Házias zöldfűszeres húsgombócok - Főételek – sertés

Házias zöldfűszeres húsgombócok - Főételek – sertés

 

SZÉNHIDRÁT MENNYISÉGE ADAGONKÉNT: 13 G

4 FŐRE / ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 10 PERC / FŐZÉSI IDŐ: 15 PERC


A jó húsgombóc elkészítése már-már művészet. A húsgolyóhoz összetapadó húskeverékre, zöld-fűszerekre és néhány esetben zsiradékra van szükség, hogy omlós végeredményt, és ne kemény, íztelen darálthús-gombócokat kapjunk. Ez a recept kevés zsírt használ, és tojás segítségével tartja össze a húsgombócokat.

 

Kb. 1/5 kg sovány darált sertéshús
Kb. 1/5 kg sovány darált marhahús
1 finomra vágott vörös- hagyma
1/4 csésze zsemlemorzsa
2 evőkanál apróra vágott friss bazsalikom
2 teáskanál lereszelt fokhagyma
1 tojás
Csipetnyi tengeri só
Csipetnyi frissen őrölt fekete bors

 

1. Melegítsük elő a sütőt 170 0C-ra.
2. Béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit, és tegyük félre.
3. Nagy tálban keverjük össze a sertés- és a marhahúst, a hagymát, a zsemlemorzsát, a bazsalikomot, a fokhagymát, a tojást, a sót és a borsot.
4. Formáljunk kb. 5 cm átmérőjű gombócokat a keverékből.
5. Tegyük a húsgombócokat a tepsibe, és süssük, amíg barnára pirulnak és átsülnek (kb. 15 perc).
6. Tálaljuk a húsgombócokat a kedvenc marinara szószunkkal és némi párolt zöldbabbal.


TIPP A FŐZÉSHEZ: Ha időt szeretnénk megtakarítani a konyhában azzal, hogy előre elkészítjük a húsgombócokat, ez a recept tökéletes megoldás. A gombócokat nyersen vagy készen is lefagyaszthatjuk, attól függően, milyen ételeket szeretnénk a héten elkészíteni.


Kalóriatartalom adagonként: 331 kcal; teljes zsírtartalom: 19 g; koleszterin: 130 mg; nátrium: 188 mg; teljes szénhidráttartalom: 13 g; cukor: 3 g; rost: 1 g; fehérje: 24 g

 

 

blog comments powered by Disqus