Chipotle csilis sertéskaraj - Főételek – sertés

Chipotle csilis sertéskaraj - Főételek – sertés

SZÉNHIDRÁT MENNYISÉGE ADAGONKÉNT: 1 G

FŐRE / ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 5 PERC, PLUSZ 4 ÓRA PÁCOLÁS / FŐZÉSI IDŐ: 20 PERC


A tüzes chipotle csilis sertéskaraj legjobb elkészítési módja, ha grillezzül, bár a sütőben sütve is kiváló. Ha grillezzük, tehetünk a rácsra néhány olajban megforgatott édesburgonyát vagy zsenge spárgaszálakat is köretnek. 

 

1 lime leve és reszelt héja
1 evőkanál extra-szüz olívaolaj
1 evőkanál chipotle csilipor
2 teáskanál lereszelt fokhagyma
1 teáskanál őrölt fahéj
Egy csipet tengeri só
4 (140 grammos) sertéskaraj,
kb. 2 és 1/2 cm vastag
Lime-gerezdek díszítésnek

 

l. Visszazárható műanyag zacskóban keverjük össze a lime héját, az Olajat, a chipotle csiliport, a fokhagymát, a fahéjat és Tegyük bele a karajszeleteket. Amennyire csak lehet, préseljük ki levegőt a tasakból, és zárjuk le.
2. pácoljuk a hússzeleteket a hűtőszekrényben legalább 4, legfeljebb 24 órán át, többször átfordítva.
3. Melegítsük elő a sütőt 200 0C-ra, a tepsibe tegyünk grillrácsot. Hagyjuk a karajt 15 percig pihenni szobahőmérsékleten, majd rendezzük el a húst a rácson és öntsük ki a maradék páclevet.
4. Grillezzük a húst, amíg teljesen át nem sül, egyszer átfordítva, oldalanként kb. 10 perc.
5. Tálaljuk a lime-gerezdekkel.


TIPP A HOZZÁVALÓKHOZ: A chipotle csilipor nem ugyanolyan, mint a szokványos csilipor, így próbáljuk mindenképpen beszerezni ehhez az ételhez, mivel gazdagabb, összetettebb, füstösebb ízt ad.


Kalóriatartalom adagonként: 214 kcal; teljes zsírtartalom: 9 g; koleszterin: 67 mg; nátrium: 317 mg; fehérje: 30 g; teljes szénhidráttartalom: 1 g; cukor: 1 g; rost: 0 g;

 

blog comments powered by Disqus