Fűszeres csirkecacciatore - Szárnyas főételek

Fűszeres csirkecacciatore -  Szárnyas  főételek


 

A SZÉNHIDRÁT MENNYISÉGE ADAGONKÉNT: 14 G

6 FŐRE / ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 20 PERC / FŐZÉSI IDŐ: 1 ÓRA


Egy egész csirkéből készítjük el az ételt, az ízületnél vágjuk le a lábakat, és kövessük a csontok vonalát, hogy leválasszuk a mellet. A receptben szereplő tápanyagadatok bőrrel együtt érvényesek, mert az gazdagabb ízt ad az elkészült ételnek. A saját adagunkról tálaláskor lehúzhatjuk a bőrét.

 

1 egész kb. 1 kg-os csirke
1/4 csésze finomliszt
Tengeri só
Frissen őrölt fekete bors
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
3 szelet apróra vágott szalonna
1 apróra vágott vöröshagyma
2 teáskanál lereszelt fokhagyma
113 gramm félbevágott csiperkegomba
1 (800 grammos) konzerv alacsony nátriumtartalmú előfőzött paradicsom
1/2 csésze vörösbor
2 teáskanál apróra vágott friss oregánó
Csipetnyi csilipaprika-pehely

 

1. Bontsuk szét a csirkét: 2 alsócombra, 2 felsőcombra, 2 szárnyra és
4 darab csirkemellre lesz szükségünk.
2. Forgassuk lisztbe a csirkerészeket, és sózzuk, borsozzuk mindegyiket.
3. Tegyünk nagy serpenyőt a tűzre, közepes lángra, és öntsük bele az olívaolajat.
4. Pirítsuk barnára a csirkehúst mindkét oldalukon (összesen kb.
20 perc). Tegyük tálra a húst.
5. Tegyük a serpenyőbe az apróra vágott szalonnát, és pirítsuk ropogósra (kb. 5 perc). Szűrőkanállal szedjük a szalonnát a csirke mellé.
6. Öntsük ki az olaj nagy részét a serpenyőből, éppen csak az alján hagyjunk egy keveset. Dinszteljük a hagymát, a fokhagymát és a gombát a serpenyőben, amíg meg nem puhulnak (kb. 4 perc).
7. Keverjük hozzá a paradicsomot, a bort, az oregánót és a csilipaprika-pelyhet.
8. Forraljuk fel a mártást. Tegyük vissza a csirkét és a szalonnát, valamint a tányéron összegyűlt szaftot a serpenyőbe.
9. Vegyük takarékra a lángot, és főzzük, amíg a csirke meg nem puhul (kb. 30 perc).


Kalóriatartalom adagonként: 230 kcal; teljes zsírtartalom: 17 g; koleszterin: 25 mg; nátrium: 420 mg; teljes szénhidráttartalom: 14 g; cukor: 5 g; rost: 2 g; fehérje: 8 g

blog comments powered by Disqus