Kókuszos csirkecurry - Főételek szárnyasokból

Kókuszos csirkecurry - Főételek szárnyasokból

 

A SZÉNHIDRÁT MENNYISÉGE ADAGONKÉNT: 15 G

4 FŐRE / ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 15 PERC / FŐZÉSI IDŐ: 35 PERC


Az étel krémes, gazdag mártása a vajas csirkére emlékeztet, de kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a hagyományos recept szerint készített étel. A curryt tetszés szerint készíthetjük csípősen vagy enyhe ízben; a felhasznált curryportól vagy -pasztától függően. Tálalhatjuk sambal oelekkel vagy más csilipasztával is, így mindenki a maga ízléséhez igazíthatja a csípősséget.

 

2 teáskanál extra-szűz olívaolaj
3 (140 grammos) kicsontozott, lebőrözött csirkemell,
2,4 cm-es kockákra vágva
1 evőkanál lereszelt friss gyömbér
1 evőkanál lereszelt fokhagyma
2 evőkanál currypor
2 csésze alacsony nátrium- tartalmú csirkehús-alaplé
1 csésze konzerv kókusztej
1 meghámozott, kockára vágott sárgarépa
1 felkockázott édesburgonya
2 evőkanál apróra vágott friss korianderlevél

 

1. Tegyünk a tűzre egy magas falú serpenyőt közepes hőfokon, öntsük bele az olajat.
2. Pirítsuk a csirkehúst, amíg enyhén megbarnul, és szinte teljesen átfő (kb. 10 perc).
3. Adjuk hozzá a gyömbért, a fokhagymát, a curryport, és pároljuk addig, amíg illatozni nem kezd (kb. 3 perc).
4. Keverjük hozzá a csirkehús-alaplét, a kókusztejet, a sárgarépát és az édesburgonyát, és forraljuk fel.
5. Vegyük takarékra a lángot, és lassú tűzön főzzük az ételt, időn- ként megkeverve, amíg a zöldségek és a csirkemell is puhára fő (kb. 20 perc).
6. Keverjük hozzá a korianderlevelet, és tálaljuk.


TIPP A HOZZÁVALÓKHOZ: A mártáshoz használt kókusztej a konzerv formában kapható sűrű, krémes változat. Ne használjuk a tejtermékek között megtalálható vizes változatot, különben az elkészült étel nem lesz olyan gazdag ízvilágú.


Kalóriatartalom adagonként: 341 kcal; teljes zsírtartalom: 17 g; koleszterin: 64 mg; nátrium: 276 mg; teljes szénhidráttartalom: 15 g; cukor: 4 g; rost: 1 g; fehérje: 29 g

 

 

blog comments powered by Disqus