Mediterrán steakszendvics - Főételek – marhahúsból

Mediterrán steakszendvics - Főételek – marhahúsból

SZÉNHIDRÁT MENNYISÉGE ADAGONKÉNT: 22 G

4 FŐRE / ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 10 PERC, PLUSZ 1 ÓRA PÁCOLÁS / FŐZÉSI IDŐ: 10 PERC


A pitaszendvicshez felhasznált pácolt marhahús tökéletes választás vacsorára: a friss salátát is feltüntettük a receptben. Vagy hagyjuk ki a pitát, és tálaljuk a steaket finom rizs- vagy gabonakörettel és némi zöldséggel. Igyekezzünk két steaket elkészíteni, és a másodikat félretenni másnap ebédre, mert a mediterrán ízesítésű szendvics rengeteg energiát ad, segít, hogy kibírjuk vacsoráig.

 

2 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 evőkanál balzsamecet
2 teáskanál lereszelt fokhagyma
2 teáskanál frissen facsart citromlé
2 teáskanál apróra vágott friss oregánó
1 teáskanál apróra vágott friss petrezselyem
Kb. 0,5 kg hasaalja steak, amelyről levágtuk a zsírt
4 teljes kiőrlésű pita
2 csésze összetépkedett saláta
1 vékonyra szeletelt lila hagyma
1 apróra vágott paradicsom
28 gramm alacsony nátriumtartalmú feta sajt

 

1. Nagy tálban keverjük össze az olívaolajat, a balzsamecetet, a fokhagymát, a citromlét, az oregánót és a petrezselymet.
2. Tegyük a steaket a tálba, és forgassuk meg, hogy a keverék teljesen bevonja.
3. Pácoljuk a steaket 1 órán át a hűtőszekrényben, többször átfordítva.
4. Melegítsük elő a grillsütőt. Béleljünk ki egy tepsit alufóliával.
5. Vegyük ki a steaket a tálból, és öntsük ki a páclevet.
6. Tegyük a steaket a tepsibe, és grillezzük, amíg az ízlésünknek megfelelő mértékben átsül (közepesen oldalanként kb. 5 perc).
7. Hagyjuk 10 percig pihenni a steaket, mielőtt átlósan vékony csíkokra vágnánk.
8. A pitákat töltsük meg a felszeletelt steakkel, a salátával, a hagymával, a paradicsommal és a fetával.


Kalóriatartalom adagonként: 356 kcal; teljes zsírtartalom: 16 g; koleszterin: 53 mg; nátrium: 296 mg; teljes szénhidráttartalom: 22 g; cukor: 3 g; rost: 3 g; fehérje: 28 g

 
 
blog comments powered by Disqus