Termékek Menü

Lúgosítás – Lúgosító ételek - Lúgosító Chlorella alga

Csuka György
2017-09-26 16:08:16
Lúgosítás – Lúgosító ételek - Lúgosító Chlorella alga

Kiváló lúgosító - Chlorella alga 

 

Savas szervezet:

 

Mai kór embere az elsavasodást, a napi táplálkozása útján teszi minden egyes nap. Ezzel az életmóddal egy biztos utat alakít ki a betegségek kialakulásához. Nem tudunk úgy táplálkozni, hogy ne vinnénk be a szervezetbe savas ételeket, de nagyon sok savas ételt kiválthatnánk lúgos étellel, amivel hosszú távon elkerülhető lenne az elsavasodás

Elkerülhetetlen hogy savas ételek fogyasszunk, de egyensúlyba kell lenni a lúgos ételekkel, így biztosítjuk hogy a vér pH értéke 7,35 és 7,45 közötti tartományban mozogjon. 

 

Savasodás tünetei - keletkezése:

 

Egy példával had illusztráljam, könnyebb megérteni:

Vegyünk akkor egy tavat, ami tiszta, az életfeltételeknek megfelel, halak élnek benne. Itt a tiszta víz jelenti a közeget, ami a halaknak az egészséget jelenti. Ezt a közeget szennyezzük, megbomlik a víz tisztasága, (Hp értéke) így a halak megbetegszenek, elpusztulnak.

Ha szervezetünkben ezt a közeget Ph értéket, tartományt megbontjuk, folyamatosan savas környezetet teremtünk, lassan egy biztos betegségek kialakulását  fogja eredményezi.

Csökken az ellenálló képességünk, gyengül az immunrendszerünk. Ennek eredménye, szerveink nem úgy működnek, kihat az ízületünkre, izomzatunkra, vérkeringésünkre, az egész szervezet folyamatosan rossz közegben, egyre és egyre csak gyengül, betegségek melegágyát adja.

 

 

Tudatalatti elsavasodás:

 

Amit az agyunk diktál tudat alatt, azt fogyasztunk!

  • Péksütemény reggelire, mellé kávé.
  • Ebéd mellé, nasi
  • Este tévézés közben, ropogtatni való.

Finomságok:

  • üdítő
  • sütemény
  • chips
  • csokoládé
  • cukor
  • fagyi
  • szörp
  • nutella
  • lekvár
  • tejszínhab

Így is túlnyomó részt savas ételeket fogyasztunk, még tetézzük, a fent említettekkel ami még elhízáshoz is vezet, meg a szövődményeihez.

Ennek a nagy részét ki lehetne váltani lúgosító ételekkel.

Amit még meglehet említeni a sok közül, napi finomított pékárút, teljes kiőrlésű magas rost tartalmú pékárura cserélni, lényegesen egészségesebb több szempontból.

Lehetne sorolni, de nem az a cél hogy csak kizárólag lúgosító ételeket fogyasszunk, hiszen a savas, lúgos, egyaránt szükséges. Csak hogy ez biztosan arányba legyen, a felesleges rosszat vedd ki az étrendből.

 

Lúgosító ételek:    

Tárháza van a lúgosító ételeknek is, párat felsorolunk. Ezek az ételek legyenek ott a mindennapjainkban, akkor az a közeg a pH érték, midig optimális lesz amibe jól érzi magát szervezetünk.

 

Lúgosító zöldségek:              

 

  • spárga
  • brokkoli
  • sárgarépa
  • káposzta
  • uborka
  • hagyma
  • zöldbab
  • gombafélék
  • salátafélék,
  • paprikai
  • póréhagyma
  • olívabogyó
  • petrezselyem
  • retek
  • cékla
  • zeller
  • spenót
  • articsóka
  • padlizsán
  • fokhagyma
  • póréhagyma
  • fejes saláta

 

Lúgosító gyümölcs - magvak, olajok, hüvelyesek,

 

  • mandula
  • avokádó
  • sárga banán
  • bab
  • szeder
  • tőzegáfonya
  • szőlő
  • barack
  • datolya
  • gránátalma
  • szilva
  • málna
  • gyermekláncfű
  • mazsola
  • füge
  • mángold
  • hidegen sajtolt
  • mandula
  • avokádó
  • kókusz
  • repce
  • gyapotmag
  • lenmag
  • olíva
  • szója
  • dió
  • alma
  • sárgabarack
  • bambuszrügy
  • babcsíra
  • áfonya
  • cseresznye
  • gesztenye
  • kókusztej
  • kukorica
  • gyömbér
  • egres
  • grapefruit
  • guave
  • retek
  • citrom
  • lime
  • málna
  • mangó
  • dinnye
  • gomba
  • nektarin
  • okra
  • hagyma
  • narancs
  • körte
  • borsó
  • paprika
  • ananász
  • burgonya
  • tök
  • birsalma
  • torma
  • rebarbara
  • szójabab
  • mandarin
  • gyógyteák
  • tofu
  • paradicsom
  • karalábé
  • vizitorma

 

Leghatékonyabb lúgosító a klorofil:

 

 A klorofil adja a zöld növényeknek a színét, a növényeknek a klorofil olyan mint az embereknél a vér, ezért is hívják zöld vérnek.

 Klorofil molekula szerkezete nagyon hasonló az emberi vér hemoglobinjához, ezért nem csak a sav-bázis egyensúlyt normalizálja, de számos jótékony hatásai vannak.

Van egy alga faj neve, Chlorella Vulgaris:

Chlorella klorofil tartalma messze felül múl minden más fajta növény klorofil tartalmát.

Azon felül hogy magas a klorofil tartalma, számos jótékony tulajdonsággal bír a Chlorella.

 

Chlorella Klorofil jótékony hatásai:

  • Nem csak lúgosít sav-bázis egyensúlyt normalizálja, de méregtelenít.Ezt annak az anyagnak köszönheti, ami a Chlorellában található, neve sporopollenin. Egy aktív méreg mágnes, ami kivezeti a szervezetből a legmakacsabb lerakódásokat, méreganyagokat.
  • Regeneráló hatása miatt, segíti a szövetek képződését, gyógyulási fázis felgyorsul.
  • Kalcium kövek, lerakódások, lebontásában segít(pl vese kő)
  • Vérsejtek oxigén felvételében segít
  • Antioxidáns hatású, szabad gyökök megkötés
  • Vörösvérsejt képzésében
  • Bélflórák tisztításában nagy szerepet játszik, így a tápanyagok hatékonyabb felszívódását biztosítja.
  • Máj, emésztőrendszerek méregtelenítésében segít.

Klorofil magasabb rendű növényekben, és az algákban találhatóak meg, amely nem csak kiemelkedő lúgosító hatása miatt a lett elismerve.

Lúgosítással, betegségével, algákkal, kapcsolatos kérdéseit orvos szakértőnek teheti fel: 

 

 

blog comments powered by Disqus