Weboldalunk használatával jóvá hagyja a Cookiek használatát, a Cookiek kapcsolatos írányelv értelmében.

Asztaxantin javíthatja a testzsír anyagcserét - Gátolja a testsúly növekedést

Asztaxantin javíthatja a testzsír anyagcserét - Gátolja a testsúly növekedést

Asztaxantin javítja a testzsír anyagcserét 

 

Egy kettős vak vizsgálat, túlsúlyos vagy elhízott 20-65 éves közötti ember naponta olyan italt fogyasztott, ami 6 mg asztaxantint is tartalmazott, avagy asztaxantin nélküli italt, 12 héten át. A CT vizsgálat szerint jelentős hasi zsír csökkenésről számolt be.

  • Idővel a vörös vértestek egyre jobban ki vannak téve a szabad gyökök támadásának. Ez rontja a vörösvértestek oxigénszállító képességét, és potenciálisan veszélyezteti az oxigénellátás a szövetekben.

  • Egy kettős vak vizsgálatban 2011, 50-69 év közötti egészséges egyénben kaptak asztaxantint (6 vagy 12 mg naponta), vagy placebót, 12 héten keresztül. A placebóval összehasonlítva, az asztaxantin jelentősen csökkentette a hidroperoxidok szintjét a vörösvértestekben és a plazmában. A 6 mg-os dózis ugyanolyan jól működött, mint a 12 mg-os dózis.

  • Egy másik tanulmányban javult a vér áramlása. Egészséges, véletlenszerűen kiválasztott középkorú emberek asztaxantint kaptak (6 mg naponta) vagy placebot, tíz napig. Gyűjtötték a könyök vénából származó vért, majd egy pontosan kimért mennyiségét kellett nyomás alatt egy sor nagyon finom hajszálcsöveken átnyomni. A kapilláris csöveken az áthaladás idejét mérték. Az asztaxantin csoport szignifikánsan alacsonyabb tranzit időt tapasztaltak, így a vér szabadabban folyhat. A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy az asztaxantin javíthatja a kapilláris keringést.

 

  • Asztaxanthin gátolja a testsúly növekedését

 

  • Az elhízás hatása, hogy növekszik a zsír lerakódása a májban, amely később máj rákhoz vezet. Az Asztaxantin azonban csökkenti a májzsírt és a triglicerid szintet

Choi HD, Kim JH, Chang MJ, Kyu-Youn Y, Shin WG. Effects of astaxanthin on oxidative stress in overweight and obese adults. Phytother Res. 2011 Dec;25(12):1813-8.

  • A túlsúlyos embereknél  az Asztaxantin visszaszorítja a veszélyes zsír-oxidációt és stimulálja a természetes és egészséges antioxidánsok védelmét a testben.

Sun Z, Liu J, Zeng X, et al. Protective actions of microalgae against endogenous and exogenous advanced glycation endproducts (AGEs) in human retinal pigment epithelial cells. Food Funct. 2011 May;2(5):251-8.

  • Tanulmányok kimutatták, hogy az Asztaxantin megakadályozza a diabétesz okozta vesebajt  és csökkenti a diabétesz okozta számos kardiovaszkuláris  komplikáció kialakulását.

Yoshida H, Yanai H, Ito K, et al. Administration of natural astaxanthin increases serum HDL-cholesterol and adiponectin in subjects with mild hyperlipidemia. Atherosclerosis. 2010 Apr;209(2):520-3.

 

 

blog comments powered by Disqus