Fogyassz mindennap algákat!

Fogyassz mindennap algákat!
Miért fogyassz mindennap algákat?
 
 
Több oka is van az algák miért ennyire fontosak az emberi szervezet számára!
 
De mielőtt az algák világába bele mélyednénk, előtte mindenképp vizsgáljuk meg hogy miért alakulnak ki tömeges megbetegedések, ami előbb vagy utóbb, mindenkit utolér valamilyen formában.
Ehhez nem kell orvosnak lenni, nem kell külön iskolát elvégezni, a józan logikára kell támaszkodni. 
A betegségek 80% - ka, a mindennapi táplálkozásunkból adódik. 
Gondoljuk csak át logikusan! 
Egy egész élet alatt, vegyünk 80 évet, egy emberöltőt, kb 50 tonna élelmiszert fogyasztunk el. Ez borzalmas mennyiség, ez mind-mind át megy a szervezetünkön. 
Az agyunk nem tesz különbséget hogy hasznos a szervezetünknek, vagy  nem hasznos. De a sejtjeink viszont tudják, mit hasznosít és mit nem hasznosít a szervezetünk.
 
 
 
NEM HASZNOS ÉLELMISZEREK:
 
Ezek azok az élelmiszerek ami mindennap átmegy a szervezetünkön.
Ami egy idő után kiváltja a mai kór betegségeit, ezek az élelmiszerek az étrendünk kb a 40 %- t  teszi ki. 
Szerintem ezt mindenki tudja, ezek milyen élelmiszerek, - finomított élelmiszerek, pl cukor, fehér liszt, adalékanyagok, kemikáliák, tartósítók, ízfokozók, emulgeálók, stb..stb.. ezek nem hasznosak, nem segíti a szervezetet, nem hasznosulnak, mint pl a vitaminok. 
 
 
ÉLELMISZEREK TÁPANYAG MENNYISÉGE:
 
Másik döntő lényeges szempont, az élelmiszereink tápanyag mennyisége. Szerintem ezt is tudja mindenki, mert elég csak beleharapni egy paradicsomba, vagy egy paprikába, és érezzük az ízén. 
Zöldségek, gyümölcsök, gabona félek tápanyag mennyisége korántsem annyi, mint 60-70 évvel ezelőtt. 
Dr Márai Géza kutatásai alapján az elmúlt 60-70 évben drasztikusan csökkent a zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék tápanyag mennyisége. 
Csak egy példa a sok közül vegyünk egy káposztát -  60-70 éve annyi tápanyag mennyiség volt egy káposztában, hogy ma  20 db káposztát kell megenni ahhoz hogy elérje azt a tápanyag mennyiséget, ami 60-70 éve volt.    Dr Márai Géza kutatásai alapján
 
 
 
HIÁNYÁLLAPOT
 
Elmondható, hogy a nap-mint nap, elfogyasztott élelmiszereink hiányállapotot okoznak a szervezetben. Nem kapja meg szükséges mennyiségű tápanyagokat, e-helyett megkapja a felesleges üres, tápanyag szegény kalóriákat. Ezért egy hiányállapot keletkezik a szervezetben. Ez a hiányállapot genetikailag minden embernél más, és más betegségekben nyilvánul meg .
Elég csak annyit tenni, beütni a  KSH  betegség statisztikát, és  megnézi mennyi beteg van Magyarországon, és mennyi a beteg elhalálozás naponta, mintha háborúban lennénk. 
Sokan úgy gondolják, amíg nem történik meg vele a baj, addig nem hiszi el hogy vele is megtörténhet.
De, már egyre többen vannak akik ezt felismerik, és a megelőzést alkalmazzák, tudatosan egészséges életmódot élnek.  
 
 
Fogyassz mindennap algákat
 
Az első ok hogy mindennap benne legyenek az algák az étrendünkben, az hogy a hiányállapotot pótoljuk a szervezetben. 
De most fel lehet tenni a kérdést, hogy miért pont az algákat?
 
 
 
1. - Felszívódás
 
Algák az élet kezdetén jelen voltak a földön, jelentős szerepet játszottak az élet kialakulásában. Első élőlények, az első egysejtű élőlények, ami ez után következett az már mind több sejtű, bármit eszünk az már összetett életforma. Több sejtű összetett sejtfal szerkezetük miatt, a felszívódásuk, hasznosultságuk nem tudja elérni azt a felszívódást a szervezetben mint az algák. Ezért az algáknak nem csak magas a felszívódásuk, de magas a biológiai hasznosultságuk is a szervezetben. Algák sejtfal nélküli szerkezetének köszönhetően, szerves tápanyagait könnyedén bejuttatja a sejtekbe.
 
 
 
2. - Tápanyag-vitamin mennyiség
 
Azt tudjuk az algák felszívódása a tápláléklánc tetején áll. A hiányállapot a napi vitamin-tápanyag hiányából keletkezik, ami viszont szervezet életfeltételeihez nélkülözhetetlen. 
Algák vitamin, ásványanyag, nyomelem, esszenciális szírsav, omega zsírsav, olyan hasznos vitál anyagokat tartalmaznak, amit össze gyűjtenénk a természetben, különböző növényekből, gyümölcsökből, halakból, húsokból, nem tudnánk ennyire koncentráltan megoldani a tápanyagokat, vitaminokat, és a felszívódásról ne is beszéljünk. 
Hiányállapotok amiből a betegségek kialakulnak, genetikailag mindenkinél más, és más, betegség formájában van jelen. Ezt az algák pótolják, úgy hogy az életfeltételekhez szükséges tápanyagokat, vitál anyagokat, hosszú távon fedezik, biztosítják. 
 
Szervezetünk táplálása - Algák: Spirulina, Lithothamnium, KELP barna alga.
 
 
 
3. - Tisztítás, vagy más szóval méregtelenítés
 
Ahhoz hogy a tápanyagok (vitaminok) jól hasznosuljanak, felszívódjanak ehhez tiszta utat is kell biztosítani. A felszívódás túlnyomó részt a bélben történik meg, amiben nagymértékben segítenek az algák hogy tisztán tartsuk a bélbolyhokat, és enzimekkel lássuk el az emésztés folyamán. De a beleken kívül még a szervezetben máshol is vannak lerakódások, meszesedések, sérült szervek, sejtek. Lerakódásokat gondolok pl a nehéz fémre, zsírszövetek között raktározott úgynevezett méreg anyagokra, ezeket a szervezetből az algák kivezetik, ezért is fontos a napi vízmennyiség. 
Lerakódások az érrendszerben is kialakulnak úgynevezett plakkok Az algák mivel parányi kis mikroorganizmusok a véráramba is bejutnak, itt is kifejtik a hatásukat, ezért előfordul egy érszűkületes betegnél, azt érzi mintha ezer kis tűvel szurkálnák a lábát. Lerakódások keletkezhetnek vesében, epében is,  epekő, vesekő, vesehomok formájában. Ezeket a lerakódásokat, köveket, ami nem kő, nem homok, ezt az algák feloldják, és kivezetik a szervezetből, vizelettel kiürül. 
Tisztítási folyamat része, regenerálja a sejteket, a sérült sejteket újra építi, ezáltal az öregedést lassítja, ami ellenállóbbá teszi szervezetünket. 
Tisztítási folyamatban nem csak azért kapnak szerepet az algák hogy a tápanyag lehető legjobb formában szívódjon fel, hanem ezen felül olyan tulajdonságokkal rendelkezik ami a szervezetünkben a különböző  lerakódásoktól megszabaduljunk. Napi víz mennyiség az algák fogyasztásánál a tisztítási folyamtok miatt, különösen fontos!!! 
 
Tisztító méregtelenítő hatás Algák: Chlorella, Spirulina
 
 
 
4. - A szervezetünk, sejtjeink, védelme
 
Beszéltünk arról hogy a "betegségek 80% - ka, a mindennapi táplálkozásunkból adódik". Ezen felül más káros tényezők is befolyásolják a szervezetünk egészséges működését.  
Az oxidatív stressz :
 Az oxidatív stressz az az állapot, amikor nincs elég antioxidáns a szervezetben, az antioxidáns rendszer működése csökken, a szabad gyökök túlsúlyba kerülnek, ez vezet az oxidatív stressz kialakulásához. Az oxidatív stressz gyorsítja az öregedést a sejtekben, ami viszont komoly károkat okozva különböző betegségek kialakulásához is vezet. Ahol már kialakultak a betegségek, szinte nincs olyan betegség, ahol a  szabad gyökök károsító hatását ne mutatták volna ki. Ez a gyenge szervezet, védelmi vonala miatt, a szabad gyökök túlsúlyba kerültek, tovább rontva az egészséges sejteket. 
Mindennapi sejtműködés során szabad gyökök szabadulnak fel. Ezek olyan molekulák, amelyeknek van szabad elektronjuk, és nagyon könnyen reagálnak bármivel. A bármi lehet a DNS-láncod vagy a sejted más alkotóelemei. Ha a szabad gyök reagál mondjuk a DNS- eddel, akkor a DNS-ed károsodik, a sejted pedig roncsolódik.
Ezt ellensúlyozva védelmet kell biztosítani, gátolni az oxidációt, a sejtek károsodását, ehhez különböző antioxidánsokat vethetünk be.  
Az antioxidánsok ezeket a szabad gyököket (pontosabban a szabad elektronjukat) megköti és ártalmatlanítja.
 
 
 
Ezek közül emeljünk ki pár antioxidánst: β-karotin, E-vitamin, C-vitamin, 
 
Az algák közül az egyik kiemelkedő antioxidáns a Haematoccus Pluvialis -  Asztaxanthin
Asztaxanthin a világon elismert legerősebb antioxidáns, és mellette számos olyan tulajdonsággal rendelkezik ami egyedülállóvá teszi ezt a csodálatos algát.
 Az asztaxanthin a sejtmembránon belül és kívül is marad, ellentétben a β-karotinnal és C-vitaminnal, amelyek csak a lipid kettős rétegben vagy azon kívül helyezkedik el.
Asztaxanthin nem válik pro-oxidatívvá, nem mutat semmiféle oxidációt. Ezt úgy értelmezzük, ha csak kizárólag Asztaxathin vinnénk be szervezetbe mint antioxidáns, egyedül elvégezné az antioxidáns hatást, szemben más antioxidánsokkal, amiből több félét kell együttesen fogyasztani ne váljon a pro-oxidatívvá., ezt a sejtmembrán szerkezetének köszönheti. 
Asztaxanthin át jut a vér- agy gáton, és a vér-retina gáton, ami a szervezetben védőfilterként működik, nem engedi hogy olyan anyagok jussanak át ezen a filteren,  ami károsodást okoz az agyban, szemben. (többek között, gyógynövények,  gyógyszerek sem engedi át) Asztaxathin az egyszerű sejtfal szerkezeténél fogva, átjut a vér-agy gáton, a szem-retina gáton, így kifejti a gyulladás gátló hatását, az agyban és a szemben is. Ezért számolnak be többen arról hogy javult a látásuk, és azok akik Stroke, vagy idegrendszeri betegségben szenvednek javult az állapotuk. 
Gyulladásgátló hatása gyakorlatilag az egész szervezetre ki hat. Pl gyulladásos gerinc- csípő, lábfájás, vagy gyulladásos - fog (ciszta), vagy ízületi-reumatikus gyulladásos fájdalmak vannak.  
A sejtjeink védelme ugyan olyan fontos, mint a sejtjeink táplálása, vagy tisztítása. 
 
Antioxidáns hatás -  Algák: Haematoccus Pluvialis - Asztaxanthin, Chlorella C - vitamin, Spirulina - β-karotin
 
 
 
Igazság szerint az egyik láncszem hiányzik, akár a tisztítás - vagy a védelem - vagy a táplálás,  akkor felborul az egyensúly, nincs meg a harmónia a szervezetünkben.   Az algák egyensúlyban tartják sejtjeinket a mindennapi káros ártalmak, hiányállapotok ellen. 
 
 

Ha megértjük azt hogy a szervezetünk öngyógyító folyamtokon megy keresztül, és ehhez megkapja a megfelelő mennyiségű "támogatást". akkor a testünk  egészséges tud maradni. De csak addig a pillanatig, amíg az optimális támogatást megkapja.
 
blog comments powered by Disqus