Csirkemell krémes kakukkfűmártással - Főételek szárnyasokból

Csirkemell krémes kakukkfűmártással - Főételek szárnyasokból

SZÉNHIDRÁT MENNYISÉGE ADAGONKÉNT: 4 G

FŐRE / ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 15 PERC / FŐZÉSI IDŐ: 30 PERC


Kevesebb munkával jár, mint amire egy ilyen pazar mártás esetén számítanánk. A kakukkfű sokoldalú fűszernövény, amellyel gyakran találkozhatunk mártásokban, ragukban, tojásos ételekben. Az antioxidánsok kiváló forrása, és hagyományosan a légzőszervi betegségek, például a köhögés, valamint a vértolulás gyógyítására használták. A kakukkfű gazdag mangánban, vasban, A-vitaminban, rostban és rézben.

 

4 (113 grammos) kicsontozott, lebőrözött csirkemell
Tengeri só
Frissen őrölt fekete bors
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
1/2 apróra vágott vöröshagyma
1 csésze alacsony nátrium- tartalmú csirkehús-alaplé
2 teáskanál apróra vágott friss kakukkfű
1/4 csésze sűrű habtejszín
1 evőkanál vaj
1 apróra vágott zöldhagyma, a fehér és zöld részével együtt

 

1. Melegítsük elő a sütőt 190 0C-ra.
2. Enyhén sózzuk, borsozzuk a csirkemelleket.
3. Tegyünk nagy hőálló sütőtálat a tűzre közepes lángon, és öntsük bele az olívaolajat.
4. Pirítsuk barnára a csirkehúst, egyszer megfordítva (összesen kb.
10 perc). Szedjük ki a húst egy tálra.
5. Ugyanabban a sütőtálban dinszteljük üvegesre és puhára a hagy- mát (kb. 3 perc).
6. Öntsük bele a csirkehúsalaplét és a kakukkfüvet, és forraljuk lassú tűzön, amíg a folyadék mennyisége a felére nem csökken (kb. 6 perc).
7. Keverjük hozzá a habtejszínt és a vajat, és tegyük vissza a csirke- húst a mártásba, a tálon összegyűlt szafttal együtt.
8. Tegyük a sütőtálat a sütőbe. Addig süssük, amíg a hús át nem fő (kb. 10 perc).
9. Az apróra vágott zöldhagymával díszítve tálaljuk.

Kalóriatartalom adagonként: 289 kcal; teljes zsírtartalom: 14 g; koleszterin: 111 mg; nátrium: 184 mg; teljes szénhidráttartalom: 4 g; cukor: 1 g; rost: 1 g; fehérje: 34 g

 

 

blog comments powered by Disqus