Weboldalunk használatával jóvá hagyja a Cookiek használatát, a Cookiek kapcsolatos írányelv értelmében.

A kísérletekben tengeri moszat szerepe COVID-19 vírus

A kísérletekben tengeri moszat szerepe COVID-19 vírus

 

Algakivonatok a sejt kísérletekben - COVID-19 vírus

 

Algakivonatok a sejt kísérletekben, felülmúlja  remdesivirt a COVID-19 vírus blokkban a sejt vizsgálatban

 

A COVID-19-et okozó vírus elleni antivirális hatékonysági vizsgálat során az ehető algák kivonata lényegesen meghaladta a remdesivirt, a jelenlegi standard betegség elleni vírusellenes szert. A heparint, a szokásos antikoagulánsok és a heparin egy változatát, amely antikoaguláns tulajdonságaitól megfosztották, a remdesivir-rel párhuzamosan végeztük az SARS-CoV-2 fertőzés gátlására emlős sejtekben.

A COVID-19-et okozó vírus elleni antivirális hatásvizsgálat során az ehető tengeri alga kivonata lényegesen meghaladta a remdesivirt, a jelenlegi standard betegség elleni küzdelemben alkalmazott antivirális készítményt.

 

 


Egy másik új tanulmány rámutatott, hogy az algákra épülő orrspray, amelyet eredetileg az emberi immunhiányos vírus (HIV) megelőzésére fejlesztettek ki, hatékony  a COVID-19 megelőzésében . 

A Pittsburgh-i Egyetem kutatói kifejlesztettek egy Q-griffithsin nevű molekulát egy antivírus-fehérjével, amelyet a vörös algákban találtak.

 

 

Forrás:  https://news.rpi.edu/content/2020/07/23/cell-studies-seaweed-extract-outperforms-remdesivir-blocking-covid-19-virus

 

 

blog comments powered by Disqus