Fűszeres bárányragu - Főételek – bárányhúsból

Fűszeres bárányragu - Főételek – bárányhúsból

 

SZÉNHIDRÁT MENNYISÉGE ADA GONKÉN T: 16 G

4 FŐRE / ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 20 PERC / FŐZÉSI IDŐ: 2 ÓRA 15 PERC


Az édesburgonyával és pikáns fűszerekkel készített omlós bárányhús észak-afrikai hatásokat mutat. Ha tehetjük, keressünk biogazdaságból származó bárányt, mert az több tápanyagot tartalmaz, mint a hagyományosan tartott. A természetes bio-bárányhús gazdag omega-3 zsírsavakban, és soványabb is.

 

2 evőkanál extraszűz olívaolaj
kb. 0,6 kg kockára vágott báránylapocka
1/2 apróra vágott vöröshagyma
1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
2 teáskanál lereszelt fokhagyma
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál őrölt kömény
1/4 teáskanál őrölt szegfűszeg
2 meghámozott felkockázott édesburgonya
2 csésze alacsony nátrium-tartalmú marhahúsalaplé
Tengeri só
Frissen őrölt fekete bors
2 teáskanál apróra vágott friss petrezselyem a díszítéshez

 

1. Melegítsük elő a sütőt 150 0C-ra.
2 Tegyünk hőálló sütőtálat a tűzre közepes lángon, és öntsük bele az olívaolajat.
3. Pirítsuk barnára a bárányhúst, időnként megkeverve (kb. 6 perc).
4. Adjuk hozzá a hagymát, a gyömbért, a fokhagymát, a fahéjat, a köményt és a szegfűszeget, és pároljuk 5 percig.
5. Adjuk hozzá az édesburgonyát és a marhahúsalaplevet, azután forraljuk fel.
6. Fedjük le a sütőtálat, és tegyük a sütőbe. Pároljuk időnként megkeverve, amíg a bárányhús nagyon omlós lesz (kb. 2 óra).
7. Vegyük ki a ragut a sütőből, és sózzuk, borsozzuk.
8. Petrezselyemmel díszítve tálaljuk.


TIPP VÁLTOZATRA: Néha nem jutunk hozzá bárányhúshoz, vagy nem a megfelelő részéhez, amire egy ízletes, kiadós raguhoz szükségünk lenne. Ha nem találunk ebből a puha húsból, próbáljuk ki az ételt ugyanekkora mennyiségű marha- vagy sertéshússal.


Kalóriatartalom adagonként: 525 kcal; teljes zsírtartalom: 35 g; koleszterin: 109 mg; nátrium: 395 mg; teljes szénhidráttartalom: 16 g; cukor: 4 g; rost: 2 g; fehérje: 32 g 

 

 

blog comments powered by Disqus