Weboldalunk használatával jóvá hagyja a Cookiek használatát, a Cookiek kapcsolatos írányelv értelmében.

Jódhiány pótlása

Csuka György
2017. 09. 16. 09:19:16
Jódhiány pótlása

 

 

Miért van szükségünk jódra?

 

Milyen természetes megoldás adható a jódhiányra?

Az egészséges szervezet egyik alapfeltétele az, hogy a hormon háztartásunk harmonikusan működjön. Minden belső elválasztású mirigyünk kulcsfontosságú szerepet játszik abban, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben. Hormonrendszerünk minden egyes változását megérezzük és ezek a változások nem minden esetben pozitívak.

Elfogyasztott táplálékaink összetétele, vitamin és ásványianyag tartalma befolyásolja egész testünk működését és ez alól a hormonrendszerünk sem kivétel.

Magyarország számos területe eredendően jódhiányos. Ennek eredményeként a pajzsmirigy betegségek az átlagosnál gyakrabban fordulnak elő hazánkban.


 

Az immunrendszer karmestere

A megnagyobbodott pajzsmirigy már látható dudor az ádámcsutka alatt vagy mellett. A pajzsmirigy olyan hormonokat termel, amelyek a szervezet anyagcseréjének sebességét szabályozzák. A hormon hatására a szervezet több fehérjét állít elő és növeli a sejtekben felhasznált oxigén mennyiségét is. A pajzsmirigyhormon előállításához a pajzsmirigynek jódra van szüksége. A pajzsmirigy gyűjti össze a táplálékkal a szervezetbe kerülő jódot és dolgozza fel azt pajzsmirigyhormonná.

A szervezet igen összetett folyamattal, ún. feed-back szabályozással tartja egyensúlyban a pajzsmirigyhormonok szintjét. Ez egy olyan visszacsatolási mechanizmus, amelyben a megfelelő serkentésre adott válasz eredménye szabályozza a serkentőhormon termelődését. A pajzsmirigy normális működéséhez tehát sokféle szervnek és tényezőnek kell jól együttműködnie.


 

Jódhiány gondok:

A pajzsmirigy működési zavara, megnagyobbodása (strumma, golyva)

terhes anyáknál spontán abortusz és a koraszülések kialakulása

újszülötteknél és gyermekeknél növekedési és fejlődési visszamaradás, törpenövés, késleltetett nemi érés (szélsőséges esetben kreténizmus kifejlődése)

felnőtteknél meddőség, fejfájás, levertség, fáradékonyság, fokozott érelmeszesedés kialakulása, illetve a vér-koleszterinszint növekedése, izom- és izületi fájdalmak megjelenése, szexuális aktivitás csökkenése

ezenkívül máj-, vese-, epe-, és húgykő betegségek kialakulása, szellemi és fizikai állapot egységes romlása, melynek hátterében anyagcsere problémák állnak.

Jód szerepéről:

Dr.Török Szilveszter Professzor (egyetemi tanár, életmód tanácsadó, NES specialista)

 

 

Sóval bevitt jód szervetlen, ezért többet árt, mint használ. Az algákban levő kötött jód mindezt ellensúlyozza alul- és túlműködésnél egyaránt… Kecskés László Bioenergetikus Radiesztéta..

 

A pajzsmirigy hormontermeléséhez nélkülözhetetlen elem a jód. Mivel a pajzsmirigy az anyagcserét szabályozza, a jód pedig a pajzsmirigy működését befolyásolja, ennek az elemnek az elégtelen bevitele lassítja a szellemi tevékenységet, zavar következhet be a növekedésben, energiában szegénnyé teszi a szervezetet.

Ezzel párhuzamosan a pajzsmirigy megduzzad (golyva keletkezik), hogy kellő mennyiségű hormont termelhessen. Kiváló természetes jódforrás a Spirulina,  Kelp barna alga. Készteti a csontvelőt, hogy őssejteket termeljen. Csodálatos gyógyító képessége van. Az immunrendszer egyik legjobb segítője.

 


 

Pajzsmirigy rendellenességek:

A kialakult pajzsmirigyproblémák kezelése minden esetben az orvos feladata! Megelőzési célzattal vagy orvosi ajánlásra azonban számos lehetőségünk van a szervezetünk számára szükséges mennyiségű szerves jód pótlására.

Kiváló alternatívát kínálnak a tengeri algák, amelyek a szervezet számára jól hasznosítható szerves jódon túl számtalan vitamint és ásványi anyagot is tartalmaznak.

 

 

További természetes jódforrás: A tengeri moszat, barna algák a természetes jód természetes szállítói.  

 

 

 

 

blog comments powered by Disqus