Ha Alga, akkor miért az algát válasszam?

Csuka György
2017. 06. 24. 12:27:20
Ha Alga, akkor miért az algát válasszam?

Nem az alga amivel kezdem, mert úgy gondolom ha azt mondom „miért az algát válaszd”, még túl sok nyitott kérdés maradna megválaszolatlanul. 

Általános nézet:  akkor nyúlnak az emberek valamilyen alternatív egészség megoldáshoz, ha baj van. Pl. ha megfájdul a fogunk, elmegyünk fogorvoshoz, de ezt is csak azért mert fáj elviselhetetlen. Ebben az esetben megelőzést már alkalmazzuk, hiszen naponta kétszer-háromszor fogat mosunk, sokkal kevesebb az esély arra hogy fogorvoshoz kerüljünk, szemben azokkal akik ritkán mosnak fogat.

Itt jön a kérdés: ha ezt megtanulták nagyon sokan, miért kell fogat mosni, akkor miért nem gyakorolnak nagyobb figyelmet arra, hogy az egészségét ugyan úgy kellene kezelni, mint a fogait?

A betegségeket ugyan úgy megelőzni kellenne! Ha fogad tönkre megy, vagy betömik, vagy kihúzzák, mindenképp megoldódik a baj.

Viszont ha beteg leszel ezt nem tudják egy töméssel, egy húzással megoldani a betegséget ami kialakult. Nem fordítottál kellő figyelmet rá nem előzted meg, így egy életen át kell hordoznod. 

A fogmosást tudatosan tesszük, ezt tanítjuk a gyermekeinknek, ezt tanítják majd ők is tudatosan, így tudatosan kialakul nemzedékről, nemzedékre egy megelőzés, a fogunk épségéért.

 

 

Az egészség az nem tudatos, pedig azzá tudnánk tenni, mint a fogmosást. Sokkal nagyobb esélyünk lenne arra, hogy egészségesek maradjunk hosszú távon, ugyan úgy, mint ahogy a fogainkat, egy életen át mossuk.

Biztos ismeritek ezt a mondást, miért szól így? „ porból lettünk, porrá leszünk”  akkor miért nem így szól a mondás a mai kór emberének? „ gyógyszerből lettünk, vagy colából lettünk, vagy fagyiból lettünk, stb,stb,” Mert amit a föld ad, amit a természet alkot, azt adja nekünk, az tud velünk azonosulni, abból tudunk létezni, nem a mesterséges, anyagokból. 

Itt kezdődik a probléma, a fogmosást megtanították, de azt nem tanítják, hogy ha természet alkotta tápanyagokat viszünk be a szervezetünkbe, megelőzzük a betegségeket, sokkal nagyobb esélyünk van az egészséges élethez.  

De ezt tudatosabban kell tenni, csak egy kicsit komplikáltabb, mint naponta háromszor a fogkefére kinyomjuk a fogkrémet.

Nem vagyunk egyformák, nem gondolkodunk egyformán, ezért vannak ellentétek, vélemény különbségek. De egy, ami egyezik bennünk, minden embernél, élőlénynél, ahhoz hogy jól működjünk, tápanyagokra van szükségünk.

Így a szervezetünk nem azzal küzd nap, mint nap, hogy le küzdje a betegségeket, hanem, mivel jó hasznos tápanyagot kap a szervezet amire szüksége van, egészségesen tud működni mindennap. Ezért tud jó közérzetünk lenni, ezért leszünk tele energiával, ezért nem kell orvoshoz járnunk, szemben azokkal akik ragaszkodnak a rosszul bevált szokásaikhoz. Mint a fogmosásnál: akik elhanyagolják, azok járnak fogorvoshoz.   

Miért választottam az imunex algákat?

Tegyük fel, nagyon oda figyelsz az étkezésedre. Ennek ellenére mégis miért érdemes az algákat, fogyasztani? Az algákkal tudod pótolni, azokat a hiány tápanyagokat, amit nem viszel be, de mégis szüksége van rá a szervezetünknek. 

 

 

Ha viszont az étkezésed, hagy kívánni valót maga után, elengedhetetlen hogy a hiány állapotot pótold, mert előbb vagy utóbb , úgy jársz, mint az aki elhanyagolja a fogmosást.

Egy példa: Japán, ázsiai országokban sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek a természetes ételekre, sok tengergyümölcsét fogyasztanak. De ennek ellenére az algákat is fogyasztják, mert tudják ezzel egészítik ki a hiányosságokat. Japánba él a földön a legtöbb ember, aki elérte a 100 éves kórt, egészségesen.

Tudom ez így túl egyszerűnek tűnik, mindenki másképp gondolkodik, mindenkinek meg van véleménye amihez joga van.

De, ha át gondolod azt, hogy ha eddig nem volt változás a bajodra, problémádra, nem volt változás a betegségedre. Akkor, ha ugyan azt folytatod, ami eddig nem hozott változást, akkor milyen esélyed van továbbiakban? Ugyan az, semmi nem fog változni.

 

 

 

blog comments powered by Disqus