Gyermek – gyerekbetegségek

Gyermek – gyerekbetegségek

 

Gyermek – gyerekbetegségek lelki okai

 

BETEGSÉG (a gyermekeknél)

Itt általánosságban utalunk a lexikonban leírt gyermekbetegségekre és rendellenességekre. Ha én vagyok az a gyermek, aki beteg, akkor valószínű, hogy valamelyik szülöm belső baját, konfliktusát tükrözi vissza a testem. A szüleim talán nem „fejlesztettek ki" magukban betegséget, én azonban túlérzékenységemmel rákapcsolódtam az ő belső valóságukra.

Együtt „rezgek" a szüleimben élő belső gyermekkel. Problémám csak arra világít rá, mit kell nekem tudatosítanom magamban, minek kell tudatára ébrednem. A szüleim nem tehetnek arról, ami velem történik.

KÖLDÖK

A köldök a magzat hasfalának nyílása, amelyhez a köldökzsinór kapcsolódik. Rögtön a születés után heges seb lesz (miután a köldökzsinórt elvágták). A köldöktájékot érintő fájdalom arra utal, hogy ahelyett, hogy magamra koncentrálnék, mások felé is nyitnom kellene. Az is lehetséges, hogy épp most „vágom el a köldökzsinórt", amely az anyámhoz vagy a családomhoz kötött. Magzati koromban a köldökömön keresztül kaptam meg a fejlődésemhez és az életben maradásomhoz szükséges tápanyagot. A köldököt érintő elváltozás vagy kellemetlenség valami olyan, számomra létfontosságú dologra utal tehát, amelyet nem kapok meg, vagy ellenkezőleg, valami olyasmit jelez, amitől meg akarok szabadulni, mert már elhasználódott, vagy túl nagy mennyiségben kapom, ami talán már nem is előnyös a számomra. A köldök bizonyos emberek számára fontos energiaközpontot jelent, létezik is egy ilyen csoportosulás, akik magukat „köldökimádóknak" nevezik. Meditációs gyakorlatokat végeznek a köldökükre koncentrálva, amely az élet áramlásának nyílását jelképezte abban az időben, amikor még az édesanyám hasában éltem. Megtanulom alázattal elismerni az erényeimet, s így nem fogom magamat a „világ köldökének" (közepének) tekinteni, és lehetővé teszem magam számára, hogy meglássam azt a szépséget, amely minden lényben és minden dologban benne rejlik.

KÉK CSECSEMŐ SZINDRÓMA (blue baby)

Ha „kék" csecsemő születik, akkor az azt jelenti, hogy az embrionális fázisban a baba szíve nem jól fejlődött, aminek következményeként az oxigénben szegény vér (kék vér) újra bekerül a vérkeringésbe (a nagy vénás keringésbe) anélkül, hogy a tüdőkön keresztülhaladna (ahol oxigénhez jutna). A kék csecsemő valószínűleg az anyjától vette át a külvilág szeretete felé történő nyitástól való félelmét. Ez egy nagy sérülésből fakadhat. Ezenkívül olyan mély, a szeretettel kapcsolatos bezárkózást élhetett meg, amelyet egy olyan esemény okozhatott, amelynek során „ összetörhette" a szívét. Nem kell az anyámat felelőssé tennem az állapotomért. A lelki hasonlóság törvényei alapján azért születtem ebbe a családba, mert az anyáméihoz hasonló szeretettel kapcsolatos kihívásoknak kell megfelelnem. Én csak erőteljesebben jelenítem meg a fizikai világban azt, amit tudatosítanom kell, és ebben én és az anyám kölcsönösen segíthetjük egymást. Mostantól tudatosítom magamban, hogy a szeretet, az élet maga, és az egyre növekvő szeretetre való képességem egy olyan szeretetpajzsot von körém, amely védelmezni fog engem a külvilággal való érintkezéseim során.

GYEREKBETEGSÉGEK 

A rubeóla, a kanyaró, a rózsahimlő, a szamárköhögés, a mumpsz, a skarlát, a bárányhimlő, illetve minden, inkább a gyermekkorra jellemző betegség a gyermek fejlődését szolgálják. Mind egy-egy fordulópont az életében. Ezek a betegségek gyakran az iskolai nehézségek terhei alatt fejlődnek ki, vagy amikor a gyermek olyan konfliktust él át (szülei között), ami idegessé, frusztrálttá teszi. Lehet, hogy testének egy kis pihenésre van szüksége. Ha gyengédséget, szeretetet, figyelmet biztosítunk számára, akkor megerősödik, és bizalommal telve halad előre az életben.

GYERMEKBÉNULÁS

A gyermekbénulás vírusok által okozott tünet együttes, amelynek fő jellemzője, hogy a gerincvelőben elhelyezkedő mozgató idegsejtek elpusztulnak. Halálos kimenetelű is lehet, ha a vírusok a légző izmokat támadják meg. Az engem lebénító vírus hátterében féltékenység és tehetetlenség állhat. Irigykedek arra, amire egy másik ember képes. Meg akarom őt fékezni, de magamat fékezem és bénítom meg. Az üzenet lényege: nem kell másokra irigykednem, én is különleges ember vagyok, rendkívüli képességekkel. Ugyanannyi jó tulajdonságom és erényem van, mint másoknak. Menekülés helyett, és ahelyett, hogy figyelmemet másokra irányítom, visszaveszem az életem fölötti irányítást, és elfogadom , hogy a bőség, és a gazdagság az életem szerves része.

HIPERAKTIVITÁS 

A hiperaktív gyerek megállás nélkül futkározik, mindenre felmászik, képtelen egy helyben ülni. Gyakran előbb cselekszik, mint ahogy gondolkodik, és feltűnően gyorsan vált egyik tevékenységből a másikba. Feladatait, munkáját képtelen megszervezni. Figyelme könnyen elterelhető, gyakran nem tudja befejezni, amit elkezdett. Képtelen koncentrálni iskolai munkájára, feladataira. Hiperaktív gyermekként féktelen és mások számára zavaró a viselkedésem. Annyira belefeledkezem abba, amit éppen teszek, hogy nem vagyok képes figyelni az engem körülvevő valóságra, talán azért, mert ez a valóság nem tartható vagy nem túl vigasztaló számomra. Ez egyfajta lázadás a körülmények és az események ellen. Tudjuk, hogy hiperaktivitást a mesterséges adalékanyagok is okozhatnak: túlzott cukorfogyasztás, a színezékek és a gyorséttermi ételek. Az ilyen típusú táplálék gyakran olyan szülőt szimbolizál, aki ezzel próbálja meg a szeretethiányt kompenzálni. Például csokoládét ad nekem, amikor csak egy simogatásra volna szükségem. Ha hiperaktív gyermek vagyok, jobban kellene a belső énemre és a szívemre koncentrálnom. Szülőként, mielőtt még a gyermekemet gyógyszeres kezelésnek vetném alá, jól tenném, ha megpróbálnék olyan, energetikai téren ható gyógykezeléseket, mint a relaxáció, az akupunktúra, a homeopátia. Az is lehetséges, hogy egy gyermek azért hiperaktív, mert együtt rezeg a bennünk élő gyermekkel (a szülőben élő gyermeki énnel), aki nagy feszültséget és bizonytalanságot él meg. Ha mi, szülők, nem vagyunk energetikailag kiegyensúlyozottak, hogyan várhatnánk el a gyermekünktől, hogy ő az legyen? Ilyenkor jobb, ha kézbe veszem az életemet, saját magam és a gyermekem jólétének érdekében.

 

 

blog comments powered by Disqus