Kalcium vitathatatlan bajnoka Lithothamnium

Csuka György
2017. 06. 19. 14:20:35
Kalcium vitathatatlan bajnoka Lithothamnium

 

Lithothamnium szerves kalcium forrás

 

Szervezetünk  elengedhetetlen egyik alkotója a kalcium, ami nem csak kizárólag a csontok épségét óvja, mellette fontos szerepe van az ízületek, inak, bőrünk rugalmasságában, hajunk erőssége, korpásodása, zsírosodás, hajhullásában, körmeink épsége, idegrendszer, véralvadás, az izmok összehúzódása, enzimaktivitás szabályozásában.

Tehát egy igen fontos anyag a Kalcium amire a szervezetünknek elengedhetetlenül szüksége van, az egészséges működéséhez. Viszont ahhoz hogy ne alakuljanak ki betegségek, ezt rendszeresen, a megfelelő mennyiséget a szervezetünkbe kell juttatni.

 

Több féle Kalcium forrást ismerünk

 

Természetes kalcium forrás:  

magvakban, növényekben, tejtermékekben, nagyobb mennyiségben halakban, tengeri élőlényekben. 

 

 

Közkedvelt kényelmes kalcium források: 

ember által előállított izolált vitamin pótlók. Erre szokták mondani, „kúra szerűen,” mivel a felszívódásuk, csekély a természetes forrásokkal szemben. Így kialakulhatnak, a rendszeres szedése mellett különböző tünetek, mellékhatások. 

 

 

Természetes kalcium forrás legyőzhetetlen bajnoka:

Lithothamnium Coralloides  - kő algának is hívják.

 34% -ka, szerves kalciumot tartalmaz, biológiai hasznosultsága az összes kalcium forrás között a legmagasabb, 90% fölött szívódik fel a szervezetben.

Lithothamnium természet alkotta, természetes szerves kalcium forrás, ami ennyire magasan szívódik fel a szervezetben, bátran fogyaszthatunk bármilyen mellék hatás nélkül. 

 

 

Tartalmaz még több mint 32 ritka nyomelemet:

például: jódot, szelént, cinket, kobaltot, réz- és krómot ásványi anyagokat,pl magnézium ami másik fő alkotója,valamint vitamint, aminosavat és vasat is tartalmaz, ami szükséges a hemoglobin kialakulásához.

De mindez hiába való a magas kalcium felszívódás, ha az nem épül be, oda ahol a szervezetünknek szüksége van rá. Nagyon fontosak azok az ásványi anyagok, nyomelemek, amit tartalmaz a Lithothamnium alga ami segíti a teljes beépülést. 

Kész természeti ásványi anyag, nyomelem kincses láda, amit hosszútávon a szervezetünknek megadhatunk, a kiegyensúlyozott egészség megtartásához. Hiszen nem egy hónapig akarunk egészségesek lenni, ezért ezt folyamatosan kell biztosítani.

Igen vannak a kényelmes vitaminok, ásványi anyagok, amit kúra szerűen kell szedni, ellentétben a Lithothamnium alga szerves kötésű, magas felszívódással, így nem raktározza azt, ami nem szívódik fel a szervezetben.

D-vitamin ami még fontos a kalcium beépüléséhez! Spirulina tartalmaz D- vitamint, ami úgyszintén szerves kötésű, persze mellette még számtalan olyan hasznos táp anyagot amire szüksége van a szervezetünknek.

Ezt a két algát megtalálni az Imunex alga komplexben, ezen felül, Chlorella, és Asztaxanthin ami szervezetünk más, más funkcióját látja el, a harmonikus működéshez. 

Ki lehet jelenteni a Lithothamnium egy verhetetlen Kalcium forrás, amit szervezetünk folyamatos pótlására, ne alakuljon ki kalcium hiány, rendszeres fogyaszthatjuk.  

Az elmúlt időszakban, azok akik fogyasztották rendszeresen, nem egy olyan tapasztalat, vélemény született, akiknek a csontritkulásban teljes pozitív változást hozott. Nem egy ember számolt be arról, dúsabb  szebb, nem hullik a haja, körmei erősebbek nem töredezik, bőrbetegsége volt elmúlt, ízületei már nem fájnak.

 

blog comments powered by Disqus