Csicseriborsós lencsecurry

Csicseriborsós lencsecurry

SZÉNHIDRÁT MENNYISÉGE ADAGONKÉNT: 50 G

6 FŐRE / ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 10 PERC / FŐZÉSI IDŐ: 25 PERC


A lencse, rostok bámulatos forrása; alacsony zsír- és kalóriatartalmú; gazdag B-vitaminban, fehérjében és vasban. Ez a hüvelyes a tápanyagok teljes skáláját tartalmazza - és az ára is alacsony. A lencse segít stabilizálni a vércukorszintet, energiával tölt fel, támogatja az emésztőrendszer, valamint a szív- és érrendszer egészségét, és csökkenti a koleszterinszintet. Ehhez az ételhez magunk is előre megfőzhetjük a lencsét, vagy vehetünk alacsony nátriumtartalmú konzervterméket is.

 

1 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 apróra vágott vöröshagyma
1 evőkanál reszelt friss gyömbér
1 teáskanál lereszelt fokhagyma
2 evőkanál vörös currypaszta
1 teáskanál őrölt kömény
2 teáskanál kurkuma
Egy csipet Cayenne-bors
1 (800 grammos) konzerv nátriummentes darabolt paradicsom
2 csésze főtt lencse
1 (425 grammos) konzerv, vízben tartósított
csicseriborsó, leöblítve
és lecsepegtetve
4 csésze kókusztej
2 evőkanál apróra vágott friss korianderlevél
 
 
1. Tegyünk egy nagy lábast közepes lángon a tűzhelyre, és öntsük bele az olajat.
2. Dinszteljük a hagymát, a gyömbért és a fokhagymát, amíg meg nem puhulnak (kb. 3 perc).
3. Adjuk hozzá a currypasztát, a köményt, a kurkumát és a Cayenne-borsot, és dinszteljük még 1 percig.
4. Keverjük hozzá a paradicsomot, a lencsét, a csicseriborsót, vala- mint a kókusztejet.
5. Forraljuk fel a curryt, majd vegyük takarékra a lángot, és főzzük lassú tűzön 20 percig.
6. Vegyük le a curryt a tűzről, és díszítsük a korianderlevéllel.

TIPP A TÁPANYAGOKHOZ: A csicseriborsót rosttartalmáért értékelik, ami segíthet csökkenteni a koleszterinszintet. A csicseriborsó emellett javítja a vércukorszintet, és segít szabályozni az inzulin kiválasztását.

Kalóriatartalom adagonként: 355 kcal; teljes zsírtartalom: 8 g; koleszterin: 0 mg; nátrium: 22 mg; teljes szénhidráttartalom: 50 g; cukor: 9 g; rost: 20 g; fehérje: 18 g
 
 
 
blog comments powered by Disqus