Lazac Florentine módra- Főételek – Hal - tengergyümölcse

Lazac Florentine módra- Főételek – Hal - tengergyümölcse

SZÉNHIDRÁT MENNYISÉGE ADAGONKÉNT: 4 G

4 FŐRE / ELKÉSZÍTÉSI 1Dó: 10 PERC / FŐZÉSI IDŐ: 30 PERC


A lazac közismert a benne található omega-3 zsírsavak lenyűgöző mennyiségéről. Ez a többszörösen telítetlen zsír csökkentheti a szívvel, az érrendszerrel és az anyagcserével kapcsolatos betegségek kockázatát. A lazac csökkenti a triglicerid- és a vércukorszintet, valamint enyhíti a gyulladásokat, ami rendkívül fontos a 2-es típusú diabéteszben szenvedők esetén. Előre elkészíthetjük az ételt a 6. lépésig, tegyük a halat a zöldségekre, és tartsuk a hűtőben, alufóliával letakarva, amíg készen nem állunk arra, hogy megsüssük a lazacot.

1 teáskanál extraszűz olívaolaj
1/2 finomra vágott vörös- hagyma
1 teáskanál lereszelt fokhagyma
3 csésze bébispenót
1 csésze fodros kel, a kemény szára nélkül, kb. 7-8 cm-es darabokra tépkedve
Tengeri só
Frissen őrölt fekete bors
4 (140 grammos) lazacfilé
Citromgerezdek a tálaláshoz

1. Melegítsük elő a sütőt 180 0C-ra.
2. Tegyünk nagy hőálló sütőtálat a tűzre közepes lángon, és öntsük bele az olajat.
3, Dinszteljük a hagymát és a fokhagymát, amíg üvegessé nem válnak, és megpuhulnak (kb. 3 perc),
4. Adjuk hozzá a spenótot és a fodros kelt, és pároljuk, amíg a zöldségek össze nem esnek (kb 5 perc).
5. Vegyük le a sütőtálat a tűzről, és sózzuk, borsozzuk a zöldségeket.
6. Tegyük a lazacfilét a zöldségek közé úgy, hogy a levelek részben fedjék őket. Süssük a lazacot fehéredésig (kb. 20 perc).
7. Azonnal tálaljuk néhány csepp friss citromlével.


TIPP A TÁPANYAGOKHOZ: Keressünk nagyon élénk színű, vibráló spenótleveleket, mert minél halványabb a színe, annál kevesebb C-vitamint tartalmaz. A spenót a K- és az A-vitamin, valamint a mangán remek forrása.


Kalóriatartalom adagonként: 287 kcal; teljes zsírtartalom: 16 g; koleszterin: 70 mg; nátrium: 91 mg; teljes szénhidráttartalom: 4 g; cukor: 1 g; rost: 1 g; fehérje- 29 g

 

blog comments powered by Disqus