Fésűkagyló narancsmártásban - Főételek – Hal - tengergyümölcse

Fésűkagyló narancsmártásban - Főételek – Hal - tengergyümölcse

SZÉNHIDRÁT MENNYISÉGE ADAGONKÉNT: 8 G

4 FŐRE / ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 10 PERC / FŐZÉSI IDŐ: 10 PERC


A fésűkagyló praktikus választás, ha gyors és egészséges ételre vágyunk, kapható fagyasztott formában, és kevesebb mint 10 perc alatt elkészül. A fésűkagyló alacsony kalória- és zsírtartalmú, gazdag fehérjében, jódban, omega-3 zsírsavakban, magnéziumban és B12-vitaminban.
Ezek az édes ízű, omlós puhatestűek csökkenthetik a szív- és érrendszeri betegségek, a rák és a stroke kockázatát. Vásárlás vagy kiolvasztás után egy napon belül mindenképpen készítsük el, mert hamar megromlanak.

 

Kb. 0,9 kg tengeri fésűkagyló
Tengeri só
Frissen őrölt fekete bors
2 evőkanál extraszúz olívaolaj
1 evőkanál lereszelt fokhagyma
1/4 sésze frissen facsart narancslé
1 teáskanál reszelt narancshéj
2 teáskanál apróra vágott friss kakukkfű díszítésnek

 

1. Tisztítsuk meg a fésűkagylót, és papírtörlővel itassuk le róla a vizet, majd enyhén sózzuk, borsozzuk.
2. Tegyünk nagy serpenyőt közepes lángon a tűzre, és öntsük bele az olívaolajat.
3. Dinszteljük a fokhagymát, amíg üveges és puha nem lesz (kb.3 perc).
4. Tegyük a fésűkagylót a serpenyőbe, és főzzük, amíg enyhén meg nem pirul, és éppen csak átfő, egyszer megforgatva (oldalanként kb. 4 perc).
5. Szedjük tányérra a fésűkagylót, fedjük le, hogy melegen tartsuk, és tegyük félre.
6. Tegyük a serpenyőbe a narancs levét és héját, és keverjük át, hogy feloldjuk a leragadt darabkákat.
7. Kanalazzuk a mártást a kagylóra, és a kakukkfűvel díszítve tálaljuk.


Kalóriatartalom adagonként: 267 kcal; teljes zsírtartalom: 8 g; koleszterin: 74 mg; nátrium: 361 mg; teljes szénhidráttartalom: 8 g; cukor: 1 g; rost: 0 g; fehérje: 38 g

 
 
blog comments powered by Disqus