Csábító jamaicai csirkemell - Főételek szárnyasokból

Csábító jamaicai csirkemell - Főételek szárnyasokból

 

SZÉNHIDRÁT MENNYISÉGE ADAGONKÉNT: 3 G

4 FŐRE / ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 10 PERC, PLUSZ 4 ÓRA PÁCOLÁS / FŐZÉSI IDŐ: 20 PERC


Ez a jamaicai ételváltozat nátriumszegény, sok csilipaprikát és egy nagy kanál szegfűborsot tartalmaz. Kissé enyhíthetünk az ízeken, ha kevésbé csípős csilipaprikát, például jalapeňót használunk a tüzes habanero helyett. Az eredeti ízvilág érdekében készítsük grillen a bepácolt csirkemellet.

 

4 (140 grammos) kicsontozott, lebőrözött csirkemell
1/2 nagyobb darabokra vágott vöröshagyma
2 habanero csilipaprika, hosszában kettévágva és kimagozva
1/4 csésze frissen facsart lime-lé
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 evőkanál lereszelt fokhagyma
1 evőkanál őrölt szegfűbors
2 teáskanál apróra vágott friss kakukkfű
1 teáskanál frissen őrölt fekete bors
1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
1/4 teáskanál őrölt fahéj
2 csésze friss levélzöldség (például rukkola vagy spenót)
1 csésze félbevágott koktélparadicsom

 

1. Tegyünk két-két csirkemellet két lezárható nejlonzacskóba. Tegyük félre.
2. Tegyük a hagymát, a habanero paprikát, a lime-levet, az olíva- olajat, a fokhagymát, a szegfűborsot, a kakukkfüvet, a fekete borsot, a szerecsendiót és a fahéjat konyhai robotgépbe, és pulzáló funkcióval keverjük össze.
3. Osszuk el a pácot a két zacskóban a csirkemelleken. Szorítsunk ki annyi levegőt, amennyit csak lehet, zárjuk le a zacskókat, és tegyük
4 órára a hűtőszekrénybe.
4. Melegítsük elő a grillsütőt közepesen magas hőfokra.
5. A csirkehúst 15 percig hagyjuk szobahőmérsékleten állni, majd grillezzük, legalább egyszer átfordítva, amíg át nem sül (összesen kb. 15 perc).
6. Tálalás előtt pihentessük a csirkehúst 5 percig. Osszuk a levél- zöldségeket és a paradicsomot 4 tányérra, és tegyük a tetejükre a csirkemellet.


TIPP A FŐZÉSHEZ: Ha nincs grillsütőnk, melegítsük elő a sütőt 200 0C-ra, és tegyük tepsibe a csirkehúst. Süssük át teljesen, sütés közben egyszer átfordítva (összesen kb. 15 perc).

 


Kalóriatartalom adagonként: 234 kcal; teljes zsírtartalom: 9 g; koleszterin: 81 mg; nátrium: 92 mg; teljes szénhidráttartalom: 3 g; cukor: 1 g; rost: 0 g; fehérje: 33 g

 

 

blog comments powered by Disqus