Alga készítmények magas felszívódása

2020. 02. 25. 13:13:05
Alga készítmények magas felszívódása

 

Alga készítmények magas felszívódása okai

 
 
Az élet kezdetén mikor még nem voltak növények, nem voltak fák, nem voltak állatok, sőt még belélegezhető levegő sem volt a földön, csak egysejtű élőlények léteztek, algák és moszatok. Ezekből az egysejtű élőlényekből indult el az élet, a mutáció, a többsejtűség, a törzsfejlődés. 
 
Ebből az egysejtű organizmusokból, állatok, növények, alakuljanak ki, nem egy emberöltőben kell számolnunk, ehhez  több százmillió evolúció volt szükség.
Szervezetünk egyik ős alkotója, az algákból, moszatokból indult ki, így nagyon könnyen felismeri és hasznosítja a szervezet számára. Minden mást ami természetes, az mind hasznos a szervezetünknek, csak a hatásmechanizmusa nem éri el az algák hatását.
Nagyon egyszerű oknál fogva!!
A zöld algák egysejtűek, a sejtszerkezetük sokkal egyszerűbb, a sejtfaluk vékony sejtmembrán, így magas a felszívódás, ezáltal fontos tápanyagok jutnak el a sejtekhez.
Bármi mást amit eszünk, több sejtű, összetett sejtszerkezetű, felszívódásuk a sejtszerkezeténél fogva kisebb. 
Az algák egyszerű életformák, méretük is közel állnak a sejtjeinkhez, mikró-makró méretűek. Ezért lehetséges az, hogy szervezetben olyan helyekre jutnak el ahol a beépülés, egy észrevehető pozitív hatást fejt ki, még egy beteg szervezetben is. A beteg szervezet attól lesz beteg, hogy hiány állapot alakul ki, nem kapja meg a szükséges tápanyagokat amivel zavartalanul működhet.
 
 

Az algák több hatásmechanizmussal rendelkeznek, ezek építőkövei a szervezetnek: 

 
 

1. - Felszívódás: algák egysejtűek, az élet kezdetén ők alkották az első élőlényeket.

 

2. - Beépülés:  algák széles vitál anyag tartalma, tartalmazza a vivő vitaminokat, nyomelemeket, ásványokat, ami a beépülést támogatja. Ha nincsenek vivő, támogató elemek, önmagában kevés a szervezet számára.

 

3. - Komplex hatás:  Ha  egy féle vitamint szedsz, szükséges hozzá a támogató, vivő vitaminok, nyomelemek, ásványok, mert túlsúlyba kerül az az 1 féle vitamin, így felborul az egyensúly a  szervezetben. Öt algát tartalmaz az IMUNEX Alga komplex. Minden algának meg van a jellegzetes tulajdonsága, ami a szervezetnek hasznos. 

 
 
Spirulina:  Több mint 4.000 vitál anyagot tartalmaz, 1978 -ban a WHO a legértékesebb teljes értékű élelmiszernek nyilvánította.
 
Chllorella:  Magas vitál anyag tartalommal rendelkezik a Chlorella is, de a legjellegzetesebb tulajdonsága a méregtelenítés. Nehézfém kivezetés, zsírszövetek között leraktározott "méreganyagok" kivezetése, és ezáltal tisztán tartja sejtjeinket.  
 
Lithothamnium: Ásványi anyag forrás, ami szerves formában hasznos a bőrünk, fogunk, hajunk és legfőképp a csontozatunk épségéért. Megtalálhatóak benne azok a vivő, támogató, elemek ami a felszívódást támogatja. 
 
Asztaxanthin:  Haematococcus pluvialis algában található meg a legértékesebb formában az Asztaxanthin. Amivel kitűnik, erőssége páratlan az antioxidánsok között, magasan a legnagyobb antioxidáns hatást nyújtja a szervezetünknek. Ezen felül mivel a felszívódása is más, a sejtszerkezeténél fogva mint más antioxidánsoké, ezért a szervezetben olyan helyekre is eljut, ahová más hasznos anyagok nem képesek. pl az agyér-gát, és a szemretina-gát, ezeken is átjut, itt is kifejti a hatását. 
 
KELP barna alga:  Különböző nyomelemeket tartalmaz, közöttük is a jód ami kiemelkedik a barna algában. 150-200 mikrogram ( µg ) jód napi bevitelét javasolja a felnőtt embernek.
Ázsiai országokban napi élelmiszer a különböző algák, és ezen országokban nincs jód hiány. A szervezetünknek nem csak a pajzsmirigynek van szüksége jódra, nőknél a mellben a nyirokrendszereknek, a petefészeknek, a férfiaknál a prosztatának, és a szervezetünkben szerveinknek is. Az algákban benne a vannak azok a vivő, támogató elemek ami segití a jód szerepét a szervezetben. Pajzsmirigy betegek kisebb adagban fogyasszák, mert itt gyógyszerrel pótolják a pajzsmirigy hormontermelést, ami sajnos az évek alatt különböző szövődményeket okoz.  Algák szerepe ezt a hormon termelést természetes úton vissza állítani, ezt  orvosi kontroll mellett. Több pajzsmirigy tapasztalat is van, fél éves fogyasztás után már értékek javultak. 
 
           
Az egyik legfontosabb a felszívódás, ezen felül a vivő, támogató anyagok, elemek, mennyi tápanyag jut el a sejtjeinkhez. 
Ezen felül a különböző hatásmechanizmusok, pl méregtelenítés, antioxidáns védelem, stb.stb.. mind az életünk részét teszi ki, hogy egészséges minőségi életet tudjunk élni.
Komplex hatás, ami szervezetünknek, sok pici, aprólékos hatást fejt ki egyszerre! Ezt a komplex hatást az IMUNEX Alga komplex biztosítja. 
 
 
 
 
 
 
 
blog comments powered by Disqus