és a Chlorella sejtek 20 óránként gyorsan 4 sejtté szaporodnak. 
A C.G.F.  ilyen gyors növekedési üteme, segít helyrehozni az emberek károsodott sejtjeit, és lassítja az öregedési folyamatokat.   
Az őssejt termelésért felelős a C.G.F. factor! 
- C.G.F. Nukleotid-peptidet, Glikoproteint, Nukleinsavat, Poliszacharidokat, Ként tartalmaz ami a mi szervezetünk, növekedése, immunitása, az egészséges működése érdekében fontos 
- C.G.F. javítja a laktobacilusok növekedését, ezáltal prebiotikus hatása erős.  
- C.G.F.  csak a Chlorellában található meg, a zöldség világ közül, 
- C.G.F. megakadályozza a vírusok szaporodását, kialakítva ellenállását a fertőzésekkel szemben.  
- C.G.F. javítja a tápanyag felszívódását, szabályozza az enzimek termelését, megvédi a sejteket a toxinoktól, javítja a bélműködést, javítja a memóriát. 
- C.G.F. stimulálja a T-sejteket a vírusok és a rák ellen, a B-sejteket a baktérium ellen, a makrofágokat a rák, az idegen fehérjék és vegyi anyagok ellen. 
- C.G.F. stimulálja az interferon termelést, a makrofágokat, a tumor nekrózis faktor (TNF) szekrécióját, és a fibroblaszt aktivitását. Fokozza a gyilkos (NK) sejtek aktivitását. 
 
 
 

Chlorella méregtelenítés: 

 
Food & Nutrition Science 2020.07.21. publikáció
Méregtelenítés egy nagyon komplex folyamat, ami több szegmensből áll, aminek az alapja a rendszeres megfelelő mennyiségű vízfogyasztás.
Chlorellában megtalálható anyagok amik részt vesznek a méregtelenítésben: 
- Sporopollenin; a Chlorella sejtfalának egyik összetevője.
- Cellulóz nano rostok; akadályozzák az elhízást
- Glutation;  Chlorella sejten belül növeli a Glutationt. Glutation egy koenzim ami a C- vitamin , és az E-vitamin oxidációját csökkenti, és az antioxidáns tulajdonságainak megújítására szolgál. 
- Alacsony glutation szint jelentősen csökkenti a szervezet alkalmazkodó képességét a stresszhez, és kiszorítja a méreganyagokat a sejtekből. 
- Klorofill;  Chlorella nagyon magas arányban tartalmaz klorofillt, ami megköti a nehézfémeket, és kivezeti a szervezetből.  
A klorofill közepében magnézium található, ami savas környezetben felszabadul és lehetővé teszi, hogy egy másik nehézfémet kössön meg. 
A klorofill úgy hat a testre, mint a hemoglobin, megemeli az oxigén szintet és segíti a tápanyagok sejtekhez való bejutását. 
A klorofillból felszabaduló magnézium, természetes úton normalizálja a gyomorsavat.
A klorofill ez a különleges képessége tette ismertté, hogy segíti a vérképzést.  
 
 

Klorofill tartalom összehasonlítás: 

 
Chlorella                         20,9 mg
Spirulina                         11.5 mg
Búzafű                             0,13 mg
Spenót                             0,10 mg
Zöldbab                           0,04 mg
Rukkola                           0,04 mg
Kínai káposzta                0,02 mg
 
 
 

Omega - 3 zsírsavak fogyasztása napjainkban

 
- Napjainkban; gyorséttermi ételek - 0,125g / nap
- 1960 - évekig; saját megtermelt ételek pl hal tojás 1,5 - 2g / nap 
- Japánok napjainkban: halat, tenger gyümölcseit, és éves szinten 10 kg algát fogyasztanak;  1,5 - 2g / nap 
 
 
Napjainkban a szegényes Omega - 3 bevitelt, jól lehet kompenzálni a Spirulina és a Chlorella algákkal.
 
 
 
 

 Spirulina tulajdonságai:

 
Fehérjéről a fentiekben már beszéltünk, létfontosságú a szervezetünk számára
- Fehérje 60 % 
 
 
Spirulina mérhetetlen mennyiségű vitál-anyagot is tartalmaz
 
 
 
 
 
 
 
Spirulina szerves tápanyag mennyiségben közel megegyezik, az anya tej tápanyag mennyiségével
 
 
 
 
 
A Dél- Floridai egyetem kutatói által 2010. publikált tanulmány szerint a 
Spirulina platensis kék-zöld alga a szárított formában jelentős vérárami őssejt-szám növekedést eredményezett.
Ahogy a Chlorella befolyásolja az őssejt termelést, a Spirulina is befolyásolja az őssejt-számok termelését.
 
 
          
 
 
 

Antioxidáns hatás: C - fikocianin:

 
Spirulina tartalmazza a C-fikocianint, gyulladás csökknető- daganat ellenes hatása van.
Ciklooxigenáz. 2 - inhibitor hatása van, fájdalomcsillapító-gyulladáscsökkentő  hatású. Spirulina rendszeres fogyasztásával, az alapbetegségek természetes módon fájdalomcsillapító, és gyulladáscsökkentő hatású. Az alap betegségeket hosszútávon gyógyszerrel kezelik, ami különböző mellékhatásokkal jár, ezt a rendszeres Spirulina fogyasztással "ebben az esetben magasabb dózisban" természetes úton kezeli a Spirulina. 
 
 
 

Méregtelenítés: 

 
Többször kiemeltük hogy komplex hatással bírnak az algák, a Spirulinának is van méregtelenítő hatása.
Krónikus Arzénmérgezés Placebo kontrollált, kettős vak vizsgálatot végeztek, értékeljék a Spirulina hatását.    
Kettős vakvizsgálaton; Krónikus Arzénmérgezés Placebo és a Spirulina vizsgálatok eredménye, nagy hatékonysággal bír  Arzén mérgezéssel szemben. 
 
 

Prebiotikus hatás: 

 
Spirulinának prebiotikus hatása, a Laktobacilusok, Bifidobaktériumok szaporodását segíti, ezáltal a negatív baktériumok visszaszorulnak, amit ha nem szorítana vissza, tüdőgyulladást is okozhat. 
Spirulinának ballanszírozó hatása van, Dysbiosist megszünteti, és a jó baktériumokat táplálja, ami a szervezetnek egyik fontos lételeme. Spirulina segíti a Laktobacilusok szaporodását a bélben,  ezáltal a  Laktobacilus termeli a B-6 vitamint,(ami memóriában nyugtató hatású) termeli a  K--vitamint (a vérhígitásban van fontos szerepe). Összegezve a prebiotikus hatása a Spirulinának, vegyük most ezt a COVID időszakot, a jó baktériumokat szaporítja, vissza szorítja a rossz baktériumokat, jó baktériumok termelnek B-6, K - vitamint, amit nagy valószínűséggel átvészelünk, a szervezet ellenálló képessége miatt, és ez csak a prebiotikus hatás.
 Az algák kifejtsék a hatásukat a javasolt mennyiséget kell fogyasztani, nem 1-2 kapszulát, ez a mennyiség a kisgyerekek mennyisége. 
 
 

Vírusból a bakteriális felülfertőzés:

 
Vírusból hogy keletkeznek bacilusok? Vírus a szervezetben különböző mechanizmusokon keresztül a jó baktériumokat "Lactobacillusokat" gyengíti, csökkenti. A rossz baktériumok rohamosan elkezdenek szaporodni, ezáltal keletkezik egy bakteriális felülfertőzés, ami több féle gyulladást okoz, pl, arcüreggyulladás, tüdőgyulladást, amire antibiotikumot fontos szedni, így gyengítve megint csak a bélflórákat, ami a jó baktériumok pusztulását okozza. Így már nem csak a vírus pusztítja el a jó baktériumokat, hanem a szövődmények miatt az antibiotikum mellékhatása is csökkenti a jó baktériumok számát. Ezek után még egy fertőzés, és nincs ellenállása a szervezetnek. 
Lactobacillus más fontos  szerepet  is betölt, a Laktobacilusok acetil- colin GABA-t is termel ami a szorongás, jókedvért felelős, ezzel elkerülhetők a nyugtatóra ható gyógyszerek.
Fontos a jó baktériumok fenntartása, Lactobacillusok mindig egyensúlyba legyen a szervezetbe.
 
Spirulinát napjainkban egyre több ember illeszteti be az étrendjébe a világon.  Mivel egyre bővülő piac, a hatása miatt ezért lehet silányabb minőséget is kapni, ami nem fedi a valóságot  a valódi hatásmechanizmusáról. 
 
 
Ezen felül ezt még mind lehet fokozni, amit nagyon kevesen ismernek az algák közül a legdominánsabb alga az ASTAXANTHIN
 
 
 

 Astaxanthin tulajdonságai: 

 
Astaxanthin tartalom :
 
                                                       Astaxanthin
forrás                                                          koncentráció (ppm)     
                                                           
Lazac                                                           5
Plankton                                                      60
Krill (rák)                                                     120
Garnélarák                                                  1.200
Haematococcus pluvialis                            40.000
 
 
Astaxanthin legmagasabb értékben és minőségben a Haematococcus pluvialis alga tartalmazza, amit közvetlenül kiszárított formában fogyasztva éri el a legeredményesebb hatást. 
 
 

Asztaxantinnak van a legnagyobb mértékű szabad gyökfogó képessége.

Magyar név                  Latin név (családnév)                                    ORAC

Asztaxanthin                Haematococcus pluvialis                                28222

Acai bogyó                   Euterpe oleracea (Arecaceae)                       18500

Kínai gojibogyó            Lycium chinense (Solanaceae)                      17500

Mangosztán                 Garcinia mangostana (Clusiaceae)                17000

Choke bogyó                Aronia melanocarpa (Rosaceae)                   16062

Szegfűszegolaj            Syzygium aromaticum (Myrtaceae)                10700

Alaszkai vad áfonya     Vaccinium alaskaense (Ericaceae)                 9500

Gránátalma                  Punica granatum (Punicaceae)                       9000

Cserző szumák            Rhus coriaria (Anacardiaceae)                        6600

Kakaó                          Theobroma cacao (Sterculiaceae)                   6330

Kurkuma                      Curcuma domestica (Zingiberaceae)               1597

Noni                             Morinda citrifolia (Rubiaceae)                          1506

Kiwi                              Actinidia deliciosa (Actinidiaceae)                   1500

Zöld tea                        Thea sinensis (Theaceae)                               1253

Avokádó                       Persea americana (Anacardiaceae)                1000

 

Asztaxantin természet legerősebb antioxidánsa:

 
Az Astaxanthin a sejten belül is áthatol, és a sejtmembránokat, (sejtfalat) is védi. 
Egy sejt akkor egészséges, ha sejtfalak jól működnek, ha elkezd átengedni káros anyagokat, ami gyengítené, az a sejt elfog halni. 
Pár szót a C-vitaminról:
A C-vitamin ellentétben az asztaxanthinnal, a sejtekbe, sejtfalon nem tud áthatolni, szüksége van egy transporter fehérje (SVCT) hogy a sejtekbe betudjon hatolni. 
Ha nagyon sok C-vitamint fogyasztunk, nincs meg hozzá transporter fehérje (SVCT), a C-vitamin pro-oxidatívá-válik, így a C-vitamin nem fog hatni, csak ha transporter fehérjék jelen vannak. 
Nem tudjuk valójában miben vannak transporter fehérjék? 
Hiába eszünk sok C-vitamint, C-vitamin szint csökkenés lehet attól hogy kevés C-vitamint szedünk, lehet attól is hogy kevesebb transporter fehérjénk van. 
Lehet hogy a kevesebb az több, és ha természetes formában visszük be a C-vitamint, (C-vitamin tartalmú gyümölcsök) tartalmazza a transporter fehérjénket is.  
 

 

Asztaxantin egyedülálló tulajdonságok: 

 
A béta-karotin és a C-vitamin (és minden más antioxidáns) csak a sejtmembrán egyik részén tudja kifejteni a hatását, így akár pro-oxidatívvá is válhatnak. 
Az Astaxanthin a sejtmembrán mindkét oldalán megtapad, így teljes védelmet nyújt a sejteknek. Bármilyen mennyiségben fogyasztjuk, védelmet nyújt a sejtfalnak, és a sejteknek, mivel minden esetben bejut a sejtekbe. Astaxanthin ebből a szempontból egyedülálló. Bármekkora mennyiségben visszük be, az Astaxanthint csak antioxidáns hatást fejt ki, nem változik pro-oxidativvá. Az Asztaxanthin mivel bejut a sejtekbe, ezért  olyan helyekre is eljut a szervezetbe ahol más gyógyszerek, gyógykezelések nem jutnak el. Átjut a vér-agy gáton, szem-retina gáton, ezek védő filterek a szervezetünknek, így ezeken a létfontosságú helyeken is kifejti a hatását. 

 

Mitokondriumok:

 
A sejteken belül az Astaxanthin eljut a mitokondriumokhoz is, az energetikai központja a sejteknek. A mitokondriumokban végbe menő oxidációs folyamatokat csökkenti, az Asztaxanthin. 
Ahogy energiát használunk,(bármilyen fizikai mozgás) ez az energia a Adenozin-trifoszfát (ATP) révén termelődik. Ahogy energiát használunk, ezáltal oxidációs folyamtok lépnek fel, amit az Asztaxanthin antioxidáns hatása megköt.
Ahogy öregszünk a timusz fog csökkenni, (csecsemő mirigyünk) és minél idősebbek leszünk egyre kevesebb lesz a mitokondriumunk, ezáltal a sejtek energetikája csökken. 
Mit jelent sejtek energetikája csökken? pl a bicepszem energetikája csökken, abba nem halunk bele, de ha szívizom energetikája csökken az szívinfarktushoz vezet. 
Ebben játszik szerepet az Asztaxanthin, hogy a mitokondriumokat védje, ne alakuljon ki Pl szívizom gyulladás, szívizom anyagcsere zavarok. 
Az egészséges sejt akkor működik jól, ép maradjon a sejtfal, ép maradjon a sejtmag, így a DNS se károsodjon, és ép maradjon a mitokondrium az anyagcsere, energetikai központ.
Nem csak a sejtet kell védeni, hanem sejtmagot, mitokondriumot, és itt játszik fontos szerepet az Asztaxanthin ami elvégzi ezt a feladatot, azzal hogy bejut a sejtekbe.  
Ahogy öregszünk egyre kevesebb a mitokondrium, egyre betegebbek leszünk, ezért fontos a mitokondriumok védelme hogy meghosszabítsuk a működésüket. 
 
 
 
 

Asztaxanthin három fő tulajdonsága:

 
1. - Antioxidáns hatású
2. - Immunrendszer fokozó
3. - Géneket védi
 
 

Asztaxanthin hatásai az immunitásban:

 
- Antioxidáns
- Immunerősítő
- Gyulladáscsökkentő
- Öregedésgátló
- Neuroprotektív (agysejtek védelme)
- Immunmoduláló ( szervezet kóros immunreakciója, gyenge immunműködés, eltúlzott immunműködés) 
- Antiproliferatív ( burjánzás, daganatellenes hatás)
- Antibakteriális 
- Apoptotikus ( programozott sejt halál, ami az életünk hosszát határozza meg ami 120-140 évre van kódolva. Ha a sejt halál felgyorsul, lebontja, majd összecsomagolja magát a halálra szánt sejt. Ezt az idő előtti sejthalált, az Asztaxanthin csökkenti mivel védi a sejteket, kívül, belül.)
 
 

Asztaxanthin hatékonyságát hogy kifejtse, napi adagja: 

 
Naponta:  4 mg - 12 mg -ig  (Súlyosabb betegségeknél, a maximum adag javasolt, miután a betegség normalizálódik, kevesebb mennyiség is elegendő)
 
 
Mindezek tükrében, feltehetjük a kérdést, mi is az az optimális étrend-kiegészítő?
 
Pár darab vitaminnal nem tudjuk megoldani azt, hogy minden egyes szegmensben megkapja a szervezetünk a kívánt életfunkciókat. 
Ami viszont egy összetett komplex hatást biztosít szervezetünknek, az egészséges működéshez. 
 
 
IMUNEX Alga komplex összetett komplex hatás:
 
 
 

IMUNEX Alga komplex összetétele: (napi javasolt mennyiség) 3 x 2 (6 db) kapszula

 
 Spirulina - 1200 mg  
 
 Chlorella - 600 mg  
 
 Lithothamniom corallioides (Aquamin) - 600 mg  
                        Ebből: calcium - 180 mg
 
 Ascophylliium nodosum (Kelp barna alga) - 300 mg 
                        Ebből: jód  - 180 µg  
 
 Haematococcus pluvialis  - 150 mg 
                        Ebből: Astaxathin   -  6 mg  ( jelenleg a legmagasabb tiszta természetes Astaxanthin tartalmú alga komplex)
 
 
 
 
Több szervezet az egyik legjobb szuper-élelmiszernek nyilvánította az algákat.
UNO , WHO, NASA, ENSZ
 
  NASA, CELSS,  az Európai űrügynökség a MELISSA a Spirulinát javasolta a hosszú űrmissziók során termesztendő elsődleges élelmiszerek egyikeként. 
Szovjet Szojuz űrprogramban a Chlorella algát fogyasztották 
 
 
ORVOSI HETI LAPOKBAN TÖBB TANULMÁNY ÍR AZ ALGÁKRÓL
 
 
 
blog comments powered by Disqus