Weboldalunk használatával jóvá hagyja a Cookiek használatát, a Cookiek kapcsolatos írányelv értelmében.

Krémes mac and cheese

Krémes mac and cheese

 

Krémes mac and cheese elkészítés

 

SZÉNHIDRÁT MENNYISÉGE ADAGONKÉNT: 44 G

6 FŐRE / ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 10 PERC / FŐZÉSI IDŐ: 25 PERC


A mac and cheese minden egyes falatjával kényeztet a hatalmas adag finom, háromféle sajttal készült sajtmártással együtt! A sűrített tej és a zsírszegény sajtok segítenek alacsony szinten tartani az étel kalória- és zsírtartalmát, így bűntudat nélkül falatozhatunk belőle élvezettel. A mártást más tésztával is elkészíthetjük, ha nincs hagyományos szarvacskatésztánk.

 

1 csésze zsírmentes sűrített tej
1/2 csésze zsírszegény tej
1/2 csésze zsírszegény túró
1/2 csésze zsírszegény cheddar sajt
1 teáskanál szerecsendió
Csipetnyi Cayenne-bors
Tengeri só
Frissen őrölt fekete bors
6 csésze főtt, teljes kiőrlésű szarvacskatészta
2 evőkanál reszelt parmezán sajt

 

1. Melegítsük elő a sütőt 180 0C-ra.
2. Tegyünk nagy lábast a tűzre alacsony hőfokon, és öntsük bele a sűrített és a zsírszegény tejet.
3. Addig melegítsük, amíg gőzölögni nem kezd, ekkor keverjük hozzá a túrót és a cheddart, és kevergetve olvasszuk meg őket.
4. Keverjük hozzá a szerecsendiót és a Cayenne-borsot.
5. Sózzuk, borsozzuk a mártást, és vegyük le a tűzről.
6. Keverjük a főtt tésztát a mártáshoz, majd kanalazzuk a mac and cheese-t nagy jénai tálba.
7. Szórjuk meg a tetejét parmezán sajttal, majd süssük, amíg hólyagos nem lesz, és enyhén megbarnul (kb. 20 perc).


Kalóriatartalom adagonként: 266 kcal; teljes zsírtartalom: 2 g; koleszterin: 6 mg; nátrium: 187 mg; teljes szénhidráttartalom: 44 g; cukor: 7 g; rost: 4 g; fehérje: 16 g

 
 
 
blog comments powered by Disqus